Jump to content

Liekie

Members
 • Content Count

  483
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Mierlo

Recent Profile Visitors

186 profile views
 1. Leuk een moesvoortuin! En de wasvenboerderij is zeker een inspirerende plek! Vorig jaar zijn vrienden van ons getrouwd daar, was een mooi feestje op een heel fijne plek.
 2. Preiplantjes uitgeplant en de helft weggegeven aan de buurman die er blij mee was. Ze waren nog niet helemaal potlooddik, maar in het potje waar ze stonden was dat fysiek ook gewoon niet mogelijk. Dan maar wat vroeger de grond in.
 3. 5 strelizia zaden in de week gezet. Vorige poging werd niks, ben benieuwd of deze wel wat doen. Dezelfde behandeling gegeven als de cannas. Zou toch genoeg moeten zijn. Fingers crossed!
 4. Liekie

  Tomaten Topic 2020

  Hier vanochtend ook 7 planten buiten gezet die uit hun pot aan het groeien waren. In de middagzon stonden ze een beetje te zielepieten, maar nu trekt alles weer bij. Een goede plens doet wonderen
 5. gezaaid: meloen asian golden crispy
 6. Wat zijn jullie planten al groot! Ik had 3 zaden gezaaid en die zijn allemaal gekiemd. Ze staan al een tijdje in de kas vanwege plaatsgebrek binnen. Dus misschien is dat de reden, maar ze groeien toch wel al is het wellicht alleen overdag nu. Dit waren ze gisteren;
 7. gisteravond de dahlias en courgetteplanten onder een emmer gezet. De aardappels maar gelaten, want die zijn al veel te groot en staan toch wat beschut. Bleek allemaal niet nodig hier, niks aan de hand dus daarnet alle emmers maar weer verzameld en opgestapeld. Dus een welgemeende 'oef' hier en zonder kleerscheuren verder. Zijn er meer mensen met geluk?
 8. Liekie

  Van alles net niets.

  Echt wel 😎
 9. Zoow daar is hard gewerkt zeg!! Wat zul jij lekker vooruit kunnen zeg!! Niet vergeten ook te genieten van je werk hè! Ik voorzie een heel mooi tuinseizoen! Die verticale rekken zijn ook echt een goede vondst. Ziet er prima uit!
 10. Liekie

  Van alles net niets.

  @Grork die bladeren zijn inderdaad echt anders ja. Het is gewoon een bijzonder ding. Oh enneh, je paprikas mogen er trouwens ook best zijn hoor (for the record, we gaan geen verschil maken natuurlijk :-))
 11. Liekie

  Van alles net niets.

  Wat een fantastische jungle is daar aan het ontstaan! Prachtig! Maar waarom krijgen alleen de paprikas de hoofdrol? Hoe gaat het met onze rebel? De gillende verzetsheld zal nu toch al wel zijn eerste bloemen aan het vormen zijn niet?
 12. @loes die grassen zijn heel goed zelf te kweken. Toen we 2 jaar terug in Zeeland op vakantie waren heb ik wat zaden van grassen meegenomen en gezaaid. Daar kwamen er best wat van op en die heb ik deze week gescheurd om er een heel rijtje van te zetten. Ik hou van planten met een verhaal. Vandaag ook het paadje langs de kas met de keien afgemaakt. Op de achtergrond nog de berg die nog ligt te wachten op werkende handen...
 13. Toevallig, mijn walnootboompje in pot, zaailing van 2 jaar oud, staat er precies zo bij. Ook zwaar gehad met droogte en in een te kleine pot misschien ook. Ik vrees voor die van mij, maar misschien heeft die van jou een betere kans in de volle grond.
 14. Aan die berg keien die er hier gestort is heb je best een leuk salaris denk ik. Deze heb ik (wederom) via marktplaats kunnen scoren bij iemand uit de buurt die ze zelfs nog kwam brengen. Dat was wel een klein gelukje. Net iets minder werk. De sfeer van de tuin hebben we een beetje richting duin/prairie getrokken met veel siergrassen, maar ook speelplek en windbrekers, want het kan over het land nogal komen aanwaaien. Dus naast mooi ook lekker praktisch.
 15. Dankjewel @loes! Ben er ook wel trots op. @appelvrouw thee is zeker de bedoeling, maar ook vooral voor 'mooi'. Bij mij mag alles ook wel een beetje met de Franse slag hoor, en onkruid staat er ook, maar de echtgenoot heeft een bloedhekel aan rommel en zooi, dus een moestuin is prima, maar dan wel netjes en opgeruimd. Zo ook de rest van de tuin eigenlijk. Het is wel de uitdaging om zoveel mogelijk van de planten zelf te zaaien en/of te verzamelen. Dus ook rijtjes dropplant 😂

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...