Jump to content

laen

Members
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Beegden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toch even opgezocht wat dat is. Je hebt er zo een? Oei sorry voor de late reactie kom nergens meer aan toe op het moment.. maar precies die! Was iets van 23 euro. Maar afgelopen tijd toch nog wel af en toe ergens tijd voor gekregen, maar niet veel. Denneboom die omgewaaid over de schuur heen ligt.. juist, die ligt daar nog steeds prima. Maar wat een weer.. wauw, ik ben dus vooral bezig met het naar buiten zetten en afharden van zaken als stengelui, koolrabi, robinia fake news acacia, en ik denk dat het tijd wordt de eerste wortelrijen uit te dunnen.
 2. Vandaag alleen wat omgezaagde boompjes met een Stihl zwitsers kapmes uit elkaar gehaald (ik bedoel.. kleine takjes en dikkere apart zodat er betere stapeltjes voor hakselaar komen). 2e jaar dat ik het goedkope kapmes gebruik en 0 leer geslepen maar nog altijd geweldig scherp en fijn om mee te werke . De eerste worteltjes zijn opgekomen in de koudebak, yay! En de prei! En de stengelui natuurlijk.. maar die maakte ik me geen zorgen om.
 3. Eigenlijk alleen wat water gegeven vandaag en een kweekbakje in het zonnetje gezet, waarin de stengelui al hard gaat. Maar de extra vroege prei in de koudebak begint ook op te komen .
 4. Kruidenbakken gevuld met wat worteldoek (anti-worteldoek.. maar wortels doen het er prima op en door ) en hydrokorrels. Als Ik m'n zoontje overtuigd krijg er van af te blijven dan kan ik ze vullen zodra ik iets heb om er in te zetten, het is ondanks het lenteweer nog wat vroeg. Verder 2 bakken net viooltjes klaargemaakt en voor de deur gezet, eens kijken of de PostNL wagen nog eens langs m'n voordeur durft te scheren - leert ie het met een kapotte bumper af.
 5. Gelukkig, ik dacht even dat ik te laat was, hier zitten ze ook nog in het zakje .
 6. Vandaag nog even een uur besteed aan het snoeien van de hazelaars.. flink wat dikke stammen weg weer, over 2 jaar heb ik dan alle stammen weg gehaald en is alles nieuw. Maar voor nu bijna klaar, morgen nog een uur denk ik.
 7. Heerlijk zonnetje vandaag dus met m'n zoontje en de duitse dog weer in de tuin aan de slag. Echt dat lente-gevoel . Hij hield zich bezig met het verplaatsen van de stenen van de koudebakken af (trots dat ie was dat ie die kon tillen ..dus die moet ik zo in het donker nog gaan zoeken en terug leggen voor dat de bak vannacht bevriest) en water geven aan alles.. ..ik heb zelf weer een wortel rij gezaaid en een 3-etage-kruidenbak bakken schoon gemaakt zodat daar nieuwe grond in kan. Daar hebben we afgelopen jaar geen enkele kruiden in gezaaid.. misschien dit jaar maar eens doen: tijm en rozemarijn etc.
 8. Gisteren en eergisteren de wilde haag achter de tuin stevig uitgedund (of dingen die bomen waren geworden gehalveerd), dat kon nog wel eens resulteren in wat dode halve bomen maar dan zet ik daar een fruithaag voor in de plaats. Deed 't met 2 doelen: sleedoorn meer licht en ruimte geven om weer mooi vorm te laten krijgen, en wat uitzicht op de heides proberen te maken. Ook deels met m'n zoon van bijna 2 gedaan die na een tijdje geen stap meer verzette maar op een plek lol bleef hebben (ideaal, kreeg ik veel gedaan!).. later kwam ik er dan achter dat 'ie dus riant in z'n broek had gescheten .
 9. Dank Ja het is ook het eerst dat ik een echte tuin-planning heb en maak, maar dat gaat hopelijk wel voor betere resultaten zorgen. En als de baby en mamma slapen dan besteed de pappa tijd buiten met de hond hè De groenbemester die 2 meter is geworden is de gele mosterd, die had best een weekje of twee later gezaaid kunnen worden.. de planten die die hoogte halen hebben echt een stevige stengel die niet zo snel om knakt. Straks ga ik een kleine treurwilg die twee hoofdstammen heeft gevormd die elkaar kruisen en beschadigen, ..halveren denk ik dan maar?
 10. Eindelijk de overgebleven compost op het stuk verdeeld waar de groenbemester zelfs niet goed wilde opkomen of groeien (terwijl 15 meter verder op de planten tot 2 meter hoog staan..). Dit had voor de geboorte van m'n dochter moeten gebeuren maar ach, het was nu zo lekker buiten en de kraamzorg hield de rest in slaap .
