Jump to content

Liekie

Members
 • Content Count

  540
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Mierlo

Recent Profile Visitors

453 profile views
 1. Ik heb op mijn beurt genoten van je verhalen. Je zou iets moeten doen met je schrijftalent!! (Voor het geval je dat nog niet deed 😊)
 2. Nu we bijna een jaar verder zijn wilde ik de jacarandas weer binnenhalen (deze keer op tijd!). Maar niet zonder nog even een kiekje te delen van hoe ze er nu bij staan na alle tips en trics nauwkeurig opgevolgd te hebben. Die boompjes groeien als een trein!!! Je kunt nog het afgevroren stammetje zien bij alledrie maar wat er inmiddels alweer bovenop gegroeid is, is echt enorm! Snoeien vinden ze inderdaad niet leuk. Nieuwe takken richten zich daardoor sterk omhoog. Bij de voorste was snoei niet nodig, die heeft maar 1 tak uit de hoofdstam gegroeid en ging daarop door. De middelste is de weirdo van de club, die heb ik af en toe wat gekortwiekt en gaat nu na wat bladval getooid met een warrig bosje bovenop. De achterste heb ik ook laten gaan en heeft 1 hoofdstam en nog 2 zijtakken daar strak langs omhoog. Daar moet ik toch eens wat mee gaan doen komend jaar. Uitbuigen wellicht. Voor nu ben ik zeer tevreden over dit 3tal. Nu nog een winterstalling zien te vinden...
 3. aardig om iemand dom te noemen terwijl je alleen maar wilt helpen. Je mag blijkbaar niet eens een poging wagen met een gokje en een smiley zonder afgekraakt te worden. Jammer hoor 😒 Alsof iemand zomaar onkruid in z'n mond gaat stoppen na een grapje op een forum. Denk het ook ja. Heeeeel dom.
 4. https://www.vreeken.nl/643550-erythroxylum-coca-var-coca deze lijkt er verdacht veel op, maar ik kan me niet voorstellen dat zoiets 'zomaar' in je tuin terecht komt... Misschien moet je eens een blaadje proberen
 5. Wat een mooie schone lei! Er is een tijd van ploegen, een tijd van zaaien, een tijd van oogsten en ook een tijd van rusten. Voor alles is tijd nodig en is er genoeg van, als je de tijd ervoor maar neemt.
 6. niet zelf gedaan, een prof kwam langs, maar nu staan er 6 rattenvallen in onze tuin en nog eens 4 in de tuin van de buren. Hopelijk zijn eventuele slachtoffers wel meteen heen. Ik kijk nou niet direct reikhalzend uit naar de activiteit die volgt als dat niet zo is...
 7. ach dat is wel sneu, maar ook wel weer een leermoment (always look on the bright side..) De kleine paprikaatjes hangen nog steeds te bungelen trouwens, maar ik heb wel (in m'n hoofd dan) besloten dat ze eraf moeten. Nu alleen nog doen... DOEN! Doe dan!! ...
 8. ah jammer @Beukwood, was hij al overleden voordat je begon met knippen of is hij juist daaraan overleden?
 9. Dat ziet er supergezellig uit @Mellie! Mijn mama is vandaag ook jarig, dus plantjes en wat frutsels cadeau gedaan. Een paprikabonsai geknipt en terwijl de pubers een appeltaart bakten heb ik in 'de zijstraat' (zo noemen de kinderen het paadje langs ons huis) de laatste hand gelegd aan de aansluitingen van de druppelslang en de planten daar weer omheen/tussendoor gerangschikt. En de sproeier in de voortuin ook meteen aangelegd. Precies voor de 9e kastanjepaal (aka precies in het midden). Weer een klusje klaar. Nu voetjes omhoog met een kopje thee en die appeltaart.
 10. Moet je die dikke wortels er dan sowieso uit knippen? En dus in januari/februari nog eens langs gaan bij de kringloop, check!
 11. Bedankt voor alle tips @rorror!! Hij staat nu zeer zonnig op het zuiden, maar ik vind het zo jammer om die kleine paprikaatjes eraf te halen. Het staat zo geinig. Ik slaap er nog een nachtje over en dan besluit ik of ze er dan toch af gaan. Ik kan natuurlijk niet het advies van de meester in de wind gaan slaan he Die schaal weet ik ook niet of me dat gaat bevallen. Bij de 2ehandswinkel waar ik was gaan kijken hadden ze genoeg potten, maar geen echte voor bonsai. Dus toen maar voor deze gegaan, staat wel mooi. Het praktische zