Jump to content

Fets

Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Veendam
 1. Fets

  Heerlijk weer vandaag.

  Ja bedankt! Vandaag de laatste onderzoeken gehad en idd na tig jaren overal rond gezeurd te hebben en hulp gevraagd te hebben is er een voorlopige "werk"diagnose. Nu heb ik het voordeel dat na tig jaren er iemand is die gewoon heeft geluisterd en ineens alles aan elkaar weet te koppelen en mij dus gericht onderzocht heeft. Zo duidelijk als het maar kan, autisme. Op alle testen scoor ik behoorlijk hoog en door een simpele tekening die ik moest namaken kon hij er heel veel informatie uit halen. En god zij dank, wellicht binnenkort weer depakine! En ik maar uitleggen dat wat die kleuren en smaken en geuren zijn. En vandaag kreeg ik dus te horen dat gezien mijn hele geschiedenis en dat ik telkens heb verteld dat er iets mis gaat met de scans vanwege NAH blijkt het allemaal behoorlijk goed te kloppen. Of het hoogbegaafd autisme is durft hij nog geen exacte uitspraak te doen, maar daarvoor binnenkort nog wat extra onderzoek. In ieder geval is het duidelijk dat anti epileptica dus de verbindingen kan verbreken waardoor sommige dingen makkelijker kunnen worden. En aankomende vrijdag mijn eerste gesprek over communicatie problemen en hoe daar beter mee om te leren gaan. Krijg dan ook een boek wat ik moet gaan lezen over autisme, weet nog niet welke omdat hij er niet snel genoeg op kon komen. maar ben nu erg blij dat ik iemand heb ontmoet die het begrijpt en er wel iets mee kan. Iemand die ook letterlijk heeft gezegd dat het hem voor mij spijt dat dit mijn hele leven al mis is gegaan en dat ik daardoor overal terecht ben gekomen, behalve daar waar ik moest zijn. erg fijn een keer. Vertel het trouwens hier omdat ik het verder aan niemand kan vertellen. Nooit geweten wat een forensisch psycholoog uit een tekening kan halen. Ik moest deze tekening na tekenen en dan blijkt dat ik een compleet verkeerde volgorde hanteer voor het natekenen. Blijkt dat ik eerst allemaal details begin te tekenen en daarna pas blokken en het geheel begin te maken. Dus ik mis het globale overzicht en zie eerst alleen maar details waar veel tijd en moeite in gaat zitten. Met het gevolg dat je dus het overzicht kunt verliezen. Zo zou ik dus ook in mijn communicatie werken op een verstoorde manier door niet het geheel van een verhaal te zien maar eerst specifieke dingen.
 2. Laat mij dan reageren door je hier welkom te heten! Vriendelijke groet, Stef
 3. Fets

  Heerlijk weer vandaag.

  En nu inenens zit ik op een forum wat niet functioneert zoals ik kon voorspellen Ik weet niet of het komt omdat ik verander of dat het aan dit forum ligt.
 4. Fets

  Heerlijk weer vandaag.

  @metermoestuin Sorry, komt omdat ik nu ineens van alle kanten wordt gedwongen om mijn gewoontes/dwangmatig handelen te stoppen. Heb voor de eerste keer een fout gemaakt met de lijst van New Music Friday daardoor en maakt mij helemaal nerveus en naar de klote. Ik reageer dat in het ledige af naar niemand. Komt door alle klote testen die ik ineens onderga en raak van slag daardoor. Heb die hardnekkige teksten even verwijdert. Het is gewoon klote omdat ik geen muziek mag gebruiken, en val nu onder de forensische psychologie en nu ineens komt autisme ter sprake. En ze willen niet reageren op mijn muziek en moet het ineens vertalen in woorden. Omdat mijn kaartenhuis ineens in elkaar valt.
 5. Fets

  Sim-sa-la-bim

  Mooi om te zien hoe jij met je handen door de heg bent heen gegaan en de dorre bladeren hebt weggetikt! Je wou het goed schoon hebben blijkbaar!
 6. Fets

  Heerlijk weer vandaag.

