Jump to content

Liekie

Members
 • Content Count

  603
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Mierlo

Recent Profile Visitors

731 profile views
 1. Superleuk die bloemen! Hier staat de bonchi ook in bloei. Hij schiet nu aan alle kanten wel omhoog dus de vorm gaat er behoorlijk uit. Maar laten gaan?
 2. JUM!! Dat ziet er echt heerlijk uit!! Zowel het broodje van Mellie als de bomboloni's! Krijg spontaan zin om die ook te maken zeg. Kijkend naar het recept was het wel een lang durende onderneming, of viel het mee?
 3. Liekie

  13-3-2021

  Heej wat leuk! Ook aardappelen in de kas! Die van mij staan precies zo hoog. Ik vroeg me nog af, in het geval van nachtvorst, dek jij ze dan nog af met iets? En aanaarden? Is dat een ding in de kas? Wat een mooie aarbeistekken, fijn om te kunnen weggeven. De bak is ook een ding hier: nog steeds in overwoekerde staat. Klusje voor lekkerder weer, want die bak staat vol op de wind nu.
 4. De aardappelen bewonderd. Steken net hun koppie boven de grond in de kas. Eens kijken of zo'n voorseizoen aardappel ook wat opbrengst geeft, want in mei moeten ze plaats maken voor de paprikas en tomaten. Dan staan ze zo'n 80 dagen. Of als ik de paprikas pas eind mei in de kas zet hebben ze er wel meer dan 100 op zitten. Zou theoretisch moeten kunnen dus...
 5. Door de dochter gezaaide oude ah moestuintjes buiten uitgeplant: Radijsjes Rucola Peultjes Kwam nog prima op allemaal! Van die peultjes nog maar wat bij zaaien, 4 plantjes is ook maar sneu. Rucola en radijs had ik al in de kas gezaaid.
 6. Voor het statistische evenwicht zal ik maar even melden dat de padron hier zonder problemen 100% op kwam. Wel pas mijn eerste jaar, met zaden uit de ruildoos van dit jaar. Kwamen die niet van jou af @Mellie? Ik heb ook de lemondrop uit de doos, ook zonder problemen 100% gekiemd!
 7. Wow Mellie!!! Je hebt een killerkip!! De woesteling onder de krielen, haar hart is zo zwart als d'r veren 🤩
 8. In het kader van: Geeeeeeeeef nooit op (zing mee in je hoofd!!! :-)) vandaag weer een broodje gebakken. Dit keer een desembroodje van 'Roosdonckmix' een meelmix van tarwe, rogge en verschillende granen. Daar heb ik nog 50gr zaden aan toegevoegd (lijnzaad, zonnebloempitjes e.d.) en bij de 2e rijs die zaden ook bovenop het bolletje gedrukt. Het resultaat was echt super! Heel goed gerezen ondanks de grote hoeveelheid rogge in de mix. Bij de lunch ervan genoten samen met een pastinaaksoepje met pesto en pijnboompitjes.
 9. Het is misschien goed om te vermelden welke soort zaden je wilt laten ontkiemen. De meeste zaden hebben namelijk geen propagator nodig als je ze op het juiste tijdstip binnenshuis zaait. Maar er zijn enkele uitzonderingen. Ik heb voor het ontkiemen van de paprikas en pepers (eind januari, donkere koude maand) een spotgoedkoop warmtematje van Ali laten komen. Daar komt niet veel warmte af maar dat hoeft ook niet want mijn zaden zitten in vochtig vermiculiet in een aarbeienbakje met een plastic zakje eromheen. Zodra ze hun koppie boven het vermiculiet uitsteken trek ik ze eruit en pot ik ze op. Vanaf dan staan ze nog even in een bak met deksel van de action, maar ook al heel snel zonder kap omdat het anders te vochtig wordt. Dus de warmte heb ik maar heel even nodig, al vrij snel zit het matje weer opgeborgen in de kast. Voor mijn andere zaden gebruik ik nooit extra warmte. Dus voordat je jezelf allerlei klussen oplegt zou je je kunnen afvragen of dit voor jou het beste gaat werken. Binnenshuis zaaien is voor de meeste zaden warm genoeg om te ontkiemen. Of wil je heel exotische zaden laten ontkiemen in een niet zo gunstige periode?
 10. Liekie

  6-3-2021

  Wat goed gelukt die schutting!! Is de staander ook een wilgentak of gebruik je daar iets anders voor? Mooi die voorjaarsbloemen, echt lente!
 11. Nice!! Is dat die met die bruine kiembladeren? Mijn Chinese 5 color heeft ook wat donkerdere bladeren dan de rest. Best wel fraai eigenlijk!
 12. Ik had mijn speltmeel bij de Aldi gehaald, want: proefbroodjes. Ze hebben er ook boekweitmeel zag ik net: Meel van de Aldi En kwaliteit is gewoon prima (voor zover ik dat nu al kan beoordelen...) Maar voor het Bourgondische gevoel haal ik mijn andere meel sinds kort bij Molen de Roosdonck in Nuenen, is op fietsafstand van mijn huis.
 13. Heel lekker!! Volgende versie gaat iets met zaden worden en zonder spelt, want dat is nu op. Maar ik vond hem er zo lekker robuust uit zien. Helemaal blij verrast toen ik het deksel van de pan optilde. Ik durf nog niet met heel weinig starter verder te gaan, nog te nerveus dat het ineens niet meer goed zal gaan ofzo, ik heb er nu nog maar 1 die echt goed gelukt is hè. En ik voed de starter nu elke dag met maar 25gr meel en 25 gr water. Daar verdubbelt hij nu bijna op, dus lijkt dat wel prima in orde en zo red ik het dan tot de volgende bakdag. Ik bak maar 2 keer per week. Als dat een keer minder wordt zal ik de starter wel in de koelkast gaan bewaren denk ik. Maar tot die tijd: bedankt voor de restjeslink!
 14. Whohoo!!! Mijn eerste echt gelukte desembroodje waar ik trots op ben! Het broodje gisterochtend gestart met 200gr starter en er 50gr tarwemeel en 50gr water erbij. In de avond deeg gemaakt met (volgens de verhoudingen van @mdubbelm) 300gr speltmeel en 100gr tarwemeel, 175gr water, 9gr zout. Dat alles goed door elkaar gekneed en vervolgens in een kom op het aanrecht laten staan tot de volgende ochtend. Die kom zat lekker vol Toen op het aanrecht gestort, broodje gevormd en in het deegmandje gelegd terwijl de oven opwarmde (en ik onder de douche stond) en daarna afgebakken. Echt blij dat het nu eens gelukt is. De starter gaat nu ook zelfs aan het schuimen als ik hem voer. Dat had ik daarvoor niet.
 15. In de kas: korte rijtjes radijsjes, rucola, lente uitjes, pluksla.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...