Jump to content

Toto

Members
 • Posts

  580
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gent

Recent Profile Visitors

1,076 profile views
 1. daar vreesde ik al voor. Zeker met dit mooie weer. Ik heb zoals je zeg wat rond gegraven en ik vind niks terug. Het is zeker te laat om nieuwe groeiende planten te kopen in het tuincentrum of gaat dit nog gaan?
 2. Er staan 4 knofloken bij. Die doen het heel goed. Afwatering zou ok moeten zijn. Er zit een gat in de bak en onderaan liggen hydrokorrels. Vanboven kan de bak wel wat uitdrogen door de zuidwestelijke ligging en de wind.
 3. Hey hey nieuw vraagje. Een maand geleden is er idd een stengeltje uit gekomen. Voor de rest nog altijd niks. Helaas is een tweetal weken geleden dat ene stengeltje langzaam geel en bruin beginnen kleuren en is nu helemaal afgestorven. Ik heb geen idee wat er is misgelopen? Te weinig water? Er liepen ook mieren rond, kunnen deze kwaad. De frambozen staan in een vierkante bak en volledig zuidgerricht. Geef ik ze op of wacht ik best nog?
 4. Ik had een stuk of 15-20 zaadjes in wat zaaigrond gestoken. Na drie weken zijn er eindelijk 4 naar boven gekomen. Helaas eentje zonder kiemblaadjes en eentje met maar 1 kiemblad. Ik weet niet wat voor een belabberd pakje zaad ik heb gekocht maar dit is de slechtste kieming die ik al heb meegemaakt. Toch voor een nieuw gekocht pakje. Gelukkig zijn er twee deftige plantjes die ik morgen apart in een potje ga verspenen. Hopelijk breek ik er geen want ik wil ook effectief twee planten opgroeien
 5. Hallo, Ik heb nog nooit frambozen gehad en heb twee plantjes deze winter (ergens in november denk ik) geplant. Ik vroeg me echter af wnr de nieuwe stengels uit de grond komen. Met dit mooie weer had ik toch al een eerst paar groene blaadjes verwacht maar misschien ben ik te ongeduldig 😛. het is een herfstframboos, zijn die wat trager?
 6. Top Merci. Gaat ook niet meer zo lang duren met die warme winter. Ik zie een eerste roze blaadje al wat verschijnen.
 7. Nog niet komt pas maandag toe, maar ik zou het willen gebruiken voor als de boom begint te bloeien, om de bloesem te beschermen
 8. Hey hey, Mss een domme vraag maar ik heb juist wat Vliesdoek besteld om rond mijn boompje te wikkelen. Is het best om deze elke ochtend er terug af te halen wanneer de nachtvorst over is zodat het niet te warm wordt? Of maakt dit niet uit en laat ik best het vliesdoek er de hele dag rond (ook al is het 10 graden overdag) zodat ik het boompje niet beschadig
 9. @Roland ik denk dat het vooral belangrijk is dat je vruchten al volgroeid zijn. Vanaf dan moeten ze enkel nog rijpen wat in principe binnen mogelijk is. Donkergroene tomaten zeker laten hangen!
 10. Ik heb nu al een week geen nieuwe aantasting gevonden. Mijn planten staan wel in een serre en de enige plant die ik buiten heb staan heeft wel wat geïnfecteerde blaadjes maar het lijkt zich niet te verspreiden.
 11. Hier zijn we zover nog niet. Maar de eerste tomaten beginnen wel eindelijk rood te kleuren 😃. Ik heb ook veel trossen met afgestoten of niet ontwikkelde bloemen maar ben toch zeer tevreden met het aantal tomaten. Nu alleen maar hopen dat de phyto wegblijft. op de tweede foto hieronder zelfs een tros van minstens 13 tomaten 😵 En dan een tros die duidelijk aan het bloeien was tijdens het noodweer twee weken geleden 😅 Dit is tot nu toe de grootste tros (niet helemaal te zien zit ook nog een stuk achter de plant) maar staat ook nog in bloei dus mss geraken we terug over de tien.
 12. en nog minstens 7 aubergines aan het groeien. Hopelijk blijven er nu ook nog nieuwe bloemetjes hangen nu deze drie kanjers geoogst zijn
 13. Ik had ook last van phyto (denk ik) in mijn serre bij de 2 van planten die juist onder het dakraampje staan. Heb een aantal dagen lang alle bladeren afgeknipt die geïnfecteerd waren en ik vind nu al drie dagen op rij geen nieuwe infectieplaatsen. Enkel 1 tomaat zelf heeft een verdachte bruine plek maar als het tot dat beperkt blijft ben ik al zeer tevreden.
×
×
 • Create New...