Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aarbeienplanten geven geen aarbeien


annavan

Recommended Posts

Ik heb dit voorjaar een stuk of 10 aarbeienplantjes gekocht en deze op zo'n 20 cm van elkaar in de volle grond gezet in de hoop dit jaar lekker veel aarbeien te kunnen eten, maar helaas zijn mijn plantjes veel drukker geweest met stekjes maken dan aarbeien waardoor ik nu zo'n 4 M2 vol heb staan met plantjes en na de aanwezige aarbeitjes bij de aankoop maar een handjevol aarbeien heb kunnen eten.

 

Nu is ook een deel van de groeiende aarbeien opgegeten door die verrekte naaktslakken, maar hoe voorkom ik dat ik volgend jaar weer zo'n slechte opbrengst heb? Ik heb vroeg in het seizoen al verschillende scheuten verwijderd, maar dat bleek niets te helpen.

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet precies welke soort, maar wel dat het doordragers zouden moeten zijn aangezien we daar specifiek om hebben gevraagd.

 

En t/m juli hebben we dit jaar al steeds de uitlopers (voor zover we zagen) weggehaald, maar alsnog zaten er in totaal nog steeds max 5 aarbeien aan. We hebben toen wel een aantal keer bloemetjes gehad, maar dit waren er telkens maar een handjevol in totaal.

 

Bedankt voor de link, ik zal kijken of er iets tussen staat wat we dit jaar nog niet hebben geprobeerd.

Link to comment
Share on other sites

als het jonge plantjes waren zou je volgend jaar meer oogst moeten krijgen, het tweede jaar is vaak het beste

een doordrager als Ostara geeft natuurlijk niet in 1 keer een flink aantal aardbeien maar spreidt de oogst over het seizoen

je moet ze dan ook het hele seizoen goed verzorgen met wat compost, voeding, water etc.

Link to comment
Share on other sites

En slakken vanaf het voorjaar onder controle houden door langs de rand van je perkje dakpannen te leggen met daaronder wat paneermeel en slakkenkorrels (de ecologische soort, met ferritine). Ze schuilen graag onder een pan, worden ook aangetrokken door het paneermeel en zitten dan gelijk ook bij de slakkenkorrels die onder een pan langer goed blijven. Je riskeert ook minder dat vogels of andere dieren ervan eten (al beweert men dat die ecologische enkel schadelijk zijn voor slakken).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...