Jump to content

Fets's Blog

  • entries
    14
  • comments
    37
  • views
    725

Platte tekst


Fets

21,915 views

 Share

Vandaag ben ik weer in mijn tuin bezig geweest en het voelde redelijk. Dat komt omdat er maar drie mensen mij hebben aangesproken waarvan 1 Poolse was en het gebrekkige taal mij juist helpt. En ik merk dat dit voordelen en nadelen heeft. Zo was er eergisteren iemand bij mij op de tuin die met haar dochter langsliep en vertelde dat haar dochter PDD-nos, add en autisme heeft. Het vreemde is dat je het ook letterlijk kunt zien en dat ik dan wat in paniek raak. Ik probeer zo goed te reageren als ik kan, maar ik kan echt niets met kinderen.

 

Ergens doet het soms zeer dat de voorzitter van de tuin vroeg of ik midden in de nacht bezig ben, en begrijp het ook wel. Het klopt dat ik voor dag en dauw in de tuin bezig ben zodat ik geen mensen tegen kom. Maar het leverde wel een prachtige foto op toen ik weer naar huis ging:

 

Schermafbeelding-2016-04-13-om-0147501460503083.17

 

vandaag zag ik dat de eerste trossen aan de rode bes zitten en deze is al meer dan een jaar oud, en dan denk ik aan eten. Het ergste is dat als ik in de vroege ochtend naar de tuin ga dat ik de hazen/konijnen dan ook wil opeten. Ik heb geen foto gemaakt terwijl ik het wel wou doen, maar durfde niet meer van de bessen. Was bang dat het te vroeg zou zijn en niet klopt.

 

Mensen beginnen mij wel steeds meer hulp aan te bieden en zeggen zelfs letterlijk ik wil je wel helpen zodat je het onkruid de baas kunt worden. Ik krijg steeds meer advies van iedereen en toch val ik vaak stil en weet dan niet hoe ik moet reageren. Ze lopen dan meestal weg en toch begint het ergens wel duidelijk te worden dat ik mijn best doe. Ze willen mij gereedschap lenen en bieden mij best wel hulp aan.

 

Waar ik nog wat moeite mee heb is om uit te leggen waarom ik wat "bakken/kaders" in mijn tuin heb. Vrijwel niemand heeft dit en het voelt lastig om te zeggen dat dit veilig voor mij is. Ik mompel het nog steeds weg onder de uitspraak; maar ik heb extreem veel onkruid en zo kan ik bewust specifieke kaders met schone grond vullen.

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Ergens hoopte ik allang dat ik geblokkeerd zou worden van het forum, dan was het makkelijker geweest voor mij. Ik dacht dat met veijhandig heit het wel zou lukken en heb geen foto's meer gemaakt omdat het in mijn gedachte toch niet meer geplaatst zou kunnen worden. Terwijl ik het best wel graag wou doen, maar twijfelde of het goed was.

 

Ik verwachte dat mijn privé berichten vol met waarschuwingen zouden staan. Heb zelfs drank gedronken zodat ik wat verdooft zou zijn en de klap minder hard zou aankomen. Maar ik heb het toppic niet gelezen van mijn voorstel.

 

Er was een roofvogel die voorbij vloog en zo extreem elegant tussen de bomen door vloog volgens het pad en wou stoppen en een foto maken van het nest, en ik ben niet gestopt omdat ik dacht er is niemand die dat wil zien. De foto was statisch geweest ten opzichte van de elegantie waarmee zij haar nest benaderde.

 

De precisie was echt zo extreem goed, je zag haar letterlijk het pad volgen en de route, een meesterlijke precisie hoe ze door de bomen vloog. Je kon letterlijk het pad zijn. Wat zou een foto nog waard zijn bij die prachtige elegantie? een duikvlucht met een helling daarna van meer dan 90graden zonder ook maar 1 vleugelslag te maken. En dan exact op het nest landen

Edited by Jorieke123
Link to comment

Mijn man heeft een angststoornis en ik ben vaak depressief dus ik begrijp (een beetje) waar je vandaan komt.

