Jump to content

annavan

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by annavan

 1. Ivm verhuizing op korte termijn: - de tomatenplanten waar al trossen aanhangen getopt in de hoop dat ze op tijd rijp zijn, de rest geruimd. - bij alle andere planten......indien de kans groot is dat ik nog iets kan oogsten laten staan en bloemetjes verwijderd, de rest geruimd. -bloembollen uitgegraven, hopelijk zijn de nieuwe 'bollen' (hoe heten die dingen?) groot genoeg om volgend jaar aan de slag te gaan want het waren er heel veel. - courgetteplanten elk liters water gegeven en streng toegesproken, aangezien er nog erg weinig gebeurd.
 2. Nog nooit zo'n succes gehad met worteltjes Edit: zojuist mijn eerste rode peper ooit gevonden en geoogst.
 3. Laten we maar zeggen dat ik dit jaar goed heb meegeholpen aan het voortbestaan van het koolwitje en ander fladderend spul......mijn 5 mini-spitskolen vormen mooie kropjes van gatenkaas bladeren, ondanks de klamboe.
 4. Er zit eindelijk beweging in, overal bloemetjes te vinden en nu ook de eerste tomaten, paprika en pepers in beeld. Ik weet niet helemaal welk 'ras' dit is, maar hij groeit als enige als een geweldig struikje terwijl ie ergens minstens 1 broertje of zusje zou moeten hebben. Indigo rose tomaatjes, ben benieuwd of ik het voor elkaar krijg ze op het juiste moment te plukken. Na maanden van amper groeiende courgetteplanten zit er nu eindelijk leven in. De enige 2 planten die in een de plastic action kas staan, de rest staat open en bloot in de volle grond. De paprikaplantjes in de volle grond zijn net begonnen met bloeien. Grote getalen pluizige vriendjes genieten van de lavendel.....de vlinderstruik bloeit ook maar blijft erg leeg. En de beschermster van de tuin......ze moest ook per se op de foto.
 5. Ik ben al blij als mijn total oogst in de buurt zal komen van de gigantische dagoogsten hier.....bij mij begint alles net.....er hangen mini pepers en paprika's, ik heb nu 1 cherrytomaat die net niet meer groen is en 2 donkerpaarse tomaatjes en verder vooral een hoop bloemen. Wel een bakje boontjes kunnen plukken
 6. Mijn eerder geplaatste 'roze' ding is de afgelopen paar dagen als een gek gaan groeien en het is duidelijk een nieuwe scheut vd braam....blijkt dat er ondertussen ook 2 nieuwe scheuten bij de frambozen omhoog zijn gekomen. Lijkt een goede aankoop geweest te zijn voor die paar euro
 7. De eerste oogst vh jaar en voor het eerst peultjes!
 8. @roeier bedankt! Ik hou m in de gaten, tot nu toe is ie alleen ietsje de hoogte in gegroeid.
 9. Mini ijsbergsla en spitskool plantjes in de tuin gezet nadat ik ze in wat tissues te hebben laten kiemen......ik hoop dat ze aanslaan want met name de sla gaat hier dramatisch dit jaar met die grote temp wisselingen.
 10. @weknow dank je! Ben er zojuist achter gekomen dat er iets rozigs groeit pal naast mijn braam.....ik heb m 2 maanden geleden gekocht en hij staat in potgrond vd welkoop.....iemand enig idee wat t is?
 11. Boom stond in de tuin toen ik introk, dit is mijn eerst lente hier en er is me verteld dat het ern kersenboom was......de vruchten lijken echter totaal niet op enige kers die ik ken 🙁 Iemand enig idee wat voor boompje het kan zijn?
 12. Ik heb altijd ruzie met sla....te warm, te koud.... ik lijk het elke keer verkeerd te doen, of ik nou buiten of binnen zaai
 13. Buiten nog wat wortels en uien gezaaid. Derde poging voor sla maar binnen voorgezaaid en in de bijkeuken gezet, bij de vorige 2 pogingen buiten is zover ik weet niets opgekomen Edit: ik hoop dat de wortels en uien nog iets gaan worden na zojuist mn hond uit dat deel vd tuin te hebben gevist.....die had in ene de behoefte daar lekker rond te gaan lopen en wat te graven.
