Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ik had dus op de MTFD een groene en een paarse tomatillo gekregen.

Nog nooit gehad maar was lekker schijnbaar.

Nu waren ze dus rijp en heb ik er meerdere geplukt ik heb er een zo geprobeerd maar echt niet lekker echt zuur.

Toen heb ik van de rode chutney gemaakt maar vond het niet lekker dus heb ik door de wc gespoeld.

Maar nu heb ik dus nog de groene over iemand tips?

Posted

Zijn ze wel rijp dan als ze zo zuur zijn?

 

Ik bak ze mee, in partjes, in de wok met andere groenten en dan bij rijst of noedels of noedelsoeppie.

Of ze gaan rauw, in kleine stukjes, door de salsa.

Posted

Tom Tom saus maken. Echt super lekker

 

 

'Tom Tom' chutney (tomaat & tomatillo)

 

0(1)

Makkelijk

 1 uur 45 minuten

Recept van: Effie

Dit is een hele lekkere zoete en pittige chutney! Het recept maakt een flinke portie, maar je kunt het recept altijd halveren.

Voeg toe aan favorieten

Ingrediënten

 

Porties: 25

900 gr fijngehakte groene tomaten

815 gr verse tomatillo's, vliesjes verwijderd, afgespoeld, en in stukjes gesneden

250 gr blanke rozijnen

240 gr versnipperde ui

500 gr bruine basterdsuiker

1/2 theelepel zout

415 ml appelciderazijn

1,5 theelepel inmaakkruiden

1,5 theelepel chilipoeder

2 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember

1 eetlepel bruin mosterdzaad

5 weckpotten (inhoud ong. 1/2 liter)

 

Bereidingswijze

 

Voorbereiding:30 minuten | Bereiding:1 uur 15 minuten

1.

Doe de groene tomaten, tomatillo's, rozijnen, ui, bruine basterdsuiker, zout, appelciderazijn, inmaakkruiden, chilipoeder, gekonfijte gember, en het bruine mosterdzaad in een grote pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en roer tot de bruine basterdsuiker is opgelost. Zet het vuur lager, en laat de chutney indikken, 1 tot 2 uur. Roer af en toe om te zorgen dat de chutney niet aanbrandt.

2.

Steriliseer de potten en deksels in kokend water, tenminste 5 minuten. Giet de chutney in de hete, gesteriliseerde potten, maar laat 6 mm aan de bovenkant vrij. Roer met een mes of dunne spatel door de gevulde potten om luchtbellen te verwijderen. Veeg de randen van de potten met vochtig keukenpapier of een handdoek af om eventuele voedselresten te verwijderen. Sluit de potten luchtdicht af.

3.

Zet een rooster op de bodem van een grote soeppan en vul tot de helft met water. Breng aan de kook op hoog vuur, en laat de potten dan voorzichtig in het water zakken met behulp van een tang. Zet de potten op 5 cm afstand van elkaar. Giet nog wat meer kokend water in de pan, zodat de potten minstens 2,5 cm onder water komen te staan. Breng het water volledig aan de kook, dek de pan af, en laat 15 tot 20 minuten koken.

4.

Haal de potten uit de soeppan en zet ze op een theedoek of houten ondergrond; zet ze enkele centimeters van elkaar af totdat ze zijn afgekoeld. Als ze zijn afgekoeld druk dan met je vinger op de deksel van de pot. De deksel mag niet meeveren. Als de deksel niet omhoog of omlaag gaat, zijn de potten goed luchtdicht verpakt. Bewaar de potten op een koele, donkere plaats. Chutney die niet is ingemaakt kan worden gekoeld in de koelkast of worden ingevroren.

Verzorgd door: Allrecipes

  

En anders wet ik er wel raad mee het is een zoete saus die goed bij vlees smaakt.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...