Jump to content

Possie76

Members
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Pijnacker

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Komt dat door een teveel aan kalium ja? Waarom is teveel aan stikstof erger? Hoe bepaal je voor een pot of een bak hoeveel kalium, stikstof, fosfor of bv calcium er nodig is en hoe zie je het verschil aan tekorten of teveel? Ik heb net een paarden mest hoop opgehaald bij mij uit het winkelcentrum, geen idee hoe lang het er lag maar zag m liggen toen ik boodschappen ging doen. S'avonds laat weg gehaald, geen zin dat men me raar zit aan te kijken van wat zit hij daar nou poep te scheppen.... (Ik heb geen tuin, ik heb een groot balkon (25M2) en een grotere galerij. Daarop heb ik vele bakken en potten staan, ik groei tomaten, paprika, komkommer, sla, prei, biet, bonen, radijsboontjes, Olijfkomkommer, peterselie, tijm, rosmarijn, knoflook, salie, oregano, goudsbloem, oost Indische kers, ijsbloem en nog veel meer maar het is te veel om zo op te noemen.) Ik heb de "mest oogst" in 2 emmertjes verdeeld, 1 droog zoals het was en 1 met water toegevoegd het was immers al flink uitgedroogd zo op straat. In afgesloten emmertjes en die ga ik nu bewaren tot volgend jaar herfst. Tenminste een deel, ik ga het gedeeltelijk al verspreiden over de grond in mijn poten en bakken deze herfst. Ik ben benieuwd. Ik heb zelfs nu al sommige klonten direct op mn aarde gelegd. En een aantal in mijn compostbak. Dat blijven klonten tenzij ik er met de water spuit overheen ga of mn wormen ze kleiner maken. Ik gooi ook steeds gezonde bladeren en ander gezond snoei afval op mijn grond in mn bakken en ik zie dat de pissebedden en wormen het erg lekker vinden, het verdwijnt vaak als sneeuw voor de zon.
 2. Dat weet ik niet maar dat zou kunnen. Wat wil u hier mee zeggen? Dat bepaalde vaten zijn beschadigd door de vorst waardoor de sappen nu niet goed genoeg naar de bladeren kunnen komen?
 3. deze boom leeft al jaren buiten, ik gok een jaar of 4, het is een kastanje, geen palmboom oid...
 4. ik heb geen volle grond dus deze tip wordt gewaardeerd maar u kent mijn situatie duidelijk niet. Dat is bs want geen enkele boom is van nature geschikt om in een pot te kweken, waarom is een kastanje anders dan mijn esdoorn, berk, wilg of eik? De natuur heeft geen van alle bomen geschikt gemaakt om in een pot te groeien. Op misschien bepaalde Japanse Esdoorns na. Ik gebruik puur natuurlijke mest in water oplosbaar, wat dus ook zo weer uit de pot spoelt. Ik weet wat overbemesten is en ik ben geen noob die zomaar wat vraagt! Blijkbaar niet want de meeste mensen hier tonen aan totaal geen idee te hebben wat het is om een boom in een pot te houden! Blijkt maar uit uw eigen koffie prut opmerking.... In koffie prut zit veel Stikstof. Dat is goed voor de groei van het blad en de stengels. Voor wat u zei, broodje aap verhaal, ik weet niet wie u dat verteld heeft maar dat is serieus een broodje aap! Iemand hoort een ander zeggen dat koffie goed is voor je planten, via via wordt dat het helpt tegen luis enz enz. Uiteindelijk gelooft u nu dus in een broodje aap verhaal, dat het goed is voor hun weerstand.... Ja als je alles uitkluift wel ja maar direct heeft koffie totaal geen invloed op de weerstand van uw plant. Kalium is daar veel beter in. En in mijn ogen heeft u dus ook duidelijk een tekort aan kennis! Ik heb meer dan 10 bomen in pot en of bonsai schaal en men behandeld t alsof die in de volle grond moet ipv te kijken naar de evt voedings tekorten. Een boom in een pot is prima te houden als je maar genoeg voeding geeft! Daar ging mijn oorspronkelijke vraag naar uit. Hier wordt als advies gegeven, plaats m in de volle grond... terwijl dat totaal geen optie is. ... Als dat dus jullie als kenners het beste advies is...... Is mijn conclusie dat er idd weinig kennis is hier van het houden van een boom in een pot, dat is geen schande ik moet alleen op zoek naar een plek waar ze wel kennis hebben en geen amateurs die denken dat ze kennis hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer jullie allemaal en zeer zeker de mensen die mij probeerde te helpen! ik zal hier blijven komen en proberen mensen te helpen met mijn adviezen. Gewenst of helaas inmiddels misschien ook ongewenst.
 5. Mijn kastanjeboom in de pot (staat tijdelijk in een pot bij gebrek aan ruimte) ziet er anders een stuk gezonder uit dan die van jou. Maakt niet uit, zolang ik geen bonsaiboom kweek zal een kastanje toch veel beter gedijen in de volle grond. Waar die uiteindelijk dit jaar nog in terecht zal komen. Dus kan je een kastanje in pot houden, ook jou lukt het. Geen geneuzel over je moet m in de volle grond zetten ed want hij doet t goed. zou je foto's willen plaatsen?
 6. Dan hebben jullie alle 2 in mijn ogen geen verstand van een boom in pot. Toch bedankt voor jullie poging tot hulp.
 7. Kan het overtollige water er wel uit? Het zou ook zomaar kunnen zijn dat ze te nat staan.
 8. @speets Dit om wortel rot en dat zo een boompje uit zn pot barst te voorkomen, ik weet het. Deze boom staat nog niet lang genoeg in deze pot om zo vol gegroeid te zijn als jij zegt. Ik heb ervaring met bomen in pot, ik heb er meerdere en geen van allen hebben dit probleem. Vandaar dat ik het hier plaatste.
 9. @Bit Ik heb geen idee wat het is, daarom heb ik het ook hier geplaatst. Kastanje mineermot lijkt mij niet ik ken mineerders en daar lijkt dit in mijn mening helemaal niet op. Dit is een voorbeeld op internet van mineerders : Schimmel lijkt mij ook niet maar ik zal de komende dagen in de gaten houden of het erger word en goed opletten of er tekenen zijn van een schimmel. De pot is 30 cm diep en ±40 cm breed. Het waait hier altijd wel maar hij / zij krijgt genoeg water. Ik heb maar een klein beetje toegevoegd in de hoop dat ik resultaat zie, ik ga m niet over bemesten. Niet onaardig, het is een terechte vraag. Als antwoord, ja dat weet ik zeker want dat kan met elke boom cq struik. Als voorbeeld deze kastanje bonsai: Je moet ze alleen wel bij mesten om ze in leven te houden. En ik denk dat RobO het bij het rechte eind had. Maar zolang mijn kastanje het niet beter gaat doen is alles nog onzeker.
 10. @Robo, spoorelementen zitten in de Thomaskali. @laen, ik heb niet mn hele voorraad er in gegooid. Daarbij hebben bomen en planten in een pot het nodig want na een paar jaar zijn de mineralen in de potgrond wel op. Een andere optie is om de aarde te vervangen maar dat is veel meer werk en overbodig als je simpelweg wat bijmest. Daarbij zijn ze biologisch en in water oplosbaar en spoelen dus ook uit een pot.
 11. Dit heeft ie vorige week gehad. Ok, gekocht als coniferen groenmaker maar magnesium is magnesium en het werkt goed bij een kronkelwilg. Dit aan het begin vd lente. Gisteren stikstof: Net nog maar wat fosfaat toegevoegd ivm het transport. En toch maar wat Kalium, punt 1 kan helpen.
 12. Heeft ie gehad voor de lente begon maar ik zal nog wat toe voegen. Gisteren al wat extra stikstof gegeven en vorige week magnesium. Kalium gebrek lijkt me niet een oorzaak.
 13. Ik heb een kastanje in pot. Vorig jaar had ie al problemen met zn blad, dit jaar na dat de top er uit is nog meer... Deze kastanje staat op het noorden met open zon ruimte van uit het westen. Van af een uurtje of 4 s'middags krijgt ie zon tot de zon onder gaat. Toch is ie blijkbaar niet in staat genoeg water naar boven te halen of te beschermen dat zn bladeren mooi blijven en niet verbranden. Ik weet dat dit door een voedsel gebrek kan komen, ik weet alleen niet meer welke.... iemand tips?
 14. Possie76

