Jump to content

Do329

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Haag
 1. Goedemiddag, Wij hebben 2 pruimen bomen, geen idee hoe oud, mogelijk > 20 jaar. Bij èèn boom zagen wij een vreemde plek, mogelijk een zwam? Wie weet wat dit is, hoe het komt, of de andere boom besmet kan raken en of er iets aan te doen is?
 2. En dit is het resultaat. Ruikt,lijkt en smaakt als komkommer...... Geen extra zaad productie. Opgekweekt vanuit zaadjes uit een zakje. Volgend jaar wel bij een echte zaadhandelaar bestellen, nu komt erg weinig op .
 3. Dat zelf gekweekte groente anders is dan die in de winkel is bekend. Het is alleen zo'n verschil tussen deze 2 en de eerste serie komkommers van deze plant, die hadden wel wat punten maar waren niet zo harig en hard als deze (lijken wel cactussen). Maar goed, zal deze eens oogsten en kijken wat er uitkomt. Laat het wel even weten. Dat wat slap en verdort was is er regelmatig uit geknipt. Wat wel opvalt is dat deze plant heel veel vrouwelijke en maar een enkele mannelijke bloem heeft. Gr. Daan.
 4. De oude , gele bladeren zijn onlangs weggeknipt, plant groeit nog verder, maar dat deel staat niet op de foto
 5. Hai, Hebben de mannelijke bloemen en zijsprongen regelmatig weggehaald. Maar hoe weet je wanneer deze eetbaar zijn? Tot nu toe zijn ze knoerdhard. Als er zaad gemaakt is, kan je dit dan drogen en volgend jaar gebruiken of zal de kwaliteit hiervan niet voldoen?
 6. Hallo, Wie weet wat er aan de hand is? Onze komkommerplant geeft nu 2 harige vruchten, deze zijn ook nog hard. In het begin, een paar weken geleden kwamen er 3 eetbare vruchten af, met een paar prikkels. Tussendoor mislukte de vruchten, tot nu deze 2 harde,harige exemplaren. Plant staat in de volle grond in de kas, krijgt praktisch iedere dag water en groeit goed verder. Gr.Daan
 7. Het blijkt een soort trosgierst plant te zijn Planten eruit, trosgierst ligt te drogen voor de parkieten. Volgend jaar beter
 8. Gekocht in een tuincentrum. Wellicht zijn de bordjes verwisseld
 9. Hmmmm Afwachten dus. Als er iets herkenbaar uitkomt zal ik het melden
 10. Goedemiddag, In het tuincentrum 3 meloenplantjes gekocht en deze eind mei in de kas geplant. Maar of het gaat echt fout of het zijn geen meloenplanten..?? Zie foto's. Iemand enig idee??
 11. Mogelijk zgn bladrollers? Rups die blad eet en zich inspint/rolt. Kwam dit op een ander forum tegen: J. Vervelend werkje voor een saaie dag: op een ladder klimmen en al die bladeren afplukken & met rups en al in de vuilnisbak gooien. Voordat rups vlinder wordt eet hij/zij ook nog een hapje, dus zie je soms ook gaatjes in het blad. Vogels als mezen zijn dol op rups, dus zie je tuin aantrekkelijk voor ze te maken (dicht struikenbosje, nestkast) Met wel of niet bloeien heeft de bladroller niets te maken. Pruim bloeit vroeg en door die rare februari waren er al dikke knoppen en bloesem toen het alsnog ging vriezen. Weg bloesem
 12. Do329

  Mislukte pompoen

  Bij ons het zelfde verhaal. Pompoen in mei (na ijsheiligen) naar buiten. Groeien enorm, maken vruchten, maar die rotte als ze ca.15 cm geworden zijn. Er staan 3 pompoenplanten (1 zonder vruchten) en 1 courgette plant bij elkaar. Courgette verloor ook vruchten maar heeft er nu 3 die !ijken door te groeien (20cm) Wil ze volgend jaar juist uitelkaar plaatsen, maar dat is dus geen goed idee begrijp ik?
 13. Niet toevallig een hond die op je tuin komt? Van onze tomaten (wel cherry) waren de vruchten op een bepaalde hoogte ook aangegeten, groot vraagteken hoe dit kon. Totdat we de struik zagen schudden en gingen kijken, bleek onze hond tomaten lekker te vinden
 14. Alle pruimen zijn ook weg. Aangetaste en gevallen pruimen werden al dagelijks opgeruimd. In de feromoonval en op de lijmband zitten al motten en mieren. Dus het principe werkt volgens mij, niet alles wordt natuurlijk gevangen maar we kijken het een jaar aan. Wellicht kan de grond ook nog eens omgewoeld worden en eten de vogels de cocons?
 15. Bedankt voor je reactie Bertus, Hebben ondertussen de bomen gesnoeid,een feromoonval (tent&plakplaat) opgehangen en de bomen van lijmbanden voorzien. Wij wachten volgend jaar af.
×
×
 • Create New...