Jump to content

RobN

Members
 • Posts

  681
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zutphen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. RobN

  Uien

  Dag allemaal, vandaag na de regen even wezen checken, en zag dat een aantal van mij winteruien plat waren geslagen door de wind, ze zijn nog niet rijp. Erg? Ze zijn wel mooi aan het bollen nu, voor het eerst dat ik ze heb gezet afgelopen oktober meende ik
 2. Ok ik twijfel ook of ik moet gaan aanaarden. Ik deed het altijd wel, maar wat je zegt, nachtvorst komt voorlopig nog ff niet neem ik aan. is he niet zo dat ze door aanaarden wat meer uitlopers kunnen aanmaken?
 3. Patrijs, doe jij ook nog aanaarden of niet? Ik in de klei heb ze nu ong 10cm diep gepoot, heeft het zin om ze aan te aarden of niet? Heb overigens nog niet echt een droogte probleem wel de eerste handen colorado kevers verzopen.
 4. RobN

  Bonen 2022

  Ik heb, omdat ze zeer goed bevielen vorig jaar, weer Cobra stokbonen en blue lake stokbonen. Beide geven heerlijke lange slabonen. Ook doe ik nog helda snijbonen voor het eerst, heb nooit eerder snijbonen geteeld maar sinds mijn stoomoven, smaken snijbonen gewoon zoet en lekker! Qua lage stamboontjes doe ik altijd gele waxbonen van de lidl, super lekker ook, en saxa groene kleine slabonen, en dunne slaboontjes al weet ik het ras niet meer. Lekker in de wok.
 5. Ik heb er nog niet geen ervaring mee, maar zou dit groeien op kleigrond, en houdt het van veel of weinig compost? Ik meende weleens gezien te hebben dat telers in Nederland het op ruggen telen die bedekt zijn met zwart plastic? Moet je dan het gehele seizoen dat er ook op laten?
 6. Mijn aardappeltjes zijn veilig bovengekomen, nog niet allemaal. Roseval, vitabella, sante, mozart, passion, sarpira.... die laatste bij vd wal gekocht maar niets meer over te vinden. Zou het sarpo mira moeten zijn? Andere vraag, roseval heb ik al enkele jaren, vorig jaar voor het eerst echt phytophtora erin gehad, blad en later ook knol helaas. Ik vind dat ze altijd veel plant / struik maakt, en de oogst qua aardappelen is niet heel groot. Daar staan ze misschien ook wel om bekend. Maar die planten zijn soms echt hoog, tot wel 75cm aan toe. Ik bemest deze niet, ik teel op dikke klei. Het enige wat door en op de grond gaat is compost, en wat handjes patentkali. Is de compost misschien al teveel dan?
 7. ja met afdichten ben ik bang dat het soms te heet word in de zon enzo. Ik ga het gewoon eens proberen met 1 a 2 planten, gaat dat goed, mag de rest erbij. En dan na paar dagen emmer eraf. Met planten beginnen nu al trouwens met bloemen en mini courgetjes te vormen, die heb ik er nog even uitgeknepen.
 8. Beste forummers, De mooie dagen komen eraan of zijn al begonnen. Maar bij ons in het oosten staat voorlopig nog wel een droge schrale wind uit noorden en oosten. Meestal bij uitplant van binnen naar buiten, krijgen die planten nogal een klap. En laatst met de regen zijn ook alle slakken wakker geworden. Kan ik misschien de courgettes na afharden uitplanten en als bescherming een emmer zonder bodem erover heen zetten om deze tijdelijk bescherming te geven of is dat niet zo wenselijk?
 9. Ow ja ik moet ze nog weer plaatsen haha.
 10. Hij is nog te koop, versturen kan misschien wel maar hou dan rekening met de duurste optie ivm lengte
 11. Ja die ken ik en is factor 3 kleiner ofzo.
 12. Een soort schoffel cultivator en dan heel groot en zwaar. Mijn pantoffels maat 48 liggen erachter. Ik heb deze nooit eerder getroffen of gezien , iemand bekend mee ?
 13. Sorry mijne waren een paar goed gelukt maar niet op tijd. Heb ze daarom niet gewogen. Winnaars gefeliciteerd!
 14. Jup Ik kan ze echter pas hooguit dit weekend rooien, is niet zon probleem toch?
 15. De winteruien afgelopen weekend gepoot, de knoflook moet nog. De klei is nat dus ruggen gemaakt. Ik moet nog 1 rug maken maar daar staan nu nog mooie zonnebloemen, te zonde om deze nu al neer te halen. Bijen zitten nog op de bloeiers en vogels op de uitgebloeide.... Ik heb dit jaar gekocht: Ljubasha Therador Fokhagyma Vallelado en eigen pootgoed doe ik weer Chesnok en Ophio, lekker grote mooie bollen, en mocht ik plek hebben, red janice en suzan delafield.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.