Jump to content

RobN

Members
 • Content Count

  609
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zutphen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hmm dat zijn 2 tegensprekende personen Het is alleen voor pompoen courgette kalebas en watermeloen Wat over is kan zeker mee gecomposteerd met de rest. Ik zal er eens een pH meter in drukken ook Gezien er een aardappelschil aan het uitlopen was zal het wel meevallen
 2. Ok dat klinkt goed. Heb NL nog butternut en kalebassen en meloenen. Jammer genoeg geen houtsnippers anders had ik plastic gelegd voor tegen het kweekgras
 3. Eindelijk eens de komkommers en 4 snack paprika's buiten in volle grond gezet. Deze week de tomaten en courgettes hopelijk buiten zetten.
 4. Oja pompoenen kunnen die ook in de complak?
 5. Ja ik oefen wat Ik had eerst een open hoop maar duurde ook anderhalf jaar. En je blijft aanvullen want je moet ergens laten. Ik ga toch wat meer proberen te keren en of roeren. Heb ook nog 1 of ander vierkant ding gekregen die heeft beluchting gaten die maar eens opzetten.
 6. Ja beetje wel. Maar het was toch zeker de helft stro en konijnen mest. Aangevuld met schillen en wat resten uit de moestuin, en wet blad. Toch maar eens wat anders doen. Heb de andere ton die juist heel droog blijft ondanks wat gieten even weer goed gehusseld.
 7. Ik heb een jaar lang compost gemaakt in een compost ton, deze eigenlijk niet omgezet etc, min of meer vergeten. Het is nu een vrij plakkerige klaaierige bende geworden. Deksel wel altijd dicht geweest. Het is niet meer herkenbaar wat het was, op wat takjes en eierschillen na, en hier en daar een aardappelschil. Is dit veilig te gebruiken voor bijv rondom komkommers of courgettes of wat moet ik hier nu mee doen? Het ruikt ook enigzins, niet sterk maar ook niet fris.
 8. Ik heb enkele keren vorig jaar aardbeien jam willen maken, had daarvoor 2 grote pakken geleisuiker eigen merk jumbo gekocht. Maar ik heb het geen 1 keer kunnen krijgen tot een dikke gelei, ook niet na bijv een uur zachtjes inkoken. Mijn gevoel zegt dat die suiker niet klopt, kan dat zo zijn? De suiker staat er nu nog, dus ik denk nieuwe kopen?
 9. RobN

  Prei

  gat open of dicht laten? Of vullen met potgrond?
 10. RobN

  Prei

  Zo groot dus.
 11. RobN

  Prei

  Maar moet ik de gaten na poten dicht maken of dichtwateren of gewoon open laten zoals bij dikkere preitjes?
 12. RobN

  Prei

  Mezelf quoten..... Een dieper voortje maken, en pootgaten maken en opvullen met compost en daar in poten zodat ze makkelijker dik kunnen worden? Of is dat te scherp ? Heb zelfgemaakte compost en ook nog een zak vd advalverwerker, ook mooie fijne compost.
 13. RobN

  Prei

  Bij mij staan ze nog in gewone potgrond en Helemaal onderin zit een bodem compost. Uitplanten is een idee maar zijn de worteltjes nog niet te fragiel dan? Kan nog niet van echt blad spreken. En net als potlood prei, dik gat maken en open laten of bij de kleintjes juist dicht maken? Dieper boortje maken zodat aanaarden makkelijker wordt?
 14. RobN

  Prei

  Bij mij blijven ze ook beetje zo sprieterig
 15. 2 rijtjes aardappels sayada 2 rijtjes winterwortels flakkeese en rote riesen zaailint Rijtje zaai uien uitgeplant Rijtje bietjes rainbow mix

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...