 14. Wat gaten in de capucijners rij opgevuld met plantjes vd vensterbank en een deel vd pepers verpot. Verder bij het tuincentrum 3 aardbeienplantjes gehaald omdat de 4 die ik al had op 1 na toch wel erg mini blijven ondanks dat ze vol in de zon staan. Verder twijfel ik of een deel vd tomaten/pepers/courgettes alvast de grond in kan (zonder verdere bescherming), het weer wordt er de komende week volgens mij ideaal voor, maar ben toch wat bang voor nachtvorst
 15. @WoudjeOp voortuin en balkon eigenlijk zon vanaf een uur of 9 tot zonsondergang, in achtertuin op het uitgekozen stuk ongeveer de helft daarvan. Dat klinkt al beter dan alles op het balkon, ik zou als experiment van zowel de paprika als aubergine 1 plant in de voortuin kunnen zetten. @Patrijs aan de zijkanten wordt de wind gebroken door buxussen, de hoeveelheid wind lijkt er mee te vallen kijkende naar de bloemetjes die ik eerder heb geplant.
 16. Op dat balkon inderdaad ook zonder kas, en dat was een balkon op het zuidoosten met minder zonuren dan ik nu in de voortuin/balkon heb. Tevens zit ik nu een heel eind naar het oosten en merk nu aan de tegels op het balkon al dat het er flink warm wordt overdag. De planten zullen in de tuin op ong een meter van mijn huis komen te staan, dus daar straalt nog extra warmte vanaf. Helaas is plastic in de tuin geen optie, dat gaat ben ik bang te veel ongewenste aandacht van buurkindjes trekken. Men is hier ook ernstig vd strakke buxushagen en grite hoeveelheden tegels e.d, er zijn al wat mensen die piepen ivm de moestuinbakken, dus dat gaat problemen opleveren ben ik bang
 17. Ik heb in de voortuin circa 15m2 beschikbaar vol op het zuiden met daarnaast nog 2 moestuinbakken, een balkon met stenen omheining van ong 10m2 ook vol op het zuiden en een achtertuin op het noorden met zo'n 30m2 beschikbaar. De afgelopen jaren heb ik alleen een balkon gehad en nu twijfel ik waar ik mijn paprika's, pepers en aubergines moet neerzetten. Ze zouden passen op het balkon, en daar hebben ze het vorig jaar geweldig gedaan, maar ik zou graag zoveel mogelijk in de volle grond willen. Is dit bij deze planten een optie? Ook zonder enige vorm van kas? Uiteraard zouden deze 3 soorten in de voortuin terechtkomen.
 18. Ik heb toevallig 2 soorten frambozen en 1 braam meegenomen, staan supergoed in de tuin op t moment. Vol met blad en op meerdere punten knoppen in de frambozen. Ik heb weinig ervaring, maar zie tot nu toe weinig verschil met de framboos die ik enkele jaren terug voor minstens 3x dat bedrag bij de intratuin heb gehaald. Volgens mij had ik toen alleen 3 takken ipv 2.
 19. Voor het eerst mijn eigen tuin, ipv die van mijn ouders of een balkon/dakterras en ik maak er direct flink gebruik van. In de achtertuin stonden al, wat volgens mij, een appelboom, kersenboom en druif zijn. Zelf heb ik op meerdere plekken rijtjes met peultjes en een rijtje capucijners gezaaid. Enkele plantjes zijn helaas te grazen genomen door vogels/muizen/hond, maar ik heb binnen al bijgezaaid. De aardappels en bloemen zijn nog niet boven gekomen. Verder heb ik op een veilig plekje ter uitproberen alvast een bolcourgette uitgeplant In de voortuin is het voornamelijk een grote bende met droge aarde en 2 moestuinbakken van palletranden, in 1 daarvan zijn de peultjes, doperwten, worteltjes en volgens mij bietjes en witte kool al tevoorschijn gekomen (schema ging tijdens het zaaien iets door de war ben ik bang). Het is nog wachten op met name de sla als ik de rest goed heb gegokt. In de vensterbank (en boven, niet op de foto's!) staat nog van alles te wachten op warmere nachten, oa 4 soorten tomaten, peper, paprika, aubergine, komkommer en courgette. Verder nog sla, wortels, peultjes, capucijners en ander spul dat ik extra heb gezaaid om gaten op te vullen. Voor een groot deel is het tijd voor andere (grotere) potten, maar die zijn momenteel wat lastig te regelen, dus ik ben om alvast een begin te kunnen maken maar creatief geworden met lege pakken, noodle bekers, etc etc.
