Jump to content

Tuin9300

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Personal Information

  • LOCATION
    Aalst
  1. Gelukkig kijk ik nog even op de zak potgrond.. Ik was er van overtuigd dat er stond voor 30 dagen bemest.. Blijkt het 3 maand te zijn
  2. Bedankt Boerjennes Ik denk dat ik er dan maar voor ga.. Misschien dat ik het nog even test op een klein aantal potten. Ik veronderstel dat ik wel snel het verschil zou kunnen zien
  3. Ik ben ook bezig met 2 reeds gevulde (ik krijg groenten en fruitafval van een restaurant ) echte bokashi emmers en 1 zelfgemaakte emmer (2 emmers in elkaar met in de bovenste een hoop gaatjes in de bodem en een deksel) Nu heb ik al sap kunnen aftappen en ik overweeg om dit 1/200 te gebruiken om mijn kolen die nu in p9 potten staan in zaaigrond wat voeding te geven. Ze staan er al een maandje in dus de voeding in de grond is nu wel uitgeput. Iemand hier ervaring mee ?
  4. Beste forumleden, Is er iemand die ervaring heeft met het sap van zijn bokashi emmers ? Ik overweeg van dit 1/200 te verdunnen en te gebruiken om mijn bloemkool, savooikool, rode kool en romanesco die een maandje geleden gezaaid zijn in zaaigrond in p9 potten wat extra voeding te geven.. Maar ik vind online niet direct veel info over het gebruik van het sap. Enkel dat je het 1/100 moet verdunnen. Omdat het hier nog jonge plantjes betreft zou ik 1/200 verdunnen.. Bedankt
  5. dat is ook de bedoeling, ik start met mijn eigen bioboerderij en ga in de eerste plaats kweken voor een bevriend restauranthouder en voor de verkoop via internet en op 2 markten
  6. de bedoeling is om het stuk te verdelen in 50 percelen van 6,5 op 4 meter. Dit is ook de grote van onze serres, op deze manier kan ik zelfs met mijn serres perfect rotatie toepassen..
  7. Beste leden, ik heb zonet dit "stukje" grond (2000 m2) verworven voor de uitbouw van mijn bio moestuin. Nu krijg ik van overal de waarschuwing dat ik hier best eerst een jaar maïs opzet ivm de grondinsecten die hier waarschijnlijk talrijk in zullen aanwezig zijn.. Iemand ervaring in deze materie ? Alvast bedankt
  8. Zo, na mijn introductie op dit fantastische forum is het tijd om jullie even voor te stellen aan mijn beginnende moestuin. Zoals ik eerder zei kweek ik alles in potten en bakken, dit wegens de ondoordringbare kleilaag onder onze tuin en de daardoor kletsnatte grond. Ik heb 2 bakken van 1,2 op 1,2 m en een serre van 4,5 op 3 m. In bak 1 staan deze schoonheden Hier heb ik gisteren ook het eerste minibloemkooltje in ontdekt In bak 2 zijn de slakken op rooftocht geweest, ondertussen heb ik enkele vallen staan en ook dankzij de korrels zijn er geen slakken meer te zien, de sla zal er helaas vrees ik niet meer door komen In de serre staan sinds gisteren een boel geënte tomaten, aubergines, komkommers en paprikas, samen met nog wat zaailingen van speciale tomatenrassen en verschillende slasoorten, en enkele aardbeienplantjes, alles in potten.. Ook mijn aardappelen heb ik met de voorspelde regen even binnen gezet Zo, tot zover mijn eerste echte post Reacties (altijd leuk ) en tips & tricks zijn altijd welkom
  9. Goedemiddag forumleden Mijn naam is Wim, ik woon te Aalst/België, een provinciestad van ongeveer 90.000 inwoners. 2 Jaar geleden zijn we in ons nieuw gebouwde huisje ingetrokken en deze lente is de tuin eindelijk klaar voor het begin van mijn moestuinproject. Ik kweek alles in bakken en potten omdat de kleilaag onder onze tuin absoluut geen water door laat, wat resulteert in een kletsnatte grond waar helaas niks in te kweken valt Ik heb 2 verhoogde bakken van 1,2 x 1,2 m en een tunnelserre van 4,5 op 3 m. In een van de bakken staan momenteel 4 uit de kluiten gewassen bloemkolen en in de andere rode ui, volledig kaalgevreten sla en het begin van 2 soorten wortelen. Deze laatste bak moet ik dringend aanpakken en voorzien van nieuw plantgoed, maar de laatste weken is al mijn energie naar het voorbereiden en beplanten van de serre gegaan.. Ik heb me de voorbije winter bezig gehouden met het lezen van tientallen boeken en tijdschriften ter voorbereiding op mijn eerste stappen als moestuinboer, maar ik hoop hier op het forum nog veel bij te leren Zo, tot zover mijn beknopte voorstelling
×
×
  • Create New...