Jump to content

simke

Members
 • Posts

  648
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den haag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dode boom weggehaald en kwee gras telijf gegaan.
 2. Op de grens met mijn Buuren komt steeds weer kweek gras. Het heeft de neiging mijn tuin in handen te nemen. Wat doen jullie aan kweek gras. Ik heb het met de spit vork er uit gespit. En weggehaald is er nog een ander oplossing. ik ben benieuwd.
 3. Als je de bessen nog in een pot hebt en je wil het onkruid echt weg hebben. Dan raad ik je aan je wortels te spoelen. En dan weer in Schoone grond terug plaatsen.
 4. Mijn wied vork om het gras te lijf te gaan.
 5. Wiebelen met de spit vork kan ook het gaat er om dat je grond belucht wordt. Je hebt veel etende gewassen zo als vrucht, kool,aardappels, Matige etende gewassen blad gewassen Geen mest behoefte gewassen wortels en peulvruchten. Maak je kringloop kompleet door zelf compost te maken. Daar kan je mest in stoppen. Lees het boek van velt maar eens daar leer je heel veel.
 6. Beste leden Het is al weer een tijd gelden dat ik hier was. En het is wel zo netjes als je gaat rondkijken dat je even op de deur nokt. Waarom ben ik er zo nu en dan. Ik ben een druk bezig vrouwtje die als de zon gaat schijnen met vollle overgave in mijn moestuin bezig is. En dan verwater het hier een beetje. Ja als ik buiten kan zijn dan doe ik dat heel graag. Ik tuin bd. Dat geef mij structuur. Wat leuk dat de vaste kern hier nog altijd is. en de nieuw mf wil ik graag leren kennen. Veel MF voor 2019 en misschien geef ik wel een reactie. Groetjes Simone
 7. Ik heb ent hout van de nasie peer.niet veel maar ik heb het wel.
 8. Heermoes komt voor op verdigte gronden. In het bos of park. hier ook overal te vinden. Meschien meer in de veen gebieden dan op het zand?
 9. Tegen de stank van brandnetelgier kan he een handje lavameel of bentoniet toe voegen deze neemt de guur weg. Nog even over de jong peper en paprika planten. Die had ik vorigjaar ook gevoed met brandnetel gier maar dat vonden ze niet fijn die kwelde helemaal weg. Brandnetelgier is voor de koolen en prei een must de ander planten zijn er niet heel happig op. Maar dat is mijn ervaring. Groetjes
 10. Onkruiden is ook een indicatie hoe je bodem er aan toe is. Heb je veel brandnetels dan heb je een stikstof rijke bodem. Zo zijn er nog meer dus kijk even welke onkruid er groeit. Dan kan ik je een andwoord geven.
 11. Van de week wat ik bij een tuin waar ze beurt compost maken. Of wel ze zetten 46 kub per jaar weg. Met gft uit de buurt. En die man zij als je commost wormen wil moet je halve citrus vruchten in je compost plaatsen. Dan komen de compost wormen vanzelf door de zuurtegraat. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd. Want ik heb wel women in mijn compost. Gr simone
 12. Oké peren galmijt ik ga zoeken wat ik kan doen.
 13. Ik wens een ieder een mooie mtfd toe en dat er maar flink geruild mag worden. Hier in het westen is het mooi weer ik hoop in Zelhem ook. Groetjes
 14. Het is voor jaar en wel ja de boom bloeit met 5 trosjes bloemen kan iemand nu zien wat voor peren boom het is. En mij vertellen wat dat rode is op de bladeren.
×
×
 • Create New...