Jump to content

Katuintje

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ruinerwold
 1. Vrouwtjes kwaken en mannetjes murmelen. Om die reden hebben wij alleen mannetjes genomen. onze eendjes lustten in het begin ook geen slakken. Ze moesten het echt leren eten. En nog steeds hebben ze liever een bak slobber: water met kippenvoer erin. Desondanks doen ze toch wel waarvoor ze zijn aangenomen, want we hebben bijna geen slakken meer in de tuin.
 2. Jane doe, ruilen is geen optie meer, omdat ik het vrouwtje gisteren heb verkocht aan iemand die alleen een mannetje had en er graag een vrouwtje bij wilde. Hopelijk krijgt ze daar een mooie toekomst met veel nakomelingetjes! Maar bedankt voor het meedenken!
 3. Hallo allemaal, hier even een update van mijn 4 loopeendjes. Die inmiddels zijn uitgegroeid tot heuse loopeenden. Bij mijn laatste bericht 2 maanden geleden hadden ze de vijver nog niet ontdekt en durfden ze nog niet zo ver de tuin in. Inmiddels is de vijver hun tweede huis geworden en scharrelen ze lekker door de hele tuin. Het slechte nieuws is dat de vijver niet langer helder is. Het goede nieuws is dat er praktisch geen slak meer te vinden is in de tuin! Fantastisch werk hebben ze dus verricht! Om te voorkomen dat ze verhongeren, geef ik ze weer tweemaal daags eten. De bedoeling was dat ik 4 mannetjes zou hebben, maar er blijkt nu 1 vrouwtje bij te zitten. Dit vrouwtje moet voor haar eigen veiligheid weg, want de heren beginnen steeds meer interesse in haar te krijgen... Verder beginnen ze echt tam te worden hoor. Ze komen naar me toe als ik ze eten geef, eten zelfs uit mijn hand en laten zich makkelijk drijven. Ik vind ze nog steeds erg koddig.
 4. Op jullie advies heb ik mijn vier mannetjes s-morgens geen eten meer gegeven, behalve dan een bakje met slakken die ikzelf de avond ervoor had geraapt in de tuin. Ik kon merken dat ze honger hadden, want de slakken waren geen lang leven meer beschoren! Alhoewel er 1 eend is die ze wel oppakt, maar ze vervolgens niet opeet. Die heeft misschien nog niet genoeg honger? Gisteren heb ik de eenden ook wat verder de tuin in gedreven. Dat vinden ze me toch een partij spannend! Ze doken de eerste de beste plantenborder in en kwamen er niet meer uit. Ik hoorde ze wel zo nu en dan wat rondscharrelen en zag ook wel wat vertrapte geraniums Jammer, want als ze 3 m verder hadden gelopen, hadden ze die enorme vijver gezien waar ze heerlijk in hadden kunnen badderen. Nou ja, misschien moet ik er blij om zijn dat ze de vijver nog niet ontdekt hebben, want zou zo'n vijver helder blijven? Het is een vijver van 11x2 m en 1 m diep, dus totaal 22 m3 water. Wat denken jullie? @Appelvrouw: leuk dat je kuikentjes hebt!
 5. Hahaha, ik geloof dat ik mijn eenden aan het vetmesten ben! Maar even serieus: de reden dat ik pas halverwege de middag het hok open doe is omdat ze samen met de kippen in het kippenhok zitten en ik wil dat de kippen dan hun eieren in het hok hebben gelegd. Anders kan ik eieren gaan zoeken in de tuin! Vandaar dat ik ze al gelijk in de morgen eten geef, anders moeten ze wachten tot 15:00 uur en dat is natuurlijk best lang. Overigens kunnen ze al echte naaktslakken aan hoor. Ik heb ook het idee dat ze het best lekker vinden. Ik denk dat ik een apart hok voor ze ga bouwen, dan kan ik ze al gelijk in de morgen eruit laten. En kunnen de kippen lekker in hun hok blijven en eieren leggen. En misschien toch een hekje om de moestuin heen, want gisteren zag ik ze echt helemaal los gaan op mijn pluksla... Dat was dus de sla! En spitskool vinden ze trouwens ook erg lekker.... Maar ik blijf wel lachen om die beesten hoor, ze zijn zo koddig!
 6. Hallo Jorieke, Bedankt voor je uitleg. Waarmee lok jij je eenden als je ze roept? Ik heb ergens gelezen dat ze nogal gek zijn op gebroken maïskorrels, maar als ik een handje graan (waar ook gebroken mais in zit) voor ze neergooi, kijken ze er niet naar om. Verder heb ik ze vandaag eens een stukje verder de tuin in gedreven, maar mooi dat ze dan geen slakken gaan eten! Ze blijven lopen. Als ik stilsta, gaan ze er weer bij liggen. Ik vraag me af of het wel LOOPeenden zijn of LIGeenden! Ook vind ik dat ze overdag eigenlijk heel veel slapen. Ze krijgen s-morgens een bak eten van mij, namelijk een kop opfokmeel voor eenden in een bakje met water. Dat eten ze wel (de kippen trouwens ook!) en vervolgens ploffen ze neer en gaan slapen. Zo halverwege de middag doe ik het hok open en dan gaan ze wel op onderzoek uit, vooral in de moestuin die direct naast het kippenhok ligt. Zou ik ze misschien s-morgens geen eten moeten geven en eerder het hok open moeten doen om ze te stimuleren zelf op slakkenjacht te gaan? Maar ja, krijgen ze dan wel genoeg voedingsstoffen binnen om groot te worden? Dat opfokmeel is er toch niet voor niets? Wat een vragen weer hè? Hopelijk kunnen jullie mij weer wat verder op weg helpen.
 7. Beste mensen, Sinds 2 weken ben ik de trotse eigenaresse van vier mannelijke loopeendjes van ongeveer 8 weken oud. Ik heb ze aangeschaft om mij te helpen in mijn strijd tegen de slakken. Want die hebben we veel in de tuin. Vooral naaktslakken. Ik moet s-avonds echt oppassen waar ik mijn voeten neer zet, om niet uit te glijden over die beesten. De eerste week heb ik ze bij de kippen in de ren gehouden. Ze moesten natuurlijk even wennen aan hun nieuwe woonomgeving en aan mij. Maar dat ging wonderbaarlijk snel. Ik had hier in dit topic gelezen dat het zulke schuwe beesten zijn, maar dat valt bij die van mij dus reuze mee. Sinds een week mogen ze buiten de ren rondscharrelen. Dat vonden ze in het begin reuze spannend. Ze kwamen niet verder dan een paar meter van het deurtje! Inmiddels komen ze al zo'n 10 meter verder, maar ze zijn nog lang niet de hele tuin door geweest. We hebben een vrij grote tuin van ongeveer 2000 m2 en als ze toch eens wisten dat daar een hele grote vijver in ligt....!!! Maar goed, dat zullen ze mettertijd wel ontdekken. Ik ben benieuwd of de vijver dan net zo helder blijft als dat ie nu is! Het valt mij trouwens op dat ze best nog aan planten eten. Mijn Nieuw-Zeelandse spinazie uit de moestuin is aardig gehavend. Bovendien, als ze zo aan het eten zijn en aan het zoeken in de bodem naar eetbaar spul, gaan ze er meestal bij liggen. Zo bovenop mijn spinazie! Tja, dan wordt de spinazie niet meer door slakken belaagd, maar geplet door loopeenden! Mijn vraag is: doen jullie eenden dit ook? Dus het planten eten en er bovenop gaan liggen? Of is het dat ze dit doen omdat ze nog jong zijn en gaat het in de toekomst over? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes, Karin

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...