Jump to content

mctopfer

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht
 1. De tomaten geef ik niet elke dag water, alleen als ze het nodig lijken te hebben. Temperatuur is vrij stabiel (22-25 graden), tent is dicht en geventileerd.
 2. Ha, dat is de doos van een laptop die ik er snel even onder gezet heb. De tent is verwarmd (kleine verwarming slaat aan als temperatuur onder 22 graden komt) en de tent is geventileerd (ventilator + afzuiging). De temperatuur is eigenlijk altijd tussen de 22-25 graden en vochtigheid rond de 65%. Ik vraag me af: - Waarom krullen de bladeren van de malagueta-peper zo erg (terwijl de andere pepers het prima doen) - Waarom verpieteren de tomatenplantjes - Wat is eigenlijk de beste afstand tussen de led-lamp en de planten Alle planten zitten in een mix van luchtige aarde, compost en wormenmest (+ beetje organische meststof).
 3. Hoi, Een tijdje geleden ben ik enthousiast begonnen met het kweken van pepers, paprika en tomaten in een kweektent met led-lamp. De meeste pepers en paprika's groeien goed, alleen de bladeren van een Malagueta-peper die ik al had en er later heb bijgezet gaan heel erg krullen (2e foto). Ook mijn Cherry Roma tomaten willen niet echt groeien (linksboven 1e foto en 3e foto). Ik vind het overigens lastig om de hoogte van de lamp te bepalen, hij hangt nu op ruim een meter boven de planten (6oo watt - 250 watt verbruik). Zie hieronder foto's ter verduidelijking. Groet, Matthijs
 4. Zeker! Er zijn nu alleen wat bladeren geel aan het worden. Hij staat in een pot, dus misschien is het gebrek en voeding, heb er wat voeding bij gedaan.
 5. Hoera! 5 komkommers in aantocht
 6. Bedankt voor de adviezen. Ik heb ondertussen wat zijtakken afgesneden en afgetopt (op ruim 2 meter) omdat ik ergens las dat hij misschien alle groeikracht gebruikt voor de plant. Hopelijk heb je gelijk en komen er nog vrouwelijke bloemen. Anders ga ik inderdaad een ander ras proberen!
 7. Hallo, Mijn komkommerplant van het ras Nagai is flink gegroeid en zit al bijna een maand vol met bloemen. Helaas zie ik nog geen enkele komkommer groeien. Ik heb begrepen dat aan een komkommerplant mannelijke en vrouwelijke bloemen komen, maar mijn plant lijkt alleen maar mannelijke bloemen te hebben. Moet ik gewoon geduld hebben, of heb ik een volledig mannelijke plant? Groeten, Matthijs
×
×
 • Create New...