Jump to content

dirk71

Members
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  meise

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik wil dit onderwerp niet gaan kapen, maar ik heb net een apart topic geplaatst ivm jullie ervaringen met LED verlichting. ervaringen-met-led-licht-t23549.html
 2. Juwel Helialux 58w 1 Welk toestel gebruiken jullie? Wit en blauw 7200K 2 Welk kleurenspectrum? 60W 3 Hoeveel W per m²? 60cm 4 Hoe hoog boven de planten hangt de verlichting? Staan voor groot raam 5 Krijgen de planten nog ander licht? 12u 6 Aantal urenbranden de lampen? Heel betrouwbaar 7 Voordelen van het toestel? Nogal prijzig 8 Nadelen? Nog te weinig ervaring 9 Wat zou je nu anders aanpakken? Nog te weinig ervaring 10 Score op 10 1 10 http://www.koi-co.be 11 Waar gekocht?
 3. We zijn stilaan uit het tijdperk van de TL lampen aan het geraken. T8 lampen zijn in sommige maten reeds niet meer verkrijgbaar en T5 lampen gaan in de nabije toekomst ook verdwijnen. Graag had ik een item opgestart ivm jullie ervaringen met LED lampen. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer. 1 Welk toestel gebruiken jullie? 2 Welk kleurenspectrum? 3 Hoeveel W per m²? 4 Hoe hoog boven de planten hangt de verlichting? 5 Krijgen de planten nog ander licht? 6 Aantal urenbranden de lampen? 7Voordelen van het toestel? 8 Nadelen? 9 Wat zou je nu anders aanpakken? 10 Score op 10 1 10 11Waar gekocht? Je hoeft natuurlijk enkel te antwoorden op de vragen die je kan of wil beantwoorden, maar hoe vollediger hoe beter natuurlijk. Ik hoop op een hele boel reacties zodat we van mekaar een en ander kunnen opsteken. Zijn er eventueel andere relevante vragen? Alvast bedankt allemaal?
 4. Gisteren zijn ook hier de zaden aangekomen op 11/1 12/1 Vanochtend geen tijd gehad maar wel veel goesting om er aan te beginnen. Zaden tussen vochtig keukenpapier gelegd op de modem van telenet. Vanavond wordt er gezaaid.
 5. Ik wil ook wel eens een gokje wagen.
 6. Al zijn we bij wijze van sprake met twee. Dan kunnen we het nog steeds laten doorgaan.
 7. Volgens mij is het ook niet niodig om de roos te gaan beschermen. Wel na de vorst even kijken of de kluit niet is opgevroren. Dat sneeuw isoleert is relatief. Wat er onder zit is beschermt, maar wat er boven zit krijgt het net harder te verduren.
 8. Den dezen moet ook werken. Ik had heel graag eens gaan kijken.
 9. Ik Meen mij te herinneren dat zaken als moestuinmix uit volgende zaken bestaan: 1/3 compost 1/3 structuur turf of kokos 1/3 vermiculiet
 10. Beste Deerhounder? Ik heb een en ander verduidelijkt bij het eerste onderwerp. Beste Waaslander, Veel succes dit jaar en moest je toch van gedachte veranderen ben je steeds van harte welkom. Je bijdrage van vorig jaar was zeer mooi.
 11. In potgrond wordt al eens kalk en meststof gemengd. Twee zaken waar blauwe bassen een hekel aan hebben. Bij mij staan ze in 100% turf met een handvol hydrokorrels en afgedekt met dennenschors tegen het uitdrogen. Potten van 65l die ik zelden of niet moet gieten. Om te zien of ze dorst hebben staat er in iedere pot een aardbeiplant. Elk jaar na de winter 1gr osmocote per cm hoogte van de planten voor ik de schors wat aanvul. Ik zou turf mengen met naalden en afdekken met naalden.
 12. Beste Ann, Dit komt omdat we vorig jaar een beetje van niks zijn moeten starten. Voor dit jaar heb ik een doos met tal van zaden die vorig jaar extra erbij gedaan zijn. Het is zeker een optie om de doos gewoon rond te laten gaan. Wat echter wel leuk is, is dat je op voorhand kan vragen wat je leuk vindt. Misschien wel zonder extra lijsten te gaan maken. Zo kunnen er in de doos ook enkele persoonlijke zakjes gestoken worden. Persoonlijk heb ik het nogal voor pepers en tomaten. Als je gewoon wil meedoen kan dat natuurlijk ook. Dan neem ik je gewoon op in de ronde. Alles is bespreekbaar
 13. De vorige plant is volgens mij duidelijk een roos. Cornus kousa heeft geen doornen.
×
×
 • Create New...