Jump to content

Aardbei in de problemen na maken eigen potgrond


Burrel

Recommended Posts

Een te kort lijkt me stug, ik pot ze over vanuit een 1 liter potje met lightmix naar een 10liter pot met verse zelf gemaakte bemeste grond en 2 dagen later gebeurd dit in rap tempo.

 

De compost die ik gebruikt heb rook ook behoorlijk sterk naar mest

 

Het probleem is - denk ik - dat je de maagdelijke nieuw gevormde witte worteltjes afkomstig uit een vrij arme grond (lightmix lijkt me niet heel rijk in voedingsstoffen) aan een rijke grond hebt blootgesteld. Je geeft aan dat de grond bemest is en ook nog naar mest ruikt. De nieuwe wortels zijn dus direct in contact gekomen met de bemeste grond, nog even lekker water gegeven zodat de voedingsstoffen in hoge concentratie in het wortel omringende water zit en dat vinden de aardbeiplanten niet fijn. Je hebt ze dus flink laten schrikken. Dit zijn dus vrijwel zeker symptomen die zijn veroorzaakt door overbemesting. Symptomen van tekorten bij gezonde groene planten ontstaan niet binnen 2 dagen, maar veel geleidelijker (denk in de range van weken).

Link to comment
Share on other sites

Oke onwijs bedankt voor jullie tips!, ze staan binnen onder ledlampen. Ik heb een balkon op het oosten dus ik heb zowel ruimte gebrek als een gebrek aan zon uren. Hoewel ik op mn balkon ook redelijk wat paprika's en komkommers heb kunnen oogsten vind ik het erg leuk om zo het hele jaar door binnen ook wat te kunnen laten groeien.

 

Misschien geef ik ze op deze manier een nog hardere klap maar ik heb ze uit de potten gehaald en de huidige grond voor 50% vermengd met zaai en stek grond en er nog een paar grote handen perliet aan toegevoegd.

 

Ik denk dat ik de overige 100liter grond die ik heb gemaakt maar de zelfde behandeling ga geven voordat ik daar mijn paprika's en komkommers in plant.

 

2019041221040441711555343947.jpg

 

Op de foto zie je links 2 lychee planten, daarnaast 3x mandarijn en 3x citroen en 2 paprika's met vrucht in een veel te kleine pot.

Dan nog al mn paprika en komkommer zaailingen en dan nog een mango plantje en mn 3 aardbeien planten.

Alles is uit zaad opgekweekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...