Jump to content

Trea

Members
 • Posts

  322
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Bennekom

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @grasje, wat verdrietig dat je vorige eenden zijn gepakt. Als je de kippen biologisch voer geeft en de kippen hebben ook voldoende buitenruimte, dan kun je rustig 40 ct voor grote eieren vragen. Maar meestal zijn de eieren in de eerste maanden dat ze leggen nog wat kleiner. Dan zou 35 ct beter passen. Ik ben trouwens wel benieuwd waarom je (ook al eet je vegan) je niet de eitjes van je eigen kippen wil eten. Respect als mensen geen dierlijke producten willen eten vanwege de bio-industrie en zo. Maar jouw eigen kippen passen zeker niet in dat plaatje. Btw, Als je geen zin hebt om hierop in te gaan is ook goed hoor.
 2. Nog geen 30 cent per ei is helemaal niet duur! Ik betaal ruim meer voor biologische eitjes. Voor mij geen eieren van kippen die met zijn vele binnen scharrelen met xx op een vierkante meter en gmo soja en mais krijgen uit Brazilië , waar ooit tropisch oerwoud stond.
 3. Ha Mellie, Hier is t ook prijs. Katrientje, de Rhode island Red kriel, is ook weer aan t werk. Ze heeft afgelopen week 3 mooie lichtbruine eitjes gelegd!
 4. Hebben jullie dit al gezien? https://www.levendehave.nl/nieuws/zlto-roept-hobbyhouders-op-zich-aan-de-afschermplicht-te-houden De foute industrie probeert de houders van hobby kippen de schuld in de schoenen te schuiven. En gebruikt allerlei argumenten die pertinent onjuist zijn. Laat ze zelf eens wat aan hun probleem doen dat ze zelf hebben gecreëerd door veel te veel kippen in de stallen te te houden. Ze snappen blijkbaar niet dat bij hobbyhouders meestal juist het welzijn van hun dieren, boven de economische belangen gaat. Eitjes van oudere hoenderassen zij sowieso duurder dan 😤-eieren uit de winkel die het label scharrelei met 1 ⭐️ kregen. Maar die worden wel vaak 10 jaar als ze een leven lang lekker buiten mogen scharrelen.
 5. Eenden en ganzen. Eenden zijn wel viezer dan kippen zover ik weet (modder met poep). En ganzen maken enorm veel lawaai. Kippen vallen best mee wat stank betreft als je het hok supergoed ventileert. En je kan ook alleen hennen houden. Een haan is nodig voor kuikens maar niet van wezenlijk belang.
 6. Black en Pearl. Verder te zien: Houtsnippers, blad en doorgang van de ene naar de andere ren. We hebben onlangs een houtsnippermachientje gekocht om snoeiafval te verwerken. De houtsnippers zijn samen met t blad heel fijn als mulchlaag en grondverbeteraar in ren. De kippen vinden het fijn om er in te scharrelen.
 7. Hi, hier is niet alleen de meteorologische winter maar ook de kippenwinter begonnen. Sinds deze week geen eitje meer kunnen rapen. Dus moest ik weer eieren in de winkel kopen. Stom dat er alleen eieren te koop zijn van opgesloten kippen. En nog stommer is dat ze die ook nog gewoon biologische en vrije uitloop eieren noemen zonder een opmerking over de ophokplicht die nu al 14 maanden duurt op veel plaatsen in NL. Ik heb een tijdje terug (met dierendag) een grote emmer met gedroogde meelwormen gekocht , omdat de prijs erg meevoel en extra proteïne goed is voor kippen in de rui. Andere extra bronnen van eiwit zijn bv ook zonnebloempitten , pompoenpitten, havervlokken, spliterwten en linzen. Inmiddels zijn die van mij wel klaar met de rui, maar misschien heeft iemand nog wat aan deze info?
 8. Je hebt gelijk. Ze kunnen het niet hard maken. Dus formuleren ze het zo. Maar ik vermoed dat ze zoiets (lijkt erop) niet voor niets beweren.
