Jump to content

mariellexxx

Members
 • Posts

  215
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  wijchen
 1. Weer een lading(kje), met tomaatjes! Is toch een geweldig gevoel om met lege handen de tuin in te lopen en met volle handen de keuken inkomen!
 2. Had er eigenlijk meer af moeten halen, het rijpt zo snel allemaal! Morgen maar salade met een lading tomaten denk ik zo
 3. De rucola en courgette hebben geen stokjes nodig. Elke dag water geven is met dit weer een must, in ieder geval als ze er zo bij staan, maar inderdaad, dit trekt binnen een paar uur bij na water geven. Alles mag ook wel duidelijk in een grotere pot, met verse grond
 4. Het is dat we ver uit elkaar wonen, anders kwam je hier maar een 2/3 tal tomaten planten halen! Balen voor je zeg
 5. Ik gooi er ongeveer elke 4 weken een laagje nieuwe grond bovenop in de pot! Door het water geven zakt de grond ook 'in' om het maar even zo te zeggen, en ik kan er niet tegen als die grond zo 'vast' eruit ziet, dus ik woeker met de hand (de bovenlaag) voorzichtig eerst los, en dan een verse laag moestuin grond erop, en dan na 1 dag wat water erover. Trouwens die Black Russian komt hier volgend jaar ook! Wat een prachtige vrucht @Nadi, die van jou krijgt ook al een mooi kleurtje! Zo leuk om te zien, na al die maanden werk, en vooral kijken, veel kijken
 6. Ik ben onderhand (helaas) getrouwd met mijn telefoon, en maak de foto's altijd met mijn mobiel, dit is inderdaad echt een uitkomst.
 7. Jaaaaaaa! Ook de grote tomaten beginnen te kleuren! Geduld is eindeloos op de proef gesteld, maar het is dan eindelijk zover! En de kleintjes doen het ook goed
 8. @nadi, ik heb laatst zelf ook helemaal uitgeplozen waarmee ik foto's recht kan krijgen voor ik ze hier upload. Ik heb mijn ervaring gedeeld in het scheve foto topic.
 9. Bonton het ziet er geweldig uit!! De planten zien er super uit, heb je al veel paprika's hangen? Welke soorten? Oké, ik moet de paprika nog laten hangen dus, ik zal hem eens opmeten en dan na een tijdje weer, want er komen aan die plant ook geen nieuwe bloemen, terwijl de andere 9 planten vol bloemen zitten!
 10. Ze staan er zo bij nu Veel hoger kunnen de meeste niet meer worden inderdaad
 11. Dankje! Geeft tot 4 mnd voeding (bio moestuinvoeding van pokon), kan me haast niet voorstellen dat ze nu zonder nieuwe voeding gewoon nog tot zeker september kunnen blijven staan. Ik heb 1 plant moeten toppen, de rest staat nog Prima in de gebouwde tomaten kar!
 12. Ik heb echt het idee dat mijn ene paprika niet meer groeit? Duurt dat lang als ze eenmaal zo groot zijn? (foto staat hierboven) Is eraf halen beter zodat de plant de energie in de rest stopt?
 13. Volgensmij heeft hier Phytophthora nog niet toegeslagen, wel veel bruine plekjes op de stammen, maar dat komt zeker weten door de klemmetjes die (toen de tomaten planten nog onwijs groeiden) soms te traag door mij werden vervangen door grotere klemmen Niet alle bladeren zijn mooi, sommige hebben iets lichte plekjes maar ik maak me er niet zo druk om. Ze hebben net hun eerste voeding gehad (3 weken terug), ik vraag me alleen af wanneer ze weer voeding moeten krijgen? Nog even wat foto's: Dit zijn ze op 6 planten in de kas na allemaal Sommige foto's zijn met flits genomen. Ik heb best veel planten, eigenlijk teveel, mocht er hier iemand zijn die niks meer heeft vanwege Phytophthora, en diegene is bereid hierheen te komen, dan kan ik best een 2/3 tal planten missen hoor. (Is natuurlijk niet zo leuk als ze zelf van kleins af aan laten opgroeien, maar misschien een schrale troost?)
×
×
 • Create New...