 11. Hi Bit, Ik denk dat we elkaar inderdaad niet helemaal hebben begrepen. Echter viel me wel het verschil in zoeken op: Ik zocht in Groente (https://www.moestuinforum.nl/groente-f12.html, dat is Forumoverzicht >> Moestuin (gewassen) >> Groente) waar een " Doorzoek dit forum.." staat, daar had ik 'm verwacht.. de "Google Aangepast zoeken" boven aan de website is inderdaad wel een heel wat beter idee! Dank voor je verdere uitleg. Ook verwarrend dat verschillende websites en bronnen verschillende terminologie gebruiken, dat helpt uiteraard niet . Ik ga er inderdaad van uit met de reactie in het 2018-onderwerp dat ze stabiel zijn.. beter voor niks geprobeerd dan kans gemist uiteraard. Heb je nog ideetjes die ik zou kunnen proberen om de rassen stabiel te houden naast ver uit elkaar te plaatsen? Misschien er voor kiezen om bijvoorbeeld de kerstomaat met een insectendoek te omringen? Dan moet ik ze alleen zelf "trillen" of hoe dat dan ook heet, zoals dat in een kas ook moet (ik heb geen kas inderdaad.. beide soorten gaan buiten met doorzichtige overkapping en klimdraad).
 12. Bit, Ik kan natuurlijk net doen alsof je misschien niet helemaal begrijpt wat met zaadvast bedoeld wordt en je bijvoorbeeld https://www.tomatenzaden.nl/overtomaten/ vragen te lezen om het verschil tussen een hybride of F1 en zaadvast soort te ontdekken, maar we weten allebei dat je op zo'n manier reageert omdat je je er aan ergert dat ik niet genoeg onderwerpen heb gelezen om me te informeren over het zo goed mogelijk winnen en bewaren van zaad van tomaten. En dat is zeker zo, maar in plaats daarvan gewoon de links naar de onderwerpen te geven zou ook prima zijn. De laatste 150 (!!!) onderwerpen (van de 4654) heb ik het betreffende onderwerp niet gezien. De zoekfunctie haalt ook weinig uit. Ik vraag dus inderdaad om links, tips, moet ik stekken of zaad winnen? ..je tip over kruisbestuiving probleem is wel heel interessant, enig idee qua afstand van elkaar zou moeten voldoen of wat zou kunnen werken? Ik ben bang dat 60 meter ook niet veel gaat uithalen . Krikke83, nifty! Ik heb helaas niet zoveel kleine potjes, vandaar dat ik p9 koos maar misschien eerst een zaadbakje dan.. of ik zou ze laag moeten zaaien en dan een laagje er boven op tot aan die kiemblaadjes. Maar ik ga dat inderdaad doen, geniaal .
 13. Mijn plan is om in 2019 de.. https://www.vreeken.nl/293430-middenmaat-tomaat-indigo-rose-osu-bluehttps://www.vreeken.nl/291164-kerstomaat-black-opal..te zaaien en met vreugde mocht ik in het 2018-onderwerp vernemen dat ze zaadvast zijn, dus ik ga mijn best doen de zaadjes te verzamelen van eerst gerijpte tomaten van beide! Heeft iemand nog tips om dat zo optimaal mogelijk te doen? Ik ga ook eens de maan- en kosmos kalender volgen, laatste vooral omdat het een prima methode is om het zaaien en de klusjes in de tuin te verdelen. Dat wil zeggen dat ik ze waarschijnlijk, en als ik het goed begrijp, ze de 17e maart kan voorzaaien in P9 potjes?
 14. Ik raakte enthousiast en tegelijkertijd verward toen ik deze wedstrijd zag, en inderdaad.. ..afgelopen jaar heb ik precies dezelfde Tasty F1 geprobeerd te groeien, maar een combinatie van de hittegolf, konijnen die 't eens wilden proeven, muizen en woelratten en nog een Duitse Dog die er een drafje over heen deed is de opbrengst 0 geweest . Maar ik zie dat ik nog 12 zaden heb van afgelopen jaar die ik weer ga proberen en opmaken, dus ik vind 't een beetje zinloos om dan ook nog eens 20 van de wedstrijd mee te nemen. De kans dat ik ga winnen is sowieso nihil . Dat was deze precies: https://www.vreeken.nl/195200-suikermais-early-extra-sweet-f1-tasty-sweet-f1 Voor de anti-GMO mensen: Ik ben er ook niet blij mee, maar bedenk je ook dat de industriele niet-GMO planten hoogstwaarschijnlijk flink besproeid worden met insecticides of dergelijke, wat vaak meer natuur kapot maakt als de GMO planten waarbij weinig tot niet gesproeid hoeft te worden. Daarnaast kan GMO heel netjes gedaan worden (resistent maken en verbeteren zonder te overdrijven voor wat betreft afweerstoffen en opbrengst), en kan 't gezien worden als het kruisen van appelsoorten: ook bij GMO weet men van te voren niet precies wat men krijgt. Jammer genoeg is mais het voorbeeld waar GMO in de industrie overdreven wordt - maar zover ik heb kunnen vinden is de Tasty Sweet F1 hybride geen GMO! Succes alvast iedereen, may the odds be ever in your favour!
 15. Nog net op tijd, alvast een top oud op nieuw zodadelijk en hou het voorzichtig! Ik ga mijn best doen zaadjes te verzamelen . De 2e stond genoemd als 1 ras, dus dan neem ik die gewoon mee. In de 2019 thread zal ik dan vragen wat de beste manier is om de hoogste garantie voor kwaliteit te krijgen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...