Jump to content

Pizza met courgette


snekermoestuin

Recommended Posts

4 eetlepels tomatensaus

85g mozzarella

6 dunne plakjes stevige courgette

olijfolie

8 basilicumblaadjes

zeezout en zwarte peper uit de molen

10 dunne plakjes pittige salami

 

Smeer je tomatensaus gelijkmatig uit op de pizzabodem*. Leg de courgette en basilicum erop en daarna de salami - dit moet als laatste, zodat die dan lekker krokant wordt. Leg in kleine stukjes geschuurde mozzarella op de open plekjes, besprenkel de pizza met olijfolie en bestrooi hem royaal met peper en zout. Bak hem krokant en goudbruin.

 

 

*pizzabodem

Hoe ik zelf altijd de bodem maak.

Per bodem;

150 gram bloem

ongeveer 20 gram verse gist (van warme bakker)

kan ook half zakje gist (hooguit) van Dr. Oetker 7g

100 ml melk

snufje zout

teelepel suiker (voorkeur basterd)

eetlepel olijfolie (voorkeur met 2% chillipeper)

 

Melk opwarmen tot polstemparatuur (als babymelk opwarmen)

suiker en daarna gist erin, doorroeren en geheel minuut laten staan

Doe de meel in een kom en voeg een snuf zout toe. Giet de olijfolie over de meel en roer met garde goed door.

Maak in het meel een kuiltje en giet ineens de warme melk erin.

Met een houten lepel doorroeren tot er een homp deeg ontstaat. Je strooit op je werkblad, je handen en het deeg wat bloem. Kneed het deeg verder met je handen tot een mooie een mooie gladde bal deeg.

In een schone kom strooi je ook wat bloem. Daarin leg je het deeg, leg er een theedoek overheen en zet het een halfuur op een warme plaats weg om te rijzen. Van het gerezen deeg maak je met de hand een mooie pizza bodem. Vind je dit lastig, gebruik dan gewoon de deegroller.resized_751_6590556a2ca14c567ffa5bd0de555ed6.jpg

 

Dit was mijn resultaat op 9 juli. Ik heb er s'avonds als hartig hap'je' drie gemaakt.

 

volgens recept van Jamie Oliver 'jamie's italië'

Edited by Guest

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

4 eetlepels tomatensaus 85g mozzarella

6 dunne plakjes stevige courgette olijfolie

8 basilicumblaadjes zeezout en zwarte peper

10 dunne plakjes pittige salami uit de molen

 

Lijkt me erg lastig salami uit de molen

Foutje in het recept denk dat er peper uit de molen moet.

Link to comment
Share on other sites

4 eetlepels tomatensaus 85g mozzarella

6 dunne plakjes stevige courgette olijfolie

8 basilicumblaadjes zeezout en zwarte peper

10 dunne plakjes pittige salami uit de molen

 

Lijkt me erg lastig salami uit de molen

Foutje in het recept denk dat er peper uit de molen moet.

 

 

je hebt gelijk, dit zou er wel heel raar uitkomen

 

Het hadden twee rijen naast elkaar moeten zijn, maar dit werd even anders geplaatst.

Ik zal de rijtjes even onder elkaar zetten

 

bedankt, was me zelf niet opgevallen

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Hmm... als ik 3 van die pizza's wil maken (1 ervan op ook zo'n bakplaat dus die word vierkant) dan heb ik 1 kg. bloem nodig, en ik doe er 1 zakje gedroogde gist door. Na een natte theedoek en een warm onthaal houd ik net genoeg over voor 3 pizza's, dus hoe jij dat doet met 150 gr. per pizza is mij even een raadsel

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Hmm... als ik 3 van die pizza's wil maken (1 ervan op ook zo'n bakplaat dus die word vierkant) dan heb ik 1 kg. bloem nodig, en ik doe er 1 zakje gedroogde gist door. Na een natte theedoek en een warm onthaal houd ik net genoeg over voor 3 pizza's, dus hoe jij dat doet met 150 gr. per pizza is mij even een raadsel

 

150 gram bloem is meer dan genoeg voor 1 pizza

als je bolletje gerezen is heb je een behoorlijke luchtige bal deeg. Wel op een warm plekje laten rijzen (in de volle zon), doet wonderen.

Daar maak je met gemak een ronde pizza van.

Al zou je een flinterdunne bodem overhouden, geeft diteen mooie pizza, niet zo eentje als een Amerikaanse pizza met dikke sponsbodem

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Nog een pizzadeegrecept van Jamie Oliver

 

800 gram bloem

200 gram griesmeel

650 ml water (maar dat is veel te veel, 600 is voldoende)

2 zakjes gedroogde gist

1 el zout

1 tl suiker

4 el olijfolie

 

Gist, suiker en olie mengen met het water en een paar minuten laten staan.

Bloem zeven in een grote kom, zout toevoegen. Watermengsel langzaam toevoegen en goed kneden totdat elastisch deeg is ontstaan. Uurtje laten rijzen onder een droge theedoek.

Van dit deeg kun je 8 pizza bodems maken met een doorsnede van ca 25 cm.

 

http://i572.photobucket.com/albums/ss164/HarmonyvZ/pizza.jpg

 

Aaaaaaaarrrgggggg, ik wil het plaatje, niet de link!

Link to comment
Share on other sites

Ziet er goed uit Harmony! Krijg er zin in als ik er naar kijk

Ik zal dat ook eens gaan proberen met griesmeel, nooit eerder gedaan. Smaakt dat dan zoveel anders?

 

Wat betreft de flinterdunne bodem, wij houden wel van een tikkeltje Amerikaanse bodem. Flinterdun valt hier niet echt in de smaak. We zijn echte Hollanders wat dat betreft

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet waarom er tarwegries wordt gebruikt. Je krijgt er in ieder geval super deeg van. Ik maak er ook pasta mee.

De bodem is niet dik, alleen de randen rijzen. Dat is voor ons nogal handig, want we bakken in een steenoven. Dan moet je de randen een beetje vrij laten, bij het erin schuiven vd pizza schuift het beleg een beetje mee, als je het tot aan het randje belegt, schuift het eraf en vliegt in de fik

 

661_7cf2db5ec261a0fa27a502d3196a6f60.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...