Geplaatst: 20 mei 201411 j rozemarijnworst. 1 kilo vet varkensvlees250 gram ongezouten en ongerookt (buik)spek4 bollen knoflook2 eetlepels gemalen rozemarijn, of gevijzelde verse 2 eetlepels zout1 eetlepel gemalen zwarte peper1 eetlepel gemalen marjoraan1 theelepel gemalen komijn pel de bollen knoflook en draai ze door de gehaktmolen. Meng in een kom met alle kruiden en zout. Draai gehakt van het vlees, meng met alle kruiden, goed kneden en 1 nacht in de koelkast laten staan. Volgende dag worstjes draaien met varkensdarm of schapendarm.De worstjes zijn geweldig op de BBQ. De paprikaworst is vrijwel hetzelfde: 1 kilo vet varkensvlees250 gram spek4 bollen knoflook2 eetlepels zout2 eetlepels gemalen zwarte peper1 eetlepel gemalen komijn1 eetllepel gemalen marjoraan25 gram zoete paprikapoeder(naar smaak) 1 eetlepel hete paprikapoeder De kan deze paprikaworst ook roken en drogen maar dat heb ik nog niet geprobeerd. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.