Ga naar inhoud

Ann123

Members
  • Aantal items

    1042
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Brussel

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Cédric, aan het blad te zien staan ze nat en koud. Minder gieten. Ik zou ze terug binnen nemen. Ze zijn echt heel klein.
  2. Dank je wel! Ik zie dat die goed tegen de droogte kunnen. Perfect voor mijn tuin.
  3. Welke bloemen zijn dit? Ze stonden naast het park. Heb er wat zaden van genomen.
  4. Geprobeerd met gekochte aaltjes en met gevangen slakken uit de tuin. Twee keer 0,0 resultaat. De schaar is het enige wat echt werkt.
  5. Mijn korona's worden ook zo groot en zijn erg zoet. Tenminste, de eerste vruchten zijn zo groot, nadien normaal formaat. En het tweede jaar geven mijn planten niet meer zo'n grote vruchten. Hier staan ze in potten.
  6. Ik heb tot nu toe nog niet echt last gehad van phytophthora. Een wonder misschien gezien ik gewoon in open lucht teelt, met veel schaduw en weinig wind. Drie negatieve factoren. Dus wellicht veel geluk. Vroeger vruchten vind ik sowieso leuk. Maar ik wou gewoon zien of het kan. Kunnen tomatenplanten wel groeien bij zo'n koude temperaturen? En dat lijkt geslaagd te zijn. Dus wil ik het volgend jaar met meer soorten proberen. Sowieso kweek ik ze niet meer in pure compost. Dat droogt te veel uit. Dan absorbeert het niet en dan, wanneer het wel water opneemt, blijft het te lang nat. Ofwel 40% compost, 60% kokosvezels ofwel gewone potgrond. Ik had veel te veel planten. Dus heb ik er heel wat op de compost gekieperd. Maar die willen niet dood...
  7. De eerste gewinterzaaide tomatenbloem staat open: Sasha's Altai De andere planten staan ongeveer gelijk met de binnen gezaaide, ttz bloemknoppen maar nog geen geopende bloemen.
  8. Ik heb elk jaar massa's bladluizen tot de lieveheersbeestjes komen. Ik zou niet weten waar ik neemolie kan vinden. Op Amerikaanse fora gebruikt iedereen het. Maar hier heb ik het nog nooit gezien.
  9. Ah nee, want daar lees ik enkel negatieve reviews over
  10. Ja, peultjes word je toch niet beu? Ze zijn er maar even dus dan van genieten. Ik dacht dat ik ook vroeg was (en dat was ook zo, ik heb mijn peultjes gewinterzaaid) maar hier beginnen ze pas aan bloemen. Volgens mij de schuld van de slakken die telkens aan de stengels net aan de grond zitten eten. Wij hebben een slaatje gegeten van sla, look zonder look, citroenverbena, zurkel, munt, knoflookbieslook, spinazie, wat topjes van opschietende boerenkool, jong snijbietblad, citroenmelisse, kervel, roomse kervel, andijvie, peterselie, koriander, agastache en wellicht nog het een en ander ander.
  11. Ik dacht de slang oa langs de tomaten te leggen. Gezien die buiten (niet in een serre) staan en dus inderdaad regen op hun blad krijgen, wat niet ideaal is, wil ik hen niet nog meer dan nodig blootstellen aan nat gebladerte. Misschien wel geschikt voor andere planten.
  12. In de Aldi verkopen ze een druppelslang en een sproeislang. Iemand ervaring met de sproeislang? Staan alle gaatjes naar dezelfde richting? Dan zou ik ze graag met de gaatjes naar de grond leggen. Bladeren natsproeien lijkt me geen goed plan.
  13. Kou?? Het is in de dertig graden!
  14. Ann123

    Marketer komkommer

    Marketer is een ras dat geschikt is voor de buitenteelt. Voor teelt in de serre heb je betere rassen. Rassen die grotere komkommers maken, die geen bevruchting nodig hebben en productiever zijn (alhoewel marketer ook heel productief is). Maar ik denk wel dat hij het ook heel goed doet in de serre. Denk ik. Heb zelf geen serre dus geen ervaring. Marketer heeft wel bestuiving nodig. Er moeten dus bestuivers binnen kunnen in de serre.
  15. Tomaten vormen inderdaad meer wortels. Maar voor andere planten is dat, denk ik, niet het geval. Maar diep planten is sowieso een goed idee. Zo staan de plantjes veel steviger.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...