Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Ik ben bezig met een experiment op gebied van peulvruchten inmaken. Normaal gesproken maak ik veel zoetzure groentes, zuurkool en jams. Nu wil ook peulvruchten gaan inmaken. Heeft iemand ervaring op gebied van het inmaken van witte bonen/bruine bonen/kapucijners (of andere peulvruchten) in zoetzuur. Ik maak een zoetzuur met: Water/suiker/zout/azijn/specerijen. Ik ben ook benieuwd naar alternatieve inmaak methodes. Ik ben ook benieuwd of iemand ervaring heeft met het inmaken met melkzuur?

 

Ik ben benieuwd naar uw reactie,

 

Alvast bedankt

Geplaatst:

Zure snijbonen heb ik al ingemaakt.

Best zeer fijn snijden, en omdat sommige soorten zeer hard kunnen zijn best eerst je bonen blancheren (kook ze een 5 tal minuten in kokend water) en daarna zeer snel refricheren (afkoelen in ijskoud water) zodat ze hun kleur behouden en er niet bruin gaan uitzien.

Daarna werken zoals met zuurkool maar ik gebruik meestal karnemelk om de gisting sneller op gang te brengen en zeer goed kneden.

Zout en suiker naar smaak bij voegen.

 

Hopelijk heb je hier iets aan

Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.

Volg me ook op blog/Leeloo/

  • 1 maand later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Dank voor je reactie, ik ben nu aan het experimenteren met het fermenteren van bonen. Ik heb nu de bonen kort geblancheerd en daarna in weckpot gestopt met water en zout. Zoutpercentage (1.5%).

 

Ik ben benieuwd of mensen ervaring hebben met het fermenteren van peulvruchten.

Geplaatst:

Maar fermenteren in een weckpot kan toch niet, de gassen moeten toch ergens heen kunnen?

elizabet.nl

  • 4 weken later...
Geplaatst:
  • Auteur

Fermenteren kan wel in weckpotten, alleen moet je zeker 2 keer per dag de potten openen om gassen te laten ontsnappen en zuurstof toe te voegen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.