Jump to content

Han

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Maastricht
 1. Met zo’n druppelslang wordt de niet de hele bodem maar alleen de plek direct aan het plantje nat gehouden ? Moet daarvoor dan de kraan continue ( een beetje) open staan? Dient dat om water te besparen? Een gewone sproeislang hoeft iedere dag maar een paar minuten aan te staan en wellicht bevordert het ook de ontwikkeling van wortelvorming als de plant zelf I moet “ zoeken”. M.a.w. : wat zijn de voordelen?
 2. In mijn tunnelserre (6x4 m) overweeg ik een eenvoudig watersysteem aan te leggen en ik wil vragen of mensen uit ervaring weten of dit werkt. Ik wil een tuinslang klonkelend over de grond leggen ( als vloerverwarming maar dan met een stop op het einde) en er iedere 10 cm kleine gaatjes in boren. De tuinslang kan worden aangesloten op een hoger staande regenwaterton of rechtstreeks aan een gardena- aansluiting van een slang naar de waterkraan. Ik overweeg om de gekronkelde slang in twee of drie los te koppelen segmenten te verdelen die ik kan af- klikken als ik dat wil. Hoe weet ik of het water er aan het begin van de slang even hard met een klein boogje uit spuit als aan het einde?
 3. Ik ben een absolute beginner met plantenkweek. In mijn juist gebouwde tunnelkas wil ik o.a. Tomatenplanten zetten maar het is al vrij laat in het seizoen, hoorde ik. Ik ben nu op zoek naar tomatenplanten voor een oppervlak van ongeveer 4x3 meter, de helft van mijn kas. Ik zoek rassen ( biologische geteelde planten) die sterk zijn en lekkere tomaten leveren, bv coeur de bouef en minitomaatjes. Weet iemand waar ik ze in de buurt van BIlzen (B)/ Maastricht kan halen of heeft iemand ze over? Ook zoek ik nog andere gewassen die ik nu nog kan planten.
 4. Ik heb deze week een tunnelkas/serre 6x4 mtr gemaakt maar weet er verder nog weinig van. Aanleiding was dat ik nooit meer “ tomaten- “waterbommen” uit de supermarkt wil. Maar nu lees ik dat ik veel meer gewassen zou kunnen kweken. Het is nu al half mei. Waar zou ik nu behalve met tomatenplanten, nog meer mee kunnen beginnen? Kan iemand een voorstel doen voor een planning die ook de winterperiode bevat?
 5. Ik heb een tunnelkas ( 4x6m )met 5 bogen overgenomen voor tomaten . Naar aanleiding van het zien van ( Ierse) Youtube tutorials, heb ik een greppel gegraven van 50 cm diep waarin de folie straks langs de kas hangt. Door er steeds met een voet op te gaan staan in de greppel kan ik de folie dan volledig strak trekken. Dan heb ik de clips niet nodig die de folie schijnen te kunen beschadigen. Maar ik bedenk me nu twee potentiële nadelen : 1 ik lees hier dan de folie weleens omhoog wordt geklapt om te kunnen luchten: dan kan dan niet. 2 is er een nadelige invloed voor de waterhuishouding: de grond onder de kas wordt afgesneden van de omringende grond? Voordeel is wel een stevige verankering in de grond en een volledig strak getrokken folie. Wat is jullie mening over de optie ingraven (vooral n.a.v. ervaringen). Er is behalve een deur verder geen ventilatieluik. Zou een deur voldoende zijn of zou een tweede deur aan de andere kopse kant noodzakelijk zijn?
×
×
 • Create New...