  https://en.wikipedia.org/wiki/4′33″
 7. Het eerste wat ik straks moet doen is mijn fototoestel eens opladen, want met de telefoon levert niet het gewenste resultaat. Wat ik nog moest doen is de aardbeien planten en vers hout er onder gedaan. Wel eerst al het onkruid er met de hand uitvriemelen en de grond lekker los gemaakt. Verse potgrond er bovenop en plantje's er in. Heb nu hony, fram en ananas aardbeien en nog een doordrager waarvan ik de naam niet weet. Ondertussen nog even naar de rode bes gekeken, maar weet hiervan niet welk soort het is omdat ik deze dus gekregen heb. En dat tros aanzetten weet ik nog niet helemaal, want het lijkt eerder op blad dan bloem maar ik zal het wel zien. Helaas geen lekkere foto kunnen maken met de telefoon. Vandaag de sjalotten, uien en knoflook er in gedaan, hoewel de knoflook al veel te laat is maar volgens de verpakking kan het nog deze maand. Het zit allemaal wel ietsje dicht op elkaar maar daar kan ik wel mee leven. moet maar even uitzoeken hoe ik dat ga doen met de voeding. Dat alles netje's recht en waterpas moet zijn heb ik maar helemaal losgelaten anders maak ik mij zelf er helemaal gek mee dus kijk er ook maar niet meer naar om. Het doel is onkruid uit de tuin en de bodem verbeteren. Gisteren nog een man bij mij langs geweest op de tuin, hij heeft meer dan een uur met mij staan te praten voor mijn gevoel en was best wel even leuk. Kost wat moeite om op gang te komen.... en val dan nog wel regelmatig stil, maar ..... hmmm hij vertelde dat hij af en toe even langs zou komen om de ontwikkelingen in de gaten te gaan houden. Vriendelijke man, geen idee waar hij vandaan komt.
 8. Fets

  Platte tekst

  Bedankt voor alle positieve berichten zowel hier als in de pb, nogmaals mijn excuses en ga mijn best doen om hier op een leuke manier aanwezig te zijn. @isabel Helaas krijg ik geen medicatie, heb er nu al tig keer om gevraagd en het blijft een vervellende discussie omdat men telkens aangeeft: je bent niet "gek". Omdat ik mijn leven lang heb gedacht "gek" te zijn, verkeerd begrepen op jonge leeftijd. Als het om angst gaat is het nadeel dat ik in mijn letterlijk leven geen angst zie, daardoor wil ik nog wel eens midden in de grootste problemen terecht komen. Waar iedereen dan al tig keer denkt dit gaat mis, zie ik het totaal niet. Maar daarentegen is internet en forums dus juist wel weer een behoorlijke angst voor mij, want dan mis ik letterlijk alles wat er maar is. Heb dan ook sterk de neiging om woorden die niet te vaak gebruikt worden op te zoeken in een woordenboek om de betekenis te controleren, ook al weet ik wat het betekend. @Speets Klopt. Toevallig vertelde een man mij gisteren een beetje hetzelfde verhaal over hou hij met mensen leerde om te gaan. Was ook vrij recht doorzee en op een prettige manier bot. Wat mij wel heel veel moeite koste is dat hij mij aanraakte op een bepaald moment met zijn wijsvinger, ik diens dan sterk terug en voel mij dan heel erg ongemakkelijk. Dan gaat er direct een vloedgolf door mij heen. Wou mij niet laten kennen en toen hij weer wegfietste gaf ik hem even een klopje op de schouder en zij nog een fijne dag verder. Toch weer wat oefening meegepakt op die manier. @Aseel Bedankt, hoop dat het zijn vruchten gaat afwerpen.
 9. Fets