  update

  Tuintje onder mijn balkon: Een vijg die zijn best doet om te overleven en ik hoop dat het lukt... Een bos aardbei die het als eerste lukt om te groeien tussen gras wat hier al jaren groeit en andere planten onmogelijk maakt... Een vijg die zn best doet en gelukkig meer slaagt dan de vorige. Rosemarijn. Nog genoeg grond om te planten. 1 of andere erwt, ik ga uit van een sier erwt omdat ik m zelf niet gezaaid heb. Balkon: Postelein vol in bloei. Bijtje blij met mijn bloeiende bieslook, ging meer dan een half uur van bloem naar bloem. bieslook en krulpeterselie 2 Aardbeien plantjes en peterselie zaailingen Thyme 2 bosaardbeien met flinke uitlopers. nog een krul peterselie Nog een thyme deze met bloemetjes Paksoi Galerij: Augurk Vijg Tomaten Tomaten links boerenkool, midden paksoi en rechts spontane tomaat en wortels. Er zat iets van mn paksoi te eten. Ik weet dat als pissebedden te weinig dode plantenresten hebben om te eten ze soms aan planten kunnen gaan beginnen, dus ik heb maar wat extra gft resten over de grond gestrooid. slechte foto links de spontane tomaten links bovenin Olijfkomkomer. de rest is wortel.
 15. Dank voor je enthousiasme. Ik hou jullie op de hoogte.
×
×
 • Create New...