 20. Ik heb begin maart 3 komkommerzaadjes geplant welke nu ong 3 weken boven de grond uitkomen. Ze zijn nog erg klein, zo'n 5 à 6 cm hoog en elk een stuk of 5 bladeren en ze staan in een vensterbank op het zuiden. 2 van de 3 plantjes bloeien al, zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen, in de 3e zitten knoppen. Ik heb dit nog nooit eerder zo gehad. Ze staan sinds een week of 2 in potgrond in 'to go bekers' (geen idee welk formaat dat is, ik gok zo'n 350cc) en na even bijkomen groeien ze weer, maar krijgen ze nu dus bloemen. Ik heb de bloemen verwijderd zodat ze de energie in het groeien kunnen blijven steken, maar zou graag willen weten of dit kan komen omdat er iets mis is. Ik weet helaas niet meer welk ras het is, volgens mij iets vrij groots en standaards kijkende naar de planten van vorig jaar.
 21. Ik heb ondertussen ook de deno methode geprobeerd. Gestart op de 29e en nu bij 3 vd 6 cerise zaadjes een sprietje zichtbaar maar de indigo rose doet helaas nog steeds niets. Ik wacht nog max 2 weken, doet de indigo rose dan nog niets dan zal ik die helaas niet weer kopen, bij de cerise zal t er aan gaan liggen of er nog wat ontkiemt en hoe de boel zich verder gaat ontwikjelen, maar ik ben in ieder geval nog steeds niet blij met mijn aankoop.
 22. Vandaag een van mijn 2 nieuwe 'moestuinbakken' buiten gezet, gevuld en er wortels, sputskool, sla, bietjes, doperwten en peultjes in gezaaid. De 2e bak heeft de laatste laag olie gekregen en mag morgen waarschijnlijk naar buiten, daarin gaat oa prei en meer sla, wortel en bietjes worden gezaaid en even kijken wat ik daar in zet tot de vorstgevoelige planten daar in kunnen.
 23. Dank je. Ik zal blijven proberen, heb van beiden nog de helft over gok ik zo. Ik zal ook de dieven zo nodig stekken, totaal niet aan gedacht. Ik baal wel hoor, deze zaadjes waren per zakje veel duurder dan wat ik verder aan tomaten heb gezaaid en veel minder zaadjes per zakje, en dan dit terwijl van de rest alles is opgekomen ook al is de tht daarvan van vorig jaar
 24. Ik heb een maandje terug voor het eerst zaden gekocht op een andere plek dan de lidl/action/supermarkt, maar nu heb ik grote problemen met het ontkiemen van de indigo rose en cerise tomaten zaadjes. Ik heb nu 2x van elk tussen de 5 en 10 zaadjes gezaaid en verder precies hetzelfde gedaan als ik altijd doe (de rest is prima opgekomen), maar heb nu 1 fatsoenlijk cerise plantje en 1,5 indigo rose plantje. Heb ik lastige rassen gekocht, heb ik pech, die ik iets fout of kan er iets anders zijn waar ik niet aan denk?
 25. Ik weet niet precies welke soort, maar wel dat het doordragers zouden moeten zijn aangezien we daar specifiek om hebben gevraagd. En t/m juli hebben we dit jaar al steeds de uitlopers (voor zover we zagen) weggehaald, maar alsnog zaten er in totaal nog steeds max 5 aarbeien aan. We hebben toen wel een aantal keer bloemetjes gehad, maar dit waren er telkens maar een handjevol in totaal. Bedankt voor de link, ik zal kijken of er iets tussen staat wat we dit jaar nog niet hebben geprobeerd.
×
×
 • Create New...