Geplaatst: 10 juli 201114 j 4 eetlepels tomatensaus 85g mozzarella6 dunne plakjes stevige courgette olijfolie8 basilicumblaadjes zeezout en zwarte peper uit de molen10 dunne plakjes pittige salami Smeer je tomatensaus gelijkmatig uit op de pizzabodem*. Leg de courgette en basilicum erop en daarna de salami - dit moet als laatste, zodat die dan lekker krokant wordt. Leg in kleine stukjes geschuurde mozzarella op de open plekjes, besprenkel de pizza met olijfolie en bestrooi hem royaal met peper en zout. Bak hem krokant en goudbruin. *pizzabodemHoe ik zelf altijd de bodem maak.Per bodem;150 gram bloemongeveer 20 gram verse gist (van warme bakker) kan ook half zakje gist (hooguit) van Dr. Oetker 7g100 ml melksnufje zoutteelepel suiker (voorkeur basterd)eetlepel olijfolie (voorkeur met 2% chillipeper) Melk opwarmen tot polstemparatuur (als babymelk opwarmen)suiker en daarna gist erin, doorroeren en geheel minuut laten staanDoe de meel in een kom en voeg een snuf zout toe. Giet de olijfolie over de meel en roer met garde goed door.Maak in het meel een kuiltje en giet ineens de warme melk erin.Met een houten lepel doorroeren tot er een homp deeg ontstaat. Je strooit op je werkblad, je handen en het deeg wat bloem. Kneed het deeg verder met je handen tot een mooie een mooie gladde bal deeg. In een schone kom strooi je ook wat bloem. Daarin leg je het deeg, leg er een theedoek overheen en zet het een halfuur op een warme plaats weg om te rijzen. Van het gerezen deeg maak je met de hand een mooie pizza bodem. Vind je dit lastig, gebruik dan gewoon de deegroller. Dit was mijn resultaat op 9 juli. Ik heb er s'avonds als hartig hap'je' drie gemaakt. volgens recept van Jamie Oliver 'jamie's italië' 10 juli 201114 j aangepast door Gast Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 10 juli 201114 j 4 eetlepels tomatensaus 85g mozzarella6 dunne plakjes stevige courgette olijfolie8 basilicumblaadjes zeezout en zwarte peper10 dunne plakjes pittige salami uit de molen Lijkt me erg lastig salami uit de molen Foutje in het recept denk dat er peper uit de molen moet.
Geplaatst: 10 juli 201114 j Auteur 4 eetlepels tomatensaus 85g mozzarella6 dunne plakjes stevige courgette olijfolie8 basilicumblaadjes zeezout en zwarte peper10 dunne plakjes pittige salami uit de molen Lijkt me erg lastig salami uit de molen Foutje in het recept denk dat er peper uit de molen moet. je hebt gelijk, dit zou er wel heel raar uitkomen Het hadden twee rijen naast elkaar moeten zijn, maar dit werd even anders geplaatst.Ik zal de rijtjes even onder elkaar zetten bedankt, was me zelf niet opgevallen Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 10 juli 201114 j Hmm... als ik 3 van die pizza's wil maken (1 ervan op ook zo'n bakplaat dus die word vierkant) dan heb ik 1 kg. bloem nodig, en ik doe er 1 zakje gedroogde gist door. Na een natte theedoek en een warm onthaal houd ik net genoeg over voor 3 pizza's, dus hoe jij dat doet met 150 gr. per pizza is mij even een raadsel Good things come in small packages
Geplaatst: 11 juli 201114 j Auteur Hmm... als ik 3 van die pizza's wil maken (1 ervan op ook zo'n bakplaat dus die word vierkant) dan heb ik 1 kg. bloem nodig, en ik doe er 1 zakje gedroogde gist door. Na een natte theedoek en een warm onthaal houd ik net genoeg over voor 3 pizza's, dus hoe jij dat doet met 150 gr. per pizza is mij even een raadsel 150 gram bloem is meer dan genoeg voor 1 pizzaals je bolletje gerezen is heb je een behoorlijke luchtige bal deeg. Wel op een warm plekje laten rijzen (in de volle zon), doet wonderen.Daar maak je met gemak een ronde pizza van.Al zou je een flinterdunne bodem overhouden, geeft diteen mooie pizza, niet zo eentje als een Amerikaanse pizza met dikke sponsbodem Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 11 juli 201114 j Nog een pizzadeegrecept van Jamie Oliver 800 gram bloem200 gram griesmeel650 ml water (maar dat is veel te veel, 600 is voldoende)2 zakjes gedroogde gist1 el zout1 tl suiker4 el olijfolie Gist, suiker en olie mengen met het water en een paar minuten laten staan.Bloem zeven in een grote kom, zout toevoegen. Watermengsel langzaam toevoegen en goed kneden totdat elastisch deeg is ontstaan. Uurtje laten rijzen onder een droge theedoek.Van dit deeg kun je 8 pizza bodems maken met een doorsnede van ca 25 cm. http://i572.photobucket.com/albums/ss164/HarmonyvZ/pizza.jpg Aaaaaaaarrrgggggg, ik wil het plaatje, niet de link!
Geplaatst: 11 juli 201114 j Ziet er goed uit Harmony! Krijg er zin in als ik er naar kijk Ik zal dat ook eens gaan proberen met griesmeel, nooit eerder gedaan. Smaakt dat dan zoveel anders? Wat betreft de flinterdunne bodem, wij houden wel van een tikkeltje Amerikaanse bodem. Flinterdun valt hier niet echt in de smaak. We zijn echte Hollanders wat dat betreft Good things come in small packages
Geplaatst: 12 juli 201114 j Ik weet niet waarom er tarwegries wordt gebruikt. Je krijgt er in ieder geval super deeg van. Ik maak er ook pasta mee.De bodem is niet dik, alleen de randen rijzen. Dat is voor ons nogal handig, want we bakken in een steenoven. Dan moet je de randen een beetje vrij laten, bij het erin schuiven vd pizza schuift het beleg een beetje mee, als je het tot aan het randje belegt, schuift het eraf en vliegt in de fik
Geplaatst: 12 juli 201114 j Ok, note to self... als we in een houtoven bakken, randjes om de pizza! Good things come in small packages
Geplaatst: 16 juli 201114 j Auteur je pizza ziet er heerlijk uit wat gebruik je zoal als 'beleg' op je pizza Harmony? Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.