Jump to content

Recommended Posts

Posted

Heeft er iemand ervaring met het kweken en bewaren van (winter)bewaartomaten? Ik ga dit jaar 2 soorten zaaien, de 'Granny Smith' en de 'Golden Treasure'. Ben vooral benieuwd naar de ervaringen met het bewaren van deze soorten.

Posted

Er zijn inderdaad enkele rassen tomaten die na oogst en onder speciale condities tot enkele maanden te bewaren zijn. Het gaat om rassen die vrij droog zijn en een dikke stevige schil hebben. Ras-namen weet ik zo niet, maar ik kwam ze tegen toen ik voor het Zoetekes-project allerlei databases doorspitte.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Posted

In de jaren tachtig hadden mijn grootouders een soort tomaten die ze min of meer groen plukten en vervolgens in zilverpapier wikkelden en in de kelder legden. Als ze nodig waren werden ze uitgepakt en zo licht mogelijk gelegd. Ze rijpten snel af en waren zo in voorraad tot kertmis.

Over de smaak en dergelijke kan ik mij nog weinig voor de geest halen.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...