Jump to content

RobN

Members
 • Posts

  688
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zutphen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb afgelopen jaar Therador gekweekt, echt mega grote knoflookbollen. Ook Ljubsha hele mooie en chesnok red, maar ook de fokhagyma prima. Nu heb ik genoeg om zelf pootgoed ervan te nemen, maar kan het kwaad dat de meeste knoflook roest had? Krijg ik dan niet heel snel weer roest? Overigens was het originele pootgoed gewoon gekocht, en heb ik elk jaar overal roest op knoflook. En zijn er mensen met ervaring met het ras Polen en Morado de Pedronera?
 2. 1e rij knoflook therador geoost, kist vol 😃 ernaast onder de aardappels vielen ze wat weg, de winteruien. Lagen al 3-4 weken plat maar werden niet geel. Gezien de slakken er al overheen kropen en bij de kleine uitjes zelfs het loof al af hadden gegeten, heb ik ze er maar uit gehaald. Gaan toch als eerste op en de gewone (zaai) ui zijn nu nog zo groot als zilveruitjes.
 3. Kilootje andijvie van 1 plant
 4. RobN

  Agria frees

  Hallo allen, ik ben benieuwd of iemand wat kennis heeft van een Agria 2600 frees....ik heb er 1 kunnen bemachtigen Maar heb toch nog paar vraagjes
 5. RobN

  Uien

  Ok dus hier komen geen bloemen meer in? Handig om de rest te helpen? Is kali geven nu nog zinvol? Ik had het al eens gegeven hoor.
 6. RobN

  Uien

  Vraagje steeds meer winteruien zijn omgevallen terwijl ze nog prima groen zijn. Kan ik die al oogsten en thuis onder de overkapping drogen of moet ik wachten tot ze vergelen?
 7. Ik kan dat bevestigen, naaktslakken beginnen bij mij ook gerust aan aardappelplanten. En iedereen maar zeggen dat ze giftig zijn en alleen coloradokevers daar tegen kunnen 🙎‍♂️
 8. RobN

  Uien

  Dag allemaal, vandaag na de regen even wezen checken, en zag dat een aantal van mij winteruien plat waren geslagen door de wind, ze zijn nog niet rijp. Erg? Ze zijn wel mooi aan het bollen nu, voor het eerst dat ik ze heb gezet afgelopen oktober meende ik
 9. Ok ik twijfel ook of ik moet gaan aanaarden. Ik deed het altijd wel, maar wat je zegt, nachtvorst komt voorlopig nog ff niet neem ik aan. is he niet zo dat ze door aanaarden wat meer uitlopers kunnen aanmaken?
 10. Patrijs, doe jij ook nog aanaarden of niet? Ik in de klei heb ze nu ong 10cm diep gepoot, heeft het zin om ze aan te aarden of niet? Heb overigens nog niet echt een droogte probleem wel de eerste handen colorado kevers verzopen.
 11. RobN

  Bonen 2022

  Ik heb, omdat ze zeer goed bevielen vorig jaar, weer Cobra stokbonen en blue lake stokbonen. Beide geven heerlijke lange slabonen. Ook doe ik nog helda snijbonen voor het eerst, heb nooit eerder snijbonen geteeld maar sinds mijn stoomoven, smaken snijbonen gewoon zoet en lekker! Qua lage stamboontjes doe ik altijd gele waxbonen van de lidl, super lekker ook, en saxa groene kleine slabonen, en dunne slaboontjes al weet ik het ras niet meer. Lekker in de wok.
 12. Ik heb er nog niet geen ervaring mee, maar zou dit groeien op kleigrond, en houdt het van veel of weinig compost? Ik meende weleens gezien te hebben dat telers in Nederland het op ruggen telen die bedekt zijn met zwart plastic? Moet je dan het gehele seizoen dat er ook op laten?
 13. Mijn aardappeltjes zijn veilig bovengekomen, nog niet allemaal. Roseval, vitabella, sante, mozart, passion, sarpira.... die laatste bij vd wal gekocht maar niets meer over te vinden. Zou het sarpo mira moeten zijn? Andere vraag, roseval heb ik al enkele jaren, vorig jaar voor het eerst echt phytophtora erin gehad, blad en later ook knol helaas. Ik vind dat ze altijd veel plant / struik maakt, en de oogst qua aardappelen is niet heel groot. Daar staan ze misschien ook wel om bekend. Maar die planten zijn soms echt hoog, tot wel 75cm aan toe. Ik bemest deze niet, ik teel op dikke klei. Het enige wat door en op de grond gaat is compost, en wat handjes patentkali. Is de compost misschien al teveel dan?
 14. ja met afdichten ben ik bang dat het soms te heet word in de zon enzo. Ik ga het gewoon eens proberen met 1 a 2 planten, gaat dat goed, mag de rest erbij. En dan na paar dagen emmer eraf. Met planten beginnen nu al trouwens met bloemen en mini courgetjes te vormen, die heb ik er nog even uitgeknepen.
 15. Beste forummers, De mooie dagen komen eraan of zijn al begonnen. Maar bij ons in het oosten staat voorlopig nog wel een droge schrale wind uit noorden en oosten. Meestal bij uitplant van binnen naar buiten, krijgen die planten nogal een klap. En laatst met de regen zijn ook alle slakken wakker geworden. Kan ik misschien de courgettes na afharden uitplanten en als bescherming een emmer zonder bodem erover heen zetten om deze tijdelijk bescherming te geven of is dat niet zo wenselijk?
×
×
 • Create New...