Jump to content

Ryan-1988

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oosterland (zld)
 1. Duidelijk verhaal. Nu weet ik ongeveer waar ik naar moet kijken. Heel erg bedankt:)
 2. Hallo, Als ik de verpakkingen van mijn zaden lees staat bij zaaitijd vaak een breed begrip. Vaak een zaaitijd van bijvoorbeeld juni tot eind juli. Hoe bepaal je nou voor jezelf wat de juiste timing is om te zaaien. Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar niks concreets gevonden.
 3. Hallo. Hoe zit het met bemesten op redelijk onbekend terrein? Vorig jaar heb ik wat koemest kortels gestrooid en verder nooit bemest. Is bemesting altijd nodig? Het is hier kleigrond, mijn tuinder buurman zei vorig jaar dat bemesten bijna niet nodig is met rijke kleigrond. Hoe pak ik dit het beste aan? Ik wil niet overbemesten en als het niet nodig is helemaal geen mest gebruiken. De grond is de afgelopen 2 tot 4 jaar bijna niet gebruikt en deels ingenomen door onkruid en graspollen. Dat is er nu allemaal uit en omgespit. Wat te doen?
 4. Het gaat hier om een kas van deuba, een duitse webwinkel. Het zijn alluminium kassen met plastic platen die met clipjes zitten. Absoluut niet aanschaffen!! Er zijn meerdere webwinkels die dezelfde kassen aanbieden onder andere namen. Www.deuba24online.de
 5. Ik heb mijn verzekering gebeld en er was een eigen risico van €300. Dus dat gaat niet op. Nu we een paar dagen verder zijn ben ik redelijk gekalmeerd na het verlies van mijn kas:(. Als het nu gaat waaien heb ik.in ieder geval een stuk minder zorgen om de kas. Elke keer als de windkracht boven de 3-4 kwam begon ik me zorgen te maken en was het toch altijd maar afwachten wat je aantreft. Dat zorgde er ook deels voor dat je niet de nodige tijd en moeite aan kas planten steekt. Puur omdat je weet dat het zo allemaal voor niks kan zijn geweest.
 6. Moestuinertje, ik had precies dezelfde kas. Bij de action kan je een tube siliconekit kopen voor 1.50€. Dan.blijven de ruiten beter zitten. Ik had er 7 nodig voor de hele kas. Wat betreft mijn kas. Na dag 2 van de storm vanochtend weer gekeken. Hij was zover heen dat hij morgen wordt opgehaald door het oud ijzer boertje. De platen ga ik gebruiken om van hout een nieuwe kas te maken. Ik.kan de platen dan vastschroeven tussen het hout. Foto van vanmidda na de storm: Zoals je ziet licht de deur nu achter de kas. Dat zegt wel wat over dr windsnelheid
 7. Na jullie reactie ben ik gisteren naar de lidl geweest en ik heb de volgende zaden gekocht: Ijsbergsla Great Lakes 659 Sla Attraktion Sla Australische Gele Broccoli Premium Corp Tomato Hildares (Gelezen dat het nogal nietssmakende tomaten zijn maar toch eens proberen) Tomato Harzfeuer Tomato Moneymaker Courgette Black Beaty Paprika california wonder (in een bakje stekgrond geplant) Dit alles was maar een paar euro en heeft er voor gezorgd dat mijn prijslijst bij van der wal flink is gekrompen. Bedankt hiervoor:) Ik heb heb de volgende bestelling geplaatst bij van der wal: aardappels Friese geeltjes (1kg) Plantuien (1kg) Bleomkool Belot f1 Boerenkool Winterbor f1 Bosui Witte van lissabon Prei Zwitserse Reuzen Spruitkool Igor f1 Witlof Zoom f1 Ik denk alleen dan ik teveel aardappels en plantuien heb besteld maar ik had geen idee hoeveel er in een kg zaten. De tomatenzaden van 6euro heb ik geschrapt. Ik hoop dat het met deze selectie gaat lukken dit jaar. De vorige jaren heb ik niet op rassen gekozen maar zomaar een willekeurige selectie. wellicht was dat ook het probleem.
 8. Gekeken bij de kas, bleek een oude foto te zijn. Het was er een met gebogen ramen van de zijkant naar het dak. Bleek dat er een paar gebroken waren. Toch maar niet gekocht. Ik kijk rustig verder.