 9. Het ging er niet om dat er microplastics zijn gevonden. Die zitten inderdaad al overal. Maar dat die gasten in de fabriek te lui zijn / of dat de bazen die de gasten in de fabriek te veel onder druk zetten . Met als gevolg dat ze het restafval samen met de plastic verpakking in de pelletmachine gooien. Ik vond dat echt van de gekke. Maar misschien wel tekenend dat extreme luiheid of nietsontziende winst belangrijker is dan de gevolgen van zulk gedrag, 🤬
 10. Vorige week stond er een artikel op nos.nl over plastic in veevoer. Ik vind dit best verontrustend. Het zou erin terecht komen omdat de gasten in de fabriek het onverkochte eten met verpakking en al in de pellet machines gooien. Plastic in vlees, bloed en melk van boerderijdieren, wijst steekproef uit https://nos.nl/l/2435777 Vermoedelijk zit het niet alleen in voer van restpartijen voor varkens, koeien, schapen en geiten maar ook in kippenvoer van gerecyclede onverkochte etenswaren. Gebruikt iemand dat? Ik had het toevallig net gekocht omdat het GMO vrij is en het een mooi/ goedkoper alternatief leek voor het biologische kippenvoer. Maar na dit bericht wordt het de volgende keer toch weer bio.
 11. Bah, weer een kipje kwijt met (echte) vrije uitloop. Bij zonsondergang miste ik haar bij het opsluiten. Een uurtje eerder zat ze nog voor t raam naar binnen te kijken. 🥲 De andere kippen waren niet in paniek. (Wij waren in de buurt). Eerst had ik nog hoop dat ze de volgende dag weer tevoorschijn zou komen. Maar helaas. Ook helemaal niks teruggevonden. Er waren wel een paar vreemde zaken aan vooraf gegaan. Janice was donderdag in paniek tegen t raam gevlogen. Zij en andere kippen renden toen naar de ren. Janice vloog bovenop de ren. Ik heb niet kunnen achterhalen waardoor ze in paniek raakten. Vrijdag zat er een rare kat (geen buurkat) bij ons huis. 🐈 Die kat was zo brutaal dat hij het huis binnenkwam en naar boven ging. Mijn katten raken niet in paniek van een kat. Maar misschien hadden ze dat voor dit exemplaar wel moeten doen. 🤷🏻‍♀️ De kip die is verdwenen is Kwekky, een van de nog jonge Rhode island red krielkippen. Het aantal kipjes is nu terug naar 5. Gek hoor. Vorig jaar had ik nog 7 kipjes en 3 kuikens.
 12. @Mellie Ik heb Trixie kattennet bovenop de extra tweede ren gemaakt. Dat is heel veel steviger dan gewoon vogelnet. Het is ook goed te knippen en strak te spannen met bijgeleverd draad. De maasgrootte is 3x3 cm. Dat kattennet zit er inmiddels al jaren op en is nog steeds goed.
 13. Wat ik handig vind (broedse kip apart zetten en zo) is tweede ren die je af kan sluiten van de eerste. Als voor jou de ruimte rechts (bij ex-boom) handig is voor een ren zou ik hem daar aan maken als dat kan. De nok van het hok lijkt ook de juiste hoogte te hebben voor stahoogte. Je kan een verbinding maken via de ruimte onder hek hok. Een tweede loopplank/ tweede opening is dan niet nodig.
 14. Fijn gaas (1cm vierkant) diep ingraven en overlappend aansluiten op he gaas bovengronds, helpt heel goed tegen muizen. Kippengaas niet. Als het veel of lang regent vinden kippen het fijn om droog te kunnen zitten. Een afdak of een schuilplaats onder het hok is allebei prima. Een opstaande rand houdt houtsnippers en zand wel binnen. Houtsnippers vergaan wel en wordt dus minder na verloop van tijd. Wel fijn voor beesies. Zelf gooi ik vaak onkruid , bladeren, wat gras en ander spul dat composteert in de ren. Dat is fijn voor een rulle vruchtbare grond om in te scharrelen. In de kleine overdekte ren heb ik zand , dat hark ik af en toe aan. En daar gooi ik af en toe een paar kilo bij omdat het zand ook buiten het hok terecht komt.
 15. Geef me even tijd om te reageren Mellie. Je vraagt heel veel in een keer. Een plattegrond / tekening met hoogtes zou ook helpen. Ik wil wel al zeggen dat ik regenwater uit de goot riskant vind. Ivm zieke vogels en zo. Op t kippenforum een keer een heel naar verhaal gelezen van iemand die een regenton had met deksel.
×
×
 • Create New...