Jump to content

Tjeerd

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nieuwerkerk aan den ijssel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vraagje: hoe bewaren jullie de sperziebonen? Ingevroren of in potten?
 2. Ik hou me aanbevolen voor een aantal plantjes.
 3. Van wie zijn deze eitjes op mijn tuinbonen?
 4. Tjeerd

  Tomaten Topic 2020

  De tomaten staan bij mij al een week of 3 in de kas en doen het daar beter dan thuis, ze worden dikker en groeien minder de lengte in, gelukkig! De koude nachten heeft weinig schade aangericht. In een ander topic vroeg ik om tips om ze vanaf boven te geleiden, dit is gelukt! Nu heb ik de eerste touwtjes gebonden, moeten de touwtjes al gelijk strak hangen of komt dit door de verdere groei wel goed? Foto’tje:
 5. Mijn aardappelen komen al boven, wat mij doet vermoeden dat ik ze iets dieper had mogen poten, kan ik hier nog aarde overheen leggen? Ik heb doe alles met verhoogde bakken die niet helemaal tot de rand gevuld zijn, ik zou ze dus nog een paar centimeter kunnen aanaarden!
 6. Ik ben opzoek naar hogedraadhaken, is er iemand die deze haken aanbied voor een mooie prijs?
 7. Ik denk dat het de patrijs oplossing gaat worden, dit kit in het L profiel en gaan!:)
 8. foto’s iets later dan gepland.. kinderen.. ik zit zelf aan hout te denken, balkjes van 3 a 4 cm, die buigen niet door over een lengte van 2 meter?
 9. Frans, bedankt! Ga ik me even in verdiepen!
 10. Beter laat dan nooit.. ik heb kit gekocht bij de lokale bouwmarkt waar het toevallig weg moest omdat de tht in zicht kwam! Voor weinig heel wat tubus kit gebruikt:). Eerste ruiten zijn niet heel netjes gegaan, daarna wordt je er beter in! Uiteindelijk ben ik tevreden met het resultaat en de opgegane kennis!
 11. Met dat ik het bericht plaatste dacht al; een foto zegt meer dan 1000 woorden! Komt eraan, straks naar de tuin als de kleine slaapt!
 12. Ik heb al een aantal jaren tomaten groeien in de kas. De afgelopen jaren heb ik ze tegen een wilgentak laten groeien, ging best goed, maar wil toch kijken of er andere mogelijkheden zijn! ik heb een kas van 4 bij 2,5 die schuinoploopt, geen aluminium maar echt stevig (ijzer?)! ik zou hier in de nok een constructie willen maken waaraan ik touwtjes kan laten zakken om de tomaten omheen te laten draaien? Hebben jullie hier ervaring mee en van welk materiaal hebben jullie die constructie gemaakt! kleine notitie, ik kan niet boren of iets anders gebruiken dat stroom nodig heeft!
 13. Ik heb dit jaar veel over de pskem gehoord, waar halen jullie deze vandaan of is er iemand die er een aantal aanbied voor een leuke prijs?
 14. Heeft er iemand al geprobeerd om 200 liter vaten middels een tuinslang aan de onderkant met elkaar te koppelen? Iets kleiner gat boren dan dikte van de slang zou toch moeten zorgen dat het niet lekt of is de druk toch te hoog?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...