 9. Het is inderdaad zo dan je alles potdicht moet houden want met een kier waaien de platen vanaf binnen eruit. Nu was de kas zo dicht dat de wind hem geplet heeft. Ik ga vandaag kijken voor een stevige glazen kas met ruiten. Wel een gebruikte maar dat geeft niks.
 10. Ik ben een aantal uurtjes zaden gaan kijken met alle tips die ik van jullie heb gekregen. Deze lijst is het geworden maar voordat ik ga bestellen zou ik graag willen weten of dit echt voor beginners is. Ik heb gelet op Prijs, Resistentie en Makkelijkheid. Wellicht heb je ze zelf al eens geoogst. Ik hoor graag jullie mening. Friese Geeltjes Aardappel https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/pootaardappelen/sub,2/pid,6251/friese_geeltjes_2840 Sturon Plantui https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/plantuien_sjalotten_knoflook/sub,2/pid,7678/sturon_maat_1421 Nummer-5 Andijvie https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,45/nummer_vijf__2 Bellot F1 Hybride Bloemkool https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,179/belot__f1_hybride Winterbor F1 Hybride Boerenkool https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,194/winterbor__f1__hybride Witte van Lissabon Bosui https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,206/witte_van_lissabon Marathon F1 Hybride Broccoli https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,2798/marathon_f1_hybride Defender F1 Courgette https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,2325/defender_f1_hybride Ijsbergsla Robinson (Pillenzaad) https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,601/ijsbergsla_robinson_pillenzaad Yolo Wonder Paprika https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,767/yolo_wonder Zwitserse Reuzen Prei https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,870/zwitserse_reuzen Igor F1 Spruiten https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,1069/igor___f1_hybride Phantasia F1 Hybride Tomaat https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,5082/phantasia_f1_hybride Zoom F1 Hybride Witlof https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/sub,2/pid,1346/zoom__f1__hybride
 11. We zitten hier in een heel klein dorp met veel vlak land. Ook hier in het dorp kan het heel erg hard waaien ondanks de muren eromheen. Windstoten blazen regelmatig dakpannen van het dak, zowel van mijn huis als die van de buren. Dit is het huis van de overbuurman, die kan ook weer om panne. Verstevigen ga ik proberen maar het meeste is gescheurd. Als ik het bekijk heeft hij staan wiebelen en wrikken net zo lang totdat hij is gaan scheuren.
 12. Biologisch of niet dat maakt mij nog niet veel uit. Ik moet er eerst voor zorgen dat ik goede groente kan oogsten. Ik ben dus op zoek naar sterke rassen. Opbrengst is niet dus niet van heel erg belang als er maar wat af komt om te oogsten. Ik ben al wat webshops afgeweest maar ik kan er niet echt de twijfel mee weghalen. Wat zijn rassen die goed zijn voor beginners?
 13. Goedemorgen. Na 1 jaar flink tobben met mijn Deuba kas is het hek van de dam. Vanacht is hij helemaal aan barrels gewaait. Het afgelopen jaar is een wedstrijd geweest tussen de wind en mij. Van houten fundering met paaltjes tot verbeterde raamclipjes tot het volledig afdichten en afkitten. Bij een redelijke wind waaide de platen er al uit en als er 1 uit was. Tja, dan was bij de volgende windvlaag de rest eruit. Dagenlang zoeken en vragen bij de buren voor de panelen en tot nu toe alles teruggevonden. Vanaf vandaag ga ik niet meer zoeken en gaat mijn 1 jaar oude kas naar de sloop. Zijn deze kassen van zulke slechte kwaliteit of doe ik echt wat fout? Dit is de toestand die ik vanmorgen aantrof. Ik moest wel een traantje laten en wilde toch even mijn ei kwijt. Gelukkig had ik gister nog snel mijn venusflytrap eruit gehaald.
 14. Bij de lidl had ik vorig jaar komkommer zaden gekocht. Bleek dus later augurk. Foutje. Bedankt voor de reacties, ik ga vanavond eens goed zoeken per groente. Het zal dan een heel stuk duidelijker worden.
 15. Dit is een foto van een van de wat grotere winterradijsen. Sommige hebben enkel alleen een wortelsteeltje zonder verdikking erin. Zijn ze zo eetbaar? Ik heb die van de foto net gegeten en vond hem nogal hard en licht pittig. Hoe horen ze te zijn? Ik heb geen ider waarom maar op de website is de foto ineens gedraaid.
×
×
 • Create New...