speets Geplaatst: 9 oktober 2015 Geplaatst: 9 oktober 2015 Wie weet waar die staaf links en die palletjes vooraan voor zijn? Die palletjes kan ik wel wegdraaien, maar die geleidingsstaaf (?) vinnik onhandig Eruit slopen? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 9 oktober 2015 Geplaatst: 9 oktober 2015 Die palletjes zorgen dat hij niet verschuift als hij op een werkblad staat? Als je ze naar beneden draait? Misschien zat er op die staaf een plastic ding wat kon schuiven en dus als druk-ding diende? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 9 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 9 oktober 2015 O, naar benéden Wat ben je toch slim Jorieke! Dat ik dat zelf nou niet meer kan bedenken..... Die staaf: ja, daar heb ik wel beeld bij. Dat scheelt afgesneden plakjes vinger. Dat zal het zijn Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 9 oktober 2015 Geplaatst: 9 oktober 2015 Maar uh, het mes kan wel draaien? Of moet je er iets tegenaan drukken ofzo? Kaas? (zag laatst zo'n ding op de site van de Aldi of Lidl staan dacht ik...) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 10 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 10 oktober 2015 Euhmmm jaha, dat mes kan draaien Ik dacht eerst dat je me voor de gek hield, maar ik zie nu dat de slinger niet op de foto staat Volgens mij is het een gewone kaas/vleessnijmachine zoals vroeger in elke boerenkeuken stond. Hij komt van de Kringloop en is aan de kleur te zien al bijna een halve eeuw oud. En dat is te merken Nog een vraagje: de slager vond dat ook bij de ham het zwoerd er aan moest blijven zitten. Maar ham in de winkel heeft toch ook geen zwoerd?Bovendien wil ik die cholesterolvoorstadia niet binnenkrijgen, dus ik heb het er bij nader inzien ook maar afgesneden. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 10 oktober 2015 Geplaatst: 10 oktober 2015 Bij het drogen van een (hele) ham zit het vet en de huid er nog wel aan. Maar als je zo'n kleiner hammetje gaat koken en roken dan haal je dat er meestal af ja. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 10 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 10 oktober 2015 Maar wat is het voordeel van laten zitten? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 10 oktober 2015 Geplaatst: 10 oktober 2015 In dit geval lijkt het mij een nadeel, omdat je kookt en rookt. Door het koken trekt de zwoerd de boel uit zijn verband, want die wordt eerst zacht maar daarna keihard. En tijdens het roken komt de rooksmaak op de huid en die snijd je daarna weg. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 11 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 11 oktober 2015 Maar wanneer is het een voordeel? Wanneer en waarom laat je het dan wel zitten? Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 11 oktober 2015 Geplaatst: 11 oktober 2015 Oh zo. Ja als je een ham (een hele poot bijv.) gaat drogen dan zorgt het weer voor stevigheid. En dat de boel niet te snel opdroogt. En het is dan een mooie 'dichte' kant, zonder kiertjes en hoekjes waar weer schimmel in kan groeien. Als je die harde gedroogde huid wegsnijdt, dan zit daar onder mooi langzaam gedroogd sappig vlees. Vet en huid zorgen er dan voor dat het vlees niet uitdroogt. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 11 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 11 oktober 2015 Dank je, ik dacht al zoiets. Dan heeft de slager me dus wat voorgepraat, met dat kilootje vlees van mij. Is voor hem natuurlijk ook voordeliger om het er aan te laten zitten Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 11 oktober 2015 Geplaatst: 11 oktober 2015 (had dit als toevoeging op mijn vorige bericht, maar zie nu alweer een nieuwe reactie van Speets..: ) Maar dan zit de huid dus rondom, en behoudt het ook zijn vorm (ook weer door botten in die ham). Zit er maar een smalle strook huid aan 1 kan van het te drogen vlees, dan kan het weer raar gaan trekken tijdens het drogen. Maar goed, ik ben ook geen expert he? Ik moet nog VEEL oefenen en leren en eten Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 11 oktober 2015 Geplaatst: 11 oktober 2015 Je zou hem de volgende keer kunnen vragen waarom het er op moet blijven volgens hem. Hij wist wat je er mee ging doen? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 11 oktober 2015 Auteur Geplaatst: 11 oktober 2015 Jazeker wist hij dat! Ik stond erbij toen hij de stukken ging snijden, en hij zei dat het lekkerder was om het zwoerd er aan te laten zitten. Zowel voor de gekookte ham als voor het te drogen stuk Lonzino Ik las in het recept voor simpele ham van Danuta ook "liefst met zwoerd". Maar als je ziet hoezeer dat stuk vlees gekrompen is, ben ik blij dat ik het eraf gehaald heb na het pekelen. En Danuta gebruikte zelf een stuk schnitzelvlees, dus per definitie zonder zwoerd Ik heb dat vlees bij de slager gehaald om eens te kijken of dat hier lukt. Het is toch een hoop geld.Als de Lonzino net zo goed lukt als de ham, bestel ik het vlees voor de volgende lichting bij jou. Dat lijkt me veel beter, betrouwbaarder en diervriendelijker Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 11 oktober 2015 Geplaatst: 11 oktober 2015 Nou ja, ik wil niet beweren dat ik het beter weet dan een slager hoor Ik heb al heel wat uitgeprobeerd, maar kom nog maar net kijken wat dat betreft. Veel lezen, veel proberen, etc. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.