Jump to content

Burrel

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  IJmuiden
 1. Oke onwijs bedankt voor jullie tips!, ze staan binnen onder ledlampen. Ik heb een balkon op het oosten dus ik heb zowel ruimte gebrek als een gebrek aan zon uren. Hoewel ik op mn balkon ook redelijk wat paprika's en komkommers heb kunnen oogsten vind ik het erg leuk om zo het hele jaar door binnen ook wat te kunnen laten groeien. Misschien geef ik ze op deze manier een nog hardere klap maar ik heb ze uit de potten gehaald en de huidige grond voor 50% vermengd met zaai en stek grond en er nog een paar grote handen perliet aan toegevoegd. Ik denk dat ik de overige 100liter grond die ik heb gemaakt maar de zelfde behandeling ga geven voordat ik daar mijn paprika's en komkommers in plant. Op de foto zie je links 2 lychee planten, daarnaast 3x mandarijn en 3x citroen en 2 paprika's met vrucht in een veel te kleine pot. Dan nog al mn paprika en komkommer zaailingen en dan nog een mango plantje en mn 3 aardbeien planten. Alles is uit zaad opgekweekt.
 2. Srry datt had ik er trouwens bij moeten vermelden. De compost die ik gebruikt heb rook ook behoorlijk sterk naar mest.
 3. Een te kort lijkt me stug, ik pot ze over vanuit een 1 liter potje met lightmix naar een 10liter pot met verse zelf gemaakte bemeste grond en 2 dagen later gebeurd dit in rap tempo.
 4. Nou heb ik zelf potgrond gemaakt op basis van tuinaarde, compost, zand en kokos maar er gaat iets vreselijk mis. Is dit het gevolg van een te veel aan voedingsstoffen?
 5. Hoi allemaal. Ik wilde zelf een goede moestuinpotgrond gaan maken volgens recept van Velt en daar heb ik verteerde compost voor nodig. Zit er een verschil tussen gewone compost en verteerde compost? Ik heb er namelijk nog nooit mee gewerkt. De compost die ik nu heb bevat erg veel grove bestandsdelen. Het komt van een bedrijf dat grote bergen grond, zand en compost heeft liggen en dit dus zelf maakt en in zakken of bulk verkoopt.
 6. Even weer een update van de binnentuin. Er zijn al komkommers en pepers geoogst, er zijn aarbeien onderweg en er is het een en ander bijgekomen en weg gaan. Wat er nu groeit is: Komkommer Peper Mango 2x paprika 2x lychee 3x citroen 3x mandarijn waarvan er 2 uit het zelfde zaadje zijn gekomen.
 7. Dan wordt wel je water bruin Ik zag op internet dat ze bij iemand (wel in een ander klimaat natuurlijk) gewoon ontkiemde terwijl ze in zn vijver dreven.
 8. Die heb ik eerst een paar dagen in een emmer warm water gelegd en nu ligt die in het donker in een plastic zipbag met een punt van de zak gevuld met water. Ik doe dit alles ook maar voor het eerst hoor Eigenlijk wil je die kokosnoot op 30+ graden hebben liggen maar daar worden de rest van de plantjes niet zo blij van dus moet maar zien of het wil lukken...
 9. Ik had ook nog 100 zaden uit een passievrucht geprobeerd te ontkiemen maar zonder succes... Hier nog wat verse foto's van de lychee's:
 10. De lychee schoonmaken en goed al het vruchtvlees verwijderen. Toen heb ik ze in water gelegd op constant 25+graden en na 2 dagen scheurde ze al open. Toen heb ik ze nog ongeveer een week donker weg gelegd op nat papier, ook op 25 graden. En toen er echt een wortel uit kwam heb ik ze in de zaai en stek grond gestoken. 4 van de 5 ontkiemde en 3 van de 4 redde het tot een plantje.
 11. Cool ik had die ook al overwogen om te gaan proberen dus ik ben erg benieuwd. Op dit moment heb ik de volgende exoten staan: 2x lychee 2x mango 2x mandarijn Verder heb ik 10 bananenzaden (online gekocht) maar die willen het nog niet doen. Nog wat citroen zaden die al ontkiemd zijn. Ennnn ik ben een kokosnoot aan het ontkiemen Succes met je experimentje ik ben benieuwd!
 12. Ik heb planten gehad die er beter bij stonden maar over het algemeen ben ik best te vreden. De komkommer hangt echt vol met vruchten en ook de paprika's en peper staan goed in de bloei. Ook de mango en aardbeien gaan wel lekker volgensmij en er zijn nog wat nieuwe experimentjes bij gekomen. Ik twijfel nog om een nieuw topic aan te maken over de voortgang van mijn binnen tuintje maar voor nu post ik gewoon hier nog even wat foto's.
 13. Tijd voor een update. De lampen hangen nu 2x zo hoog en het lijkt of de aardbeien zich direct wat sneller ontwikkelen. Deze leken stil te staan. De komkommer heb ik overeind gezet en van zn grote blad ontdaan voor meer lichtval op de lagere delen omdat er onwijs veel strek zat in de bloemstelen, iets wat ik buiten nog niet eerder heb gezien. En ik heb een stuk of 10 mannelijke bloemknoppen verwijderd. Wat goed opvalt is dat mijn komkommers buiten en op deze leeftijd al gauw 1 meter hoog waren. Er zit 0 strek in door de hoge lichtsterkte en er ontstaat een onwijs dikke steel. En de paprika's... 15cm hoog en nu al vol beginnende bloemknoppen?? (Zie foto) Dan hebben we nog de mango in de aarde waarvan het ook lijkt of ik eerdaags groeischeuten kan verwachten uit de dikke stengel die boven de grond uit steekt. Helaas doen de passievrucht en kiwi zaden helemaal niks... en de bananen laten ook nog op zich wachten maar dat is volgensmij normaal. En oja de pepers gaan ook nog erg traag maar ik ben meer dan tevreden met hoe het nu allemaal loopt.
 14. Dankjewel voor deze duidelijke info! Hier kan ik wat mee, ik zal de lampen aanpassen en de led meer spreiden om de intensiteit van het licht te verlagen. Dan heb ik meteen meer spreiding ook en dat is alleen maar handiger met het aantal plantjes dat er groeit.
×
×
 • Create New...