  Platte tekst

  Ergens hoopte ik allang dat ik geblokkeerd zou worden van het forum, dan was het makkelijker geweest voor mij. Ik dacht dat met veijhandig heit het wel zou lukken en heb geen foto's meer gemaakt omdat het in mijn gedachte toch niet meer geplaatst zou kunnen worden. Terwijl ik het best wel graag wou doen, maar twijfelde of het goed was. Ik verwachte dat mijn privé berichten vol met waarschuwingen zouden staan. Heb zelfs drank gedronken zodat ik wat verdooft zou zijn en de klap minder hard zou aankomen. Maar ik heb het toppic niet gelezen van mijn voorstel. Er was een roofvogel die voorbij vloog en zo extreem elegant tussen de bomen door vloog volgens het pad en wou stoppen en een foto maken van het nest, en ik ben niet gestopt omdat ik dacht er is niemand die dat wil zien. De foto was statisch geweest ten opzichte van de elegantie waarmee zij haar nest benaderde. De precisie was echt zo extreem goed, je zag haar letterlijk het pad volgen en de route, een meesterlijke precisie hoe ze door de bomen vloog. Je kon letterlijk het pad zijn. Wat zou een foto nog waard zijn bij die prachtige elegantie? een duikvlucht met een helling daarna van meer dan 90graden zonder ook maar 1 vleugelslag te maken. En dan exact op het nest landen
 10. Fets

  Platte tekst

  Vandaag ben ik weer in mijn tuin bezig geweest en het voelde redelijk. Dat komt omdat er maar drie mensen mij hebben aangesproken waarvan 1 Poolse was en het gebrekkige taal mij juist helpt. En ik merk dat dit voordelen en nadelen heeft. Zo was er eergisteren iemand bij mij op de tuin die met haar dochter langsliep en vertelde dat haar dochter PDD-nos, add en autisme heeft. Het vreemde is dat je het ook letterlijk kunt zien en dat ik dan wat in paniek raak. Ik probeer zo goed te reageren als ik kan, maar ik kan echt niets met kinderen. Ergens doet het soms zeer dat de voorzitter van de tuin vroeg of ik midden in de nacht bezig ben, en begrijp het ook wel. Het klopt dat ik voor dag en dauw in de tuin bezig ben zodat ik geen mensen tegen kom. Maar het leverde wel een prachtige foto op toen ik weer naar huis ging: vandaag zag ik dat de eerste trossen aan de rode bes zitten en deze is al meer dan een jaar oud, en dan denk ik aan eten. Het ergste is dat als ik in de vroege ochtend naar de tuin ga dat ik de hazen/konijnen dan ook wil opeten. Ik heb geen foto gemaakt terwijl ik het wel wou doen, maar durfde niet meer van de bessen. Was bang dat het te vroeg zou zijn en niet klopt. Mensen beginnen mij wel steeds meer hulp aan te bieden en zeggen zelfs letterlijk ik wil je wel helpen zodat je het onkruid de baas kunt worden. Ik krijg steeds meer advies van iedereen en toch val ik vaak stil en weet dan niet hoe ik moet reageren. Ze lopen dan meestal weg en toch begint het ergens wel duidelijk te worden dat ik mijn best doe. Ze willen mij gereedschap lenen en bieden mij best wel hulp aan. Waar ik nog wat moeite mee heb is om uit te leggen waarom ik wat "bakken/kaders" in mijn tuin heb. Vrijwel niemand heeft dit en het voelt lastig om te zeggen dat dit veilig voor mij is. Ik mompel het nog steeds weg onder de uitspraak; maar ik heb extreem veel onkruid en zo kan ik bewust specifieke kaders met schone grond vullen.
 11. Fets

  Goede dag

  http://www.muziekdidactiek.nl/tiki-index.php?page=Muziek+en+autisme
 12. Fets

  Goede dag

  Beste leden, voorlopig hou ik mij slechts nog bij dit toppic en lees verder ook niets anders meer. Nogmaals mijn excuses aan iedereen die ik heb aangevallen of beledigt op welke manier dan ook. Goed, ik ga dus iets uitgebreider reageren en updaten zodat ik nergens anders heen hoef te reageren. Het was tig een goede dag, mede omdat de zon scheen en er heel veel mensen langs mijn tuin komen die toch even een praatje maken. Voor mij is dit van groot belang zodat ik weer wat onder de mensen kom en lekkere simpele oppervlakkige gesprekken kan voeren van een paar minuutje's. Vrijwel elk gesprek is identiek dus kan mooi oefenen op het sociaal gedrag Een belangrijk aspect van mijn tuin is dus ook weer onder de mensen komen en van mijn mensen vrees af te komen. Komt door vereenzaming de laatste 5/6 jaar. Hiervoor heb ik altijd een goede baan gehad en een redelijk sociaal leven, maar kwam steeds verder in de knoei naarmate ik ouder begon te worden. Denk dat het hier inmiddels ook wel duidelijk over begint te komen. Gelukkig is het de laatste weken mooi weer dus vanmiddag weer de tuin in gedoken en flink met de kral aan de slag gegaan om de grond los te houden en het onkruid blijven verwijderen. Lekker doelloos en verstand op nul en niet meer nadenken. Het werkt dus ook lekker ontspannend en rustgevend. Al met al toch weer een drietal volle kruiwagens aan onkruid verwijdert en ondertussen maar blijven stoeien met het goed plaatsen van mijn bakken. Nu blijkt dit verdomde lastig te zijn omdat mijn tuin niet netjes rechthoekig is maar een beetje scheef. Worstel hier dan al een paar dagen mee en het zit mij niet lekker. Nu heb ik zoveel mogelijk de laatste jaren het dwangmatige van mij geprobeerd los te laten (alles op kleur, hoogte, etc etc) maar het blijft lastig. Ondertussen toch weer de fruitstruikje's, boompje's gecontroleerd of ik ze goed heb staan zodat mijn idee uitkomt voor het plaatsen van palen en lijnen, en volgens mij moet het redelijk kloppen. Mijn perzikboom is niet doorgegaan en moet daar nu een vervanger voor vinden, heb nog geen idee wat en zal er vroeg of laat wel tegen aan lopen. Maar mijn gedachte is dat het iets bijzonders moet zijn/worden. Ondertussen weer een paar plantje's onder de kas gezet (aubergine) of het werkt of niet maakt even niet uit. Kom op het punt dat er gewoon iets in moet omdat ik anders door blijf zoeken van wat goed of niet goed is en dan duurt het zo lang dat er niets meer inkomt. En nu ben ik lekker moe en hoop weer beter te kunnen slapen aankomende nacht, afgelopen nacht was niet leuk door de nachtmerry's (trauma). Heb mijzelf dan ook een paar keer wakker geschreeuwd. En nu ik toch bezig ben, ook even snel de rest tussen neus en lippen door. Ik doe het zodat de vaste mensen hier direct een beetje een idee hebben wat er speelt in mijn leven en het "raadsel" er van af is. Ik heb een hersensbeschadeging NAH, lichte vorm van epilepsie en heb een milde vorm van autisme (platte tekst, muziek.... ) Over een paar week kom ik eindelijk na jaren in therapie daarvoor omdat de diagnose op zich heeft laten wachten doordat ik dus allerlei trucjes heb aangeleerd om alles te verbergen. Zo... nu hoef ik het daar ook niet meer verder over te hebben en is het hoge woord er uit. Dat is dus telkens het probleem waar ik tegen aan loop. Dus de opmerking dat ik meer op maat gericht antwoord nodig ben klopt wel redelijk en dat ik dit als een soort huiskamer zie waar ik contact zoek klopt ook. Het is niet dat ik een bepaalde verwachting heb, maar zoveel mogelijk hier probeer te leren. Zowel voor mijn tuin als op sociaal gebeid. Ik moet er dus ook op letten dat ik mij beter uitspreek en op een andere manier reageer, dit voorkomt een hoop ellende voor mij en anderen. Daarom kies ik er nu bewust voor om mij alleen nog maar hier uit te spreken en mijn tuinverhaal te vertellen. Dus nogmaals mijn excuses als ik soms wat raar over kom en doe mijn best. Zal morgen weer wat foto's maken want dit is voor mij zo een extreem dood "plat" stuk tekst en wil er dan ook heel graag weer beelden en clips in zetten.
 13. Mooi gesproken het negatief en agressief benaderen kan mensen weg jagen en heeft dan feitelijk geen positief effect meer op het geen wat men wil prediken. Goede les voor voor mijzelf! Het positief benaderen heeft meer effect en is meer leerzaam! Wellicht interessant om eens op te zoeken is dogmatisch denken en discussie vormen! Het Wetenschappelijk forum heeft wel een aantal leuke onderwerpen Zie bijvoorbeeld: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/198763-hoe-leer-je-beter-te-discussieren/?p=1055197
×
×
 • Create New...