Jump to content

Peefje

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Gorinchem
 1. Ik vroeg me af of iemand tips heeft m.b.t. waar je je dakramen het beste kunt plaatsten in een kas. In mijn geval gaat het om 2 dakramen. Is het beter om beide ramen aan dezelfde zijde te plaatsen? Of juist om er 1 links van de nok en 1 rechts van de nok te plaatsen? En dan precies tegenover elkaar of bijvoorbeeld juist 1 links achterin en 1 rechtsvoorin? Of is het belangrijker dat ze op het noorden / oosten / zuiden / westen gericht zijn? Ben benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën!
 2. Bedankt voor jullie hulp! Ik denk inderdaad dat je gelijk hebt dat ik ervoor moet zorgen dat het niet eens de kas in komt, en dat de blauwe optie dus eigenlijk het beste zou zijn. Maar omdat het best wel een hele klus is, ga ik eerst maar eens het rode stuk aanleggen. Ik hoop stiekem dat dat genoeg is en mocht ik dan wanneer het regent merken dat dat niet goed genoeg werkt, kan ik het blauwe stuk er later nog op aansluiten.
 3. Komend weekend ga ik een tuinkas plaatsen in onze tuin, maar een gedeelte van de grond waar de kas moet komen te staan, verandert normaal gesproken na heel veel regen in een grote plas. Om te voorkomen dat straks alle planten in de kas in het water staan als het een keer extreem geregend heeft, wil ik drainage aanleggen, alleen kan ik nergens op internet vinden waar ik een drainageslang dan het best neer kan leggen. Kan ik dat het best op het laagste punt doen (dat is dan naast de kas) (=rode optie), of zou ik het helemaal om de kas heen moeten leggen als een soort van ring (=blauwe optie). Of is het beter om het echt in de grond te doen waar de kas op komt te staan (=paarse optie). Ter verduidelijking een tekeningetje. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen / ideeën zijn!
×
×
 • Create New...