Maarten Posted March 7, 2014 Posted March 7, 2014 Heeft er iemand ervaring met het kweken en bewaren van (winter)bewaartomaten? Ik ga dit jaar 2 soorten zaaien, de 'Granny Smith' en de 'Golden Treasure'. Ben vooral benieuwd naar de ervaringen met het bewaren van deze soorten. Quote
mw vogel Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Ik dacht dat Granny Smith een appel was Wat bedoel je trouwens met 'bewaartomaten'? Quote
weknow Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Er zijn inderdaad enkele rassen tomaten die na oogst en onder speciale condities tot enkele maanden te bewaren zijn. Het gaat om rassen die vrij droog zijn en een dikke stevige schil hebben. Ras-namen weet ik zo niet, maar ik kwam ze tegen toen ik voor het Zoetekes-project allerlei databases doorspitte. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
dirk71 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 In de jaren tachtig hadden mijn grootouders een soort tomaten die ze min of meer groen plukten en vervolgens in zilverpapier wikkelden en in de kelder legden. Als ze nodig waren werden ze uitgepakt en zo licht mogelijk gelegd. Ze rijpten snel af en waren zo in voorraad tot kertmis.Over de smaak en dergelijke kan ik mij nog weinig voor de geest halen. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.