habapini Geplaatst: 28 augustus 2013 Geplaatst: 28 augustus 2013 Ik maak vruchtensappen met minder/tot bijna geen suiker maar met zoetstof. Ik bewaar dit in potten/flessen met een schroefdeksel die vacuüm trekken maar weet niet hoe lang dit dan houdbaar is. Lees overal dat normaal de suiker zorgt voor de houdbaarheid. Ik zou het zonde vinden als het gaat bederven. heeft iemand hier ervaring mee? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 augustus 2013 Geplaatst: 28 augustus 2013 Ik doe er nooit suiker in, ook geen zoetstoffen. Er zit toch al suiker in de vruchten? Ik bewaar het op dezelfde manier, heb nooit een fles die niet meer goed is. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
habapini Geplaatst: 28 augustus 2013 Auteur Geplaatst: 28 augustus 2013 Oke bedankt voor je snelle reactie. Quote
benetton Geplaatst: 6 oktober 2013 Geplaatst: 6 oktober 2013 als ik eens nieuwsgierig mag zijn... over welke vruchtensappen heb je het dan? ook bv versgeperst sinaassappelsap dan ? Klopt het dat het moet koken, in de fles met schroefdeksel, ondersteboven laten afkoelen en klaar... Quote Een ware prutser/beginneling
Piroska Geplaatst: 6 oktober 2013 Geplaatst: 6 oktober 2013 Ik doe er ook nooit suiker in. Ik pers het sap, verhit het (net niet koken of tot aan de kook) en dan gaat het in schone flessen. Laatst hadden we een flesje druivensap van 2 jaar geleden en die was nog goed. We doen hetzelfde met appelsap en een mix van die 2. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
sammetje Geplaatst: 19 oktober 2013 Geplaatst: 19 oktober 2013 Mijn ervaring is dat jam/sap zonder suiker sneller bederft als het eenmaal open is. Dus eten we het na openen lekker snel op Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.