Jump to content

Liekie

Members
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Mierlo

Recent Profile Visitors

342 profile views
 1. Liekie

  Tomaten Topic 2020

  Kan ook een combinatie van meerdere dieren zijn. Die knaagbeten van de linkertomaat lijkt zelfs op een rat (ik heb ze ook helaas...) en als er dan vervolgens ook nog wat wespen bij komen heb je die mooie afgeronde putten zoals op rechts. Slak kan ook, vooral die middelste doet aan slak denken (oppervlakkig en in een 'spoor') Dus misschien heb je van meer beesten last?
 2. 3 siergrassen uit de voortuin gehaald. Schaduw en droogte op klapzand vinden ze niet tof, weinig wortels eraan en nauwelijks groei. Dus die verplaatst naar de achtertuin (zon!) en daarvoor in de plaats een boel liriopes gezet die ik nog in potjes had staan. Ook wat koeienkorrels erdoor gegooid en komende periode er wat mulch tussengooien om de grond maar wat te verbeteren. Is doder dan dood. Geen pier te bekennen. Hopelijk slaan de liriopes wel wat aan anders moet er toch wat meer geinvesteerd worden in die grond. Verder de klimop wat beteugeld, cosme teruggesnoeid (oerwoud!) en wat uitlopers van de aardbeien aan mijn mama meegegeven. Die heeft ook de amaryllissen meegenomen om bij haar in de koude garage te laten afsterven. Dat is tot nu toe de enige methode die hier bloemen geeft. Ik heb geen droge plek die onder 10 graden is (hoera voor nieuwbouw).
 3. mijn eerder gezaaide rudbeckia hirta 'sahara' planten uitgeplant. Hopelijk flink wat variatie in kleur. Verschillende hadden ook al bloemkoppen, dus wat bloemen in de late herfst zou mogelijk kunnen zijn!
 4. Ik schrijf een 16,8cm bij op de lijst! Ik zit weer in de middenmoot ipv hekkensluiter Planten doen het nog steeds prima, maar het late zaaien gaat me parten spelen in de sluitingsdatum denk ik.
 5. Hier wordt de verzameling ook aangevuld, genoeg om uit te delen straks, maar ook zoals bij Flup, nog lang niet klaar! Paprika's zullen er vooral bijkomen van mij
 6. Een leuke freshbox in ruil voor een pot kassenwit. Iedereen blij
 7. Hiep hoi! De eerste rode peper hier vandaag. 15,2 cm om even mijn huidige score wat omhoog bij te stellen. Ik hoop nu wel dat de wedstrijd lang genoeg duurt om de langere pepers (die eraan komen!) ook nog mee te kunnen laten doen...
 8. Liekie

  Op weg naar normaal.

  zeg, weet jij wel zeker dat jij jouw black cherry en chocolate cherry niet toevallig door elkaar hebt gehaald? Op een vorige foto viel me zo op dat jouw black cherry zo zwart is. En nu ik jouw 'chocolate cherry' zie shinen hierboven denk ik: da's precies mijn black cherry! Van de website van vreeken: Chocolate cherry: Black cherry:
 9. Heel leuk Flup!! Ik doe ook mee, genoeg om uit te delen hier en altijd leuk om weer iets nieuws uit te proberen!
 10. Liekie

  Vluggertje op zondag

  Potdikke dat is me toch een mooie plek voor die sjieke oor-potjes! Staat wel zo vol nu denk ik, want de Liguria potjes moeten er nog bij! Is precies ook een goede verstopplek voor Vork als het echt niet meer te harden is op Balconië *tip*
 11. Liekie

  Vluggertje op zondag

  Aha!! Ketchup dus!! Maar dat geheime ingrediënt, ga je nog hints geven?
 12. Echt niet zo mild hoor! Het puntje misschien, maar zodra er iets van zaadlijst in je mond zit komtie goed binnen hoor! Ik vind het overigens best een prima smaak, maar echt wel met een krachtige pit. Deze vandaag van mij (nog steeds geen rode, maar wat wil je als hekkensluit-zaaister) die in de zoetzure komkommerinmaak is verdwenen. 14,7cm. Een officiële inzending komt nog wel als ze beginnen te kleuren.
 13. Bordje tomaatjes vandaag. Direct in de pastasaus verdwenen
 14. Liekie

  Blote boel.

  Die courgette is wel heel opgewonden zeg! Zo heb ik ze nog nooit gezien 🤭
 15. Hier is alles nog prachtig groen, dus nog geen pluk noch officiele inzending. Kan wel wat foto's maken van het groeiproces natuurlijk. Ik denk dat ik wel op of boven de 9cm ga uitkomen. Bij deze de stand van een van de buitenpepers in pot: en 1 van de pepers aan 1 van de 2 planten in de kas:

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...