Jump to content

Trea

Members
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Bennekom

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heerlijk dit weer. Voor mezelf en ook voor de kipjes. Inderdaad prachtig om tr zien hoe blij ze zijn @Mellie. Ik verwacht dat de vogelgriep met deze temp en zoveel zon snel uitdooft zodat ik ze weer langer buiten kan laten rondrennen. Nu mogen ze van mij alleen onder supervisie een uurtje per dag buiten de ren om wat verse grasjes en zo te eten. M.i. is strikt binnenhouden echt niet goed voor hun gezondheid. Ik verwacht dat het warmere weer en de zonkracht ook voor dat andere virus gaat helpen. Met zoveel versoepelingen (zoals het opengaan van nagelstudio’s) is dat wel hard nodig. Ik duim ondertussen dat we weer heel snel op een prive-terrasje kunnen afspreken met familie en vrienden.
 2. De vogeldrinkbak met 5W verwarmingselement in een grotere bak met water bleek niet voldoende warmte af te geven bij -7. En ik weet niet zeker of mijn kipjes goed genoeg bij de openingen kunnen om te drinken. Dus ben ik ook gewoon 3x per dag water gaan geven.
 3. Mijn kippen zitten al de hele week ik hun hok met kleine overdekte ren. De eerste dag zaten ze vrijwel de hele dag alleen maar op stok. Met wat plastic voor het gaas aan de oostkant en een laagje stro over de zandvloer vinden ze het wel iets beter. Een paar kippen wagen het om een paar stapjes in de buitenren te zetten voor graantjes en meelwormen. Zelfs met schoonvegen en een laagje stro bij de uitgang blijven ze liever binnen. @Liekie Ik heb zelf geen kippen en konijnen samen gehad. Maar mijn buren wel. En ik zorgde ook voor ze tijdens hun vakanties. Het voer apart voor konijnen en kippen werkte niet. Ze mengde zelf voer en er stond een apart bakje met grit (schelp en kiezel). De konijnen en kippen kregen ook altijd vers gras. Ik weet niet wat ze precies kregen aan voer 🤷🏻‍♀️ . De buren hadden wel een probleem met vossen. Echt heel naar. Na de eerst slachtpartij hadden ze de ren beter beveiligd met gaas en net. Maar 2 jaar later bleek de ren toch niet veilig genoeg. Voor hun de reden om er mee te stoppen. Afgelopen zondag:
 4. Leuk @Lieke. Kippen en konijnen gaan prima samen. Je moet er wel rekening mee houden dat de kippen alle gras kapot krabben en dat ze niet alles op een hoop doen zoals de konijnen maar overal gaan poepen. Wij hadden lang geleden ook konijnen. We dachten alles in orde te hebben gemaakt onder de grond maar de gravers hadden toch stiekem lange en diepe tunnels weten te maken onder de grond. Echte escape artiesten.
 5. Mijn kipjes weigeren al sinds zondag om hun hok uit te komen. Ze zitten vrijwel de hele tijd op stok. Zelfs voor meelwormen komen ze niet allemaal naar beneden. Gister stro gekocht om over de koude vloer (zand) uit te strooien in de hoop dat ze dan toch de 3 metertjes in het hok beter benutten.
 6. Ik vraag me af wat jullie gaan doen met de vrieskou en water voor de dieren. Ik heb zelf een nogal onhandige systeem voor mijn kipjes dat eigenlijk is bedoeld voor vogels: een verwarmer in een glazen fles die ik vervolgens in een bak water zet en aansluit met een lang verlengsnoer. Ik had eerst alleen het verwarmingselement gekocht en deze in een drinkbak voor kippen. Maar dat was niet zo’n succes. De drinktoren is op een dag gaan smelten toen het element boven het waterniveau uitstak en tegen de zijwand aankwam. 🤭 Samen met de drinkfles werkt ‘t en is gelukkig nooit veel dagen per jaar nodig. Maar ik vraag me af of er niet iets bestaat dat betaalbaar is , fijn is in gebruik en bv op (oplaadbare) batterijen werkt?
 7. Ik had eerst ook niet door dat het topic van 2020 was. 🤣 Hopelijk vind je iemand in de buurt die je kipjes en hok over wil kopen. Als het hier niet lukt kun je het ook op MP proberen. Ik ben zelf op zoek naar iets anders: broedeitjes , met een voorkeur voor de kriel Rhode Island Red. Omdat die hopelijk ook in de winter nog redelijk wat eitjes leggen. Voor over 2-3 maanden. Liefst in de buurt van Ede-Wageningen.
