angela († maart 2025) Geplaatst: 21 augustus 2015 Geplaatst: 21 augustus 2015 Ik had dus op de MTFD een groene en een paarse tomatillo gekregen.Nog nooit gehad maar was lekker schijnbaar.Nu waren ze dus rijp en heb ik er meerdere geplukt ik heb er een zo geprobeerd maar echt niet lekker echt zuur.Toen heb ik van de rode chutney gemaakt maar vond het niet lekker dus heb ik door de wc gespoeld.Maar nu heb ik dus nog de groene over iemand tips? Quote
Erny Geplaatst: 22 augustus 2015 Geplaatst: 22 augustus 2015 Zijn ze wel rijp dan als ze zo zuur zijn? Ik bak ze mee, in partjes, in de wok met andere groenten en dan bij rijst of noedels of noedelsoeppie.Of ze gaan rauw, in kleine stukjes, door de salsa. Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 22 augustus 2015 Auteur Geplaatst: 22 augustus 2015 Het velletje was open gesprongen de vrucht kwam er al ver doorheen ook was het velletje al verdroogd.En de paarse waren ook echt al paars. Quote
simke Geplaatst: 22 augustus 2015 Geplaatst: 22 augustus 2015 Tom Tom saus maken. Echt super lekker 'Tom Tom' chutney (tomaat & tomatillo) 0(1)Makkelijk 1 uur 45 minutenRecept van: EffieDit is een hele lekkere zoete en pittige chutney! Het recept maakt een flinke portie, maar je kunt het recept altijd halveren.Voeg toe aan favorietenIngrediënten Porties: 25900 gr fijngehakte groene tomaten815 gr verse tomatillo's, vliesjes verwijderd, afgespoeld, en in stukjes gesneden250 gr blanke rozijnen240 gr versnipperde ui500 gr bruine basterdsuiker1/2 theelepel zout415 ml appelciderazijn1,5 theelepel inmaakkruiden1,5 theelepel chilipoeder2 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember1 eetlepel bruin mosterdzaad5 weckpotten (inhoud ong. 1/2 liter) Bereidingswijze Voorbereiding:30 minuten | Bereiding:1 uur 15 minuten1.Doe de groene tomaten, tomatillo's, rozijnen, ui, bruine basterdsuiker, zout, appelciderazijn, inmaakkruiden, chilipoeder, gekonfijte gember, en het bruine mosterdzaad in een grote pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en roer tot de bruine basterdsuiker is opgelost. Zet het vuur lager, en laat de chutney indikken, 1 tot 2 uur. Roer af en toe om te zorgen dat de chutney niet aanbrandt.2.Steriliseer de potten en deksels in kokend water, tenminste 5 minuten. Giet de chutney in de hete, gesteriliseerde potten, maar laat 6 mm aan de bovenkant vrij. Roer met een mes of dunne spatel door de gevulde potten om luchtbellen te verwijderen. Veeg de randen van de potten met vochtig keukenpapier of een handdoek af om eventuele voedselresten te verwijderen. Sluit de potten luchtdicht af.3.Zet een rooster op de bodem van een grote soeppan en vul tot de helft met water. Breng aan de kook op hoog vuur, en laat de potten dan voorzichtig in het water zakken met behulp van een tang. Zet de potten op 5 cm afstand van elkaar. Giet nog wat meer kokend water in de pan, zodat de potten minstens 2,5 cm onder water komen te staan. Breng het water volledig aan de kook, dek de pan af, en laat 15 tot 20 minuten koken.4.Haal de potten uit de soeppan en zet ze op een theedoek of houten ondergrond; zet ze enkele centimeters van elkaar af totdat ze zijn afgekoeld. Als ze zijn afgekoeld druk dan met je vinger op de deksel van de pot. De deksel mag niet meeveren. Als de deksel niet omhoog of omlaag gaat, zijn de potten goed luchtdicht verpakt. Bewaar de potten op een koele, donkere plaats. Chutney die niet is ingemaakt kan worden gekoeld in de koelkast of worden ingevroren.Verzorgd door: Allrecipes En anders wet ik er wel raad mee het is een zoete saus die goed bij vlees smaakt. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.