Mijn man moet echt zijn best doen om tussen de mensen te komen aangezien laatst zijn angst weer de kop opstak. Ik doe ondertussen mijn best mijn depressie de baas te zijn en te blijven (o.a. met sintjanskruid thee, mijn huisdieren en mijn tuin). Mijn man gaat (weer) naar zijn psycholoog en aan de medicijnen. Vorige week de dosis weer verhoogd, want hij had nog teveel last. De bijwerkingen zijn ook niet fijn.

 

We zeggen wel eens dat twee gekwelde geesten als wij elkaar begrijpen en elkaar kunnen helpen. Want als je zelf geen depressie of angst hebt, kun je ook niet weten hoe het is bij een ander. Er heerst ook nog een taboe op. Het ergste is ook: als je denkt dat je je beter voelt en alles gaat goed, het komt altijd weer terug.

 

Dat gezegd te hebben, je bent hierin niet alleen en je bent ook niet raar of zo, wens ik je veel succes met jezelf en met je tuin!

Link to comment

Mooie foto Fets! Zo wil ik er wel meer zien, ook van vogels

Dat spreekt mij meer aan dan clips.

 

Ik ben ook liever alleen op de tuin, en dat zeg ik meestal gewoon. Ik hou van de stilte.

Jaren geleden kwam ik iemand tegen die dat soort dingen ook gewoon zei, er niet omheen draaide.

Dat heeft mij toen de ogen geopend: gewoon zeggen hoe de dingen voor je voelen.

 

Je kunt zeggen dat je die bakken prettiger vindt. Je hoeft dat verder niet uit te leggen als je daar geen zin in hebt.

Als je smoesjes verzint als "extreem veel onkruid", dan willen ze je daarmee gaan helpen. En dat is denk ik niet de bedoeling?

 

Ik zeg ook gewoon dat ik niet dol ben op kinderen.

Dat vinden mensen niet leuk om te horen, maar het voelt zo veel beter dan de schijn ophouden en je altijd maar aan te passen.

 

Als een ander jou niet begrijpt, dan is dat zijn probleem. Er zijn altijd mensen die wél begrip op kunnen brengen voor mensen die 'anders' zijn. Daarom ben je niet van het forum gegooid

 

Maarre... laat die drank maar liever staan, want daar word jij wat agressief van, geloof ik

Link to comment

Bedankt voor alle positieve berichten zowel hier als in de pb, nogmaals mijn excuses en ga mijn best doen om hier op een leuke manier aanwezig te zijn.

 

@isabel

Helaas krijg ik geen medicatie, heb er nu al tig keer om gevraagd en het blijft een vervellende discussie omdat men telkens aangeeft: je bent niet "gek". Omdat ik mijn leven lang heb gedacht "gek" te zijn, verkeerd begrepen op jonge leeftijd. Als het om angst gaat is het nadeel dat ik in mijn letterlijk leven geen angst zie, daardoor wil ik nog wel eens midden in de grootste problemen terecht komen. Waar iedereen dan al tig keer denkt dit gaat mis, zie ik het totaal niet. Maar daarentegen is internet en forums dus juist wel weer een behoorlijke angst voor mij, want dan mis ik letterlijk alles wat er maar is. Heb dan ook sterk de neiging om woorden die niet te vaak gebruikt worden op te zoeken in een woordenboek om de betekenis te controleren, ook al weet ik wat het betekend.

 

@Speets

Klopt. Toevallig vertelde een man mij gisteren een beetje hetzelfde verhaal over hou hij met mensen leerde om te gaan. Was ook vrij recht doorzee en op een prettige manier bot. Wat mij wel heel veel moeite koste is dat hij mij aanraakte op een bepaald moment met zijn wijsvinger, ik diens dan sterk terug en voel mij dan heel erg ongemakkelijk. Dan gaat er direct een vloedgolf door mij heen. Wou mij niet laten kennen en toen hij weer wegfietste gaf ik hem even een klopje op de schouder en zij nog een fijne dag verder. Toch weer wat oefening meegepakt op die manier.

 

@Aseel

Bedankt, hoop dat het zijn vruchten gaat afwerpen.

Edited by Fets
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...