Jump to content

annavan

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  lelystad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn eerder geplaatste 'roze' ding is de afgelopen paar dagen als een gek gaan groeien en het is duidelijk een nieuwe scheut vd braam....blijkt dat er ondertussen ook 2 nieuwe scheuten bij de frambozen omhoog zijn gekomen. Lijkt een goede aankoop geweest te zijn voor die paar euro
 2. De eerste oogst vh jaar en voor het eerst peultjes!
 3. @roeier bedankt! Ik hou m in de gaten, tot nu toe is ie alleen ietsje de hoogte in gegroeid.
 4. Mini ijsbergsla en spitskool plantjes in de tuin gezet nadat ik ze in wat tissues te hebben laten kiemen......ik hoop dat ze aanslaan want met name de sla gaat hier dramatisch dit jaar met die grote temp wisselingen.
 5. @weknow dank je! Ben er zojuist achter gekomen dat er iets rozigs groeit pal naast mijn braam.....ik heb m 2 maanden geleden gekocht en hij staat in potgrond vd welkoop.....iemand enig idee wat t is?
 6. Boom stond in de tuin toen ik introk, dit is mijn eerst lente hier en er is me verteld dat het ern kersenboom was......de vruchten lijken echter totaal niet op enige kers die ik ken 🙁 Iemand enig idee wat voor boompje het kan zijn?
 7. Ik heb altijd ruzie met sla....te warm, te koud.... ik lijk het elke keer verkeerd te doen, of ik nou buiten of binnen zaai
 8. Buiten nog wat wortels en uien gezaaid. Derde poging voor sla maar binnen voorgezaaid en in de bijkeuken gezet, bij de vorige 2 pogingen buiten is zover ik weet niets opgekomen Edit: ik hoop dat de wortels en uien nog iets gaan worden na zojuist mn hond uit dat deel vd tuin te hebben gevist.....die had in ene de behoefte daar lekker rond te gaan lopen en wat te graven.
 9. Wat gaten in de capucijners rij opgevuld met plantjes vd vensterbank en een deel vd pepers verpot. Verder bij het tuincentrum 3 aardbeienplantjes gehaald omdat de 4 die ik al had op 1 na toch wel erg mini blijven ondanks dat ze vol in de zon staan. Verder twijfel ik of een deel vd tomaten/pepers/courgettes alvast de grond in kan (zonder verdere bescherming), het weer wordt er de komende week volgens mij ideaal voor, maar ben toch wat bang voor nachtvorst
 10. @WoudjeOp voortuin en balkon eigenlijk zon vanaf een uur of 9 tot zonsondergang, in achtertuin op het uitgekozen stuk ongeveer de helft daarvan. Dat klinkt al beter dan alles op het balkon, ik zou als experiment van zowel de paprika als aubergine 1 plant in de voortuin kunnen zetten. @Patrijs aan de zijkanten wordt de wind gebroken door buxussen, de hoeveelheid wind lijkt er mee te vallen kijkende naar de bloemetjes die ik eerder heb geplant.
 11. Op dat balkon inderdaad ook zonder kas, en dat was een balkon op het zuidoosten met minder zonuren dan ik nu in de voortuin/balkon heb. Tevens zit ik nu een heel eind naar het oosten en merk nu aan de tegels op het balkon al dat het er flink warm wordt overdag. De planten zullen in de tuin op ong een meter van mijn huis komen te staan, dus daar straalt nog extra warmte vanaf. Helaas is plastic in de tuin geen optie, dat gaat ben ik bang te veel ongewenste aandacht van buurkindjes trekken. Men is hier ook ernstig vd strakke buxushagen en grite hoeveelheden tegels e.d, er zijn al wat mensen die piepen ivm de moestuinbakken, dus dat gaat problemen opleveren ben ik bang
 12. Ik heb in de voortuin circa 15m2 beschikbaar vol op het zuiden met daarnaast nog 2 moestuinbakken, een balkon met stenen omheining van ong 10m2 ook vol op het zuiden en een achtertuin op het noorden met zo'n 30m2 beschikbaar. De afgelopen jaren heb ik alleen een balkon gehad en nu twijfel ik waar ik mijn paprika's, pepers en aubergines moet neerzetten. Ze zouden passen op het balkon, en daar hebben ze het vorig jaar geweldig gedaan, maar ik zou graag zoveel mogelijk in de volle grond willen. Is dit bij deze planten een optie? Ook zonder enige vorm van kas? Uiteraard zouden deze 3 soorten in de voortuin terechtkomen.
 13. Ik heb toevallig 2 soorten frambozen en 1 braam meegenomen, staan supergoed in de tuin op t moment. Vol met blad en op meerdere punten knoppen in de frambozen. Ik heb weinig ervaring, maar zie tot nu toe weinig verschil met de framboos die ik enkele jaren terug voor minstens 3x dat bedrag bij de intratuin heb gehaald. Volgens mij had ik toen alleen 3 takken ipv 2.
 14. Voor het eerst mijn eigen tuin, ipv die van mijn ouders of een balkon/dakterras en ik maak er direct flink gebruik van. In de achtertuin stonden al, wat volgens mij, een appelboom, kersenboom en druif zijn. Zelf heb ik op meerdere plekken rijtjes met peultjes en een rijtje capucijners gezaaid. Enkele plantjes zijn helaas te grazen genomen door vogels/muizen/hond, maar ik heb binnen al bijgezaaid. De aardappels en bloemen zijn nog niet boven gekomen. Verder heb ik op een veilig plekje ter uitproberen alvast een bolcourgette uitgeplant In de voortuin is het voornamelijk een grote bende met droge aarde en 2 moestuinbakken van palletranden, in 1 daarvan zijn de peultjes, doperwten, worteltjes en volgens mij bietjes en witte kool al tevoorschijn gekomen (schema ging tijdens het zaaien iets door de war ben ik bang). Het is nog wachten op met name de sla als ik de rest goed heb gegokt. In de vensterbank (en boven, niet op de foto's!) staat nog van alles te wachten op warmere nachten, oa 4 soorten tomaten, peper, paprika, aubergine, komkommer en courgette. Verder nog sla, wortels, peultjes, capucijners en ander spul dat ik extra heb gezaaid om gaten op te vullen. Voor een groot deel is het tijd voor andere (grotere) potten, maar die zijn momenteel wat lastig te regelen, dus ik ben om alvast een begin te kunnen maken maar creatief geworden met lege pakken, noodle bekers, etc etc.
 15. Ik heb begin maart 3 komkommerzaadjes geplant welke nu ong 3 weken boven de grond uitkomen. Ze zijn nog erg klein, zo'n 5 à 6 cm hoog en elk een stuk of 5 bladeren en ze staan in een vensterbank op het zuiden. 2 van de 3 plantjes bloeien al, zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen, in de 3e zitten knoppen. Ik heb dit nog nooit eerder zo gehad. Ze staan sinds een week of 2 in potgrond in 'to go bekers' (geen idee welk formaat dat is, ik gok zo'n 350cc) en na even bijkomen groeien ze weer, maar krijgen ze nu dus bloemen. Ik heb de bloemen verwijderd zodat ze de energie in het groeien kunnen blijven steken, maar zou graag willen weten of dit kan komen omdat er iets mis is. Ik weet helaas niet meer welk ras het is, volgens mij iets vrij groots en standaards kijkende naar de planten van vorig jaar.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...