 8. Leuk verhaal en foto's van je kippen Eltien. 😄
 9. Als t geen snot is maar een andere vorm van verkoudheid zou ik het lange tijd de kans geven om te genezen. Ik heb geen ervaring met toeterende kippen. Maar had ooit niezende kuikens. Sommige bleven ca 6 weken niezen, terwijl andere er met een aantal dagen al vanaf waren. Je kan ze altijd een beetje vers gras, groente, kruiden of fruit geven als extra (verse vitamines) of een supplement ter ondersteuning (koudijs).
 10. @Jorieke123 Vaseline schijnt ook heel goed te werken tegen kalkpoten. Iets vaker en langer smeren , en bijna niet te doen met voetbevedering. Maar niet giftig en je kunt met een gerust hart de eieren blijven eten.
 11. @Mellie ik vind het wel raar zolang kaal. Als het mijn kippen waren zou ik ze extra eiwitten geven of een voer met veel eiwit (kuikenmeel). En altijd een bakje met schelpengrit en eierschalen teruggeven voor Calcium. Mijn kipjes zijn nog nooit langer dan een maand in de rui geweest. Kale kopjes zijn binnen korte tijd weer met veertjes. En een kale buik hebben ze met name als ze broeds zijn. 😜 Ik heb een paar lastposten die om de beurt s avonds in een legnest kruipen. Dus nu ga ik elke avond ff controleren of alles op stok zit. Ik kan de nesten ook niet afsluiten omdat er nog 4-5 x per week een eitje wordt gelegd.
 12. Ik blijf me verbazen over je buren/dorp Appelvrouw. Een leuke diverse groep kippen heb je nu . Misschien tijd om bij iedereen een kerstkaartje met een bedankje in de bus te doen? En meteen even te melden dat je nu precies genoeg kippen hebt om de winter door te komen. Vorige week kreeg ik maar 5 kleine eitjes van 7 kipjes (3 nog jonge kippen). En ik heb ze ook nog weggegeven aan mijn buurvrouw die voor mijn kipjes heeft gezorgd vorige week (weekendje weg). Mijn kipjes zijn nu allemaal klaar met de rui en deze winter wil ik graag meer kleine, biologische eieren ipv allemaal eieren uit de super. .. Dus heb ik een lamp 💡 in het hok gemaakt met een timer om in ieder geval de jongere kippen te activeren om wat meer te leggen. Het licht gaat nu aan om 7.30 uur. En over een paar dagen gaat t naar 7 en vervolgens naar 6:30 uur en 6.00 uur. Zo hoop ik met de kerst weer wat meer eitjes te kunnen scoren. Vorig jaar had ik hennepzaad geprobeerd op advies van Levende Have. Het zou de leg in de winter stimuleren. Maar het hielp niet veel (niet merkbaar). Laten we eens kijken wat het extra licht in combinatie met hennep deze winter zal doen. edit: spelling
 13. Heel apart @appelvrouw Ik denk ook dat t al een wat oudere kip is. Misschien een leghybride 🤷‍♀️ die al wat minder uitbundig legt? Om de dag een ei in de winter vind ik best prima.
 14. Toch naar @tuinLB als zo’n vos 🦊 al je kippen te grazen neemt. Ik zou dat liever niet mee willen maken. Als je de kippen snachts veilig opsluit loop je al minder risico. Voor ca € 150 koop je een automatisch kippen luikje. Erg handig als je een keer uit wil slapen of s avonds van huis bent. Ik heb nu al ca 5 jaar zo’n chicken guard en die doet t nog steeds prima. Hij heeft maar een keer gehaperd toen er een hoop vocht bij was gekomen. Maar kreeg m met de hulp vd de leverancier weer aan de praat. https://www.beschermjekippen.be/nl/chickenguard-chickenguard-premium.html?gclid=EAIaIQobChMIptmrm4Ou7QIVCON3Ch1-Fge9EAAYAiAAEgLrpPD_BwE
 15. Gefeliciteerd @appelvrouw 👍 En met zo’n haan heb je ook nog kans op nageslacht als er een broeds wordende muts tussen blijkt te zitten in het voorjaar. Weet je wat voor ras/mix kippen je hebt? Zo te horen iig geen leg hybriden. (Een broedmachientje met een kuikenhok kan ook natuurlijk maar is eel meer werk. ) ps. Een goede haan is ook een uitstekende alarmtrompetter als er weer een keer iets aan de hand is.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...