Jump to content

annavan

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  lelystad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ivm verhuizing op korte termijn: - de tomatenplanten waar al trossen aanhangen getopt in de hoop dat ze op tijd rijp zijn, de rest geruimd. - bij alle andere planten......indien de kans groot is dat ik nog iets kan oogsten laten staan en bloemetjes verwijderd, de rest geruimd. -bloembollen uitgegraven, hopelijk zijn de nieuwe 'bollen' (hoe heten die dingen?) groot genoeg om volgend jaar aan de slag te gaan want het waren er heel veel. - courgetteplanten elk liters water gegeven en streng toegesproken, aangezien er nog erg weinig gebeurd.
 2. Nog nooit zo'n succes gehad met worteltjes Edit: zojuist mijn eerste rode peper ooit gevonden en geoogst.
 3. Laten we maar zeggen dat ik dit jaar goed heb meegeholpen aan het voortbestaan van het koolwitje en ander fladderend spul......mijn 5 mini-spitskolen vormen mooie kropjes van gatenkaas bladeren, ondanks de klamboe.
 4. Er zit eindelijk beweging in, overal bloemetjes te vinden en nu ook de eerste tomaten, paprika en pepers in beeld. Ik weet niet helemaal welk 'ras' dit is, maar hij groeit als enige als een geweldig struikje terwijl ie ergens minstens 1 broertje of zusje zou moeten hebben. Indigo rose tomaatjes, ben benieuwd of ik het voor elkaar krijg ze op het juiste moment te plukken. Na maanden van amper groeiende courgetteplanten zit er nu eindelijk leven in. De enige 2 planten die in een de plastic action kas staan, de rest staat open en bloot in de volle grond. De paprikaplantjes in de volle grond zijn net begonnen met bloeien. Grote getalen pluizige vriendjes genieten van de lavendel.....de vlinderstruik bloeit ook maar blijft erg leeg. En de beschermster van de tuin......ze moest ook per se op de foto.
 5. Ik ben al blij als mijn total oogst in de buurt zal komen van de gigantische dagoogsten hier.....bij mij begint alles net.....er hangen mini pepers en paprika's, ik heb nu 1 cherrytomaat die net niet meer groen is en 2 donkerpaarse tomaatjes en verder vooral een hoop bloemen. Wel een bakje boontjes kunnen plukken
 6. Mijn eerder geplaatste 'roze' ding is de afgelopen paar dagen als een gek gaan groeien en het is duidelijk een nieuwe scheut vd braam....blijkt dat er ondertussen ook 2 nieuwe scheuten bij de frambozen omhoog zijn gekomen. Lijkt een goede aankoop geweest te zijn voor die paar euro
 7. De eerste oogst vh jaar en voor het eerst peultjes!
 8. @roeier bedankt! Ik hou m in de gaten, tot nu toe is ie alleen ietsje de hoogte in gegroeid.
 9. Mini ijsbergsla en spitskool plantjes in de tuin gezet nadat ik ze in wat tissues te hebben laten kiemen......ik hoop dat ze aanslaan want met name de sla gaat hier dramatisch dit jaar met die grote temp wisselingen.
 10. @weknow dank je! Ben er zojuist achter gekomen dat er iets rozigs groeit pal naast mijn braam.....ik heb m 2 maanden geleden gekocht en hij staat in potgrond vd welkoop.....iemand enig idee wat t is?
 11. Boom stond in de tuin toen ik introk, dit is mijn eerst lente hier en er is me verteld dat het ern kersenboom was......de vruchten lijken echter totaal niet op enige kers die ik ken 🙁 Iemand enig idee wat voor boompje het kan zijn?
 12. Ik heb altijd ruzie met sla....te warm, te koud.... ik lijk het elke keer verkeerd te doen, of ik nou buiten of binnen zaai
 13. Buiten nog wat wortels en uien gezaaid. Derde poging voor sla maar binnen voorgezaaid en in de bijkeuken gezet, bij de vorige 2 pogingen buiten is zover ik weet niets opgekomen Edit: ik hoop dat de wortels en uien nog iets gaan worden na zojuist mn hond uit dat deel vd tuin te hebben gevist.....die had in ene de behoefte daar lekker rond te gaan lopen en wat te graven.
 14. Wat gaten in de capucijners rij opgevuld met plantjes vd vensterbank en een deel vd pepers verpot. Verder bij het tuincentrum 3 aardbeienplantjes gehaald omdat de 4 die ik al had op 1 na toch wel erg mini blijven ondanks dat ze vol in de zon staan. Verder twijfel ik of een deel vd tomaten/pepers/courgettes alvast de grond in kan (zonder verdere bescherming), het weer wordt er de komende week volgens mij ideaal voor, maar ben toch wat bang voor nachtvorst
 15. @WoudjeOp voortuin en balkon eigenlijk zon vanaf een uur of 9 tot zonsondergang, in achtertuin op het uitgekozen stuk ongeveer de helft daarvan. Dat klinkt al beter dan alles op het balkon, ik zou als experiment van zowel de paprika als aubergine 1 plant in de voortuin kunnen zetten. @Patrijs aan de zijkanten wordt de wind gebroken door buxussen, de hoeveelheid wind lijkt er mee te vallen kijkende naar de bloemetjes die ik eerder heb geplant.
×
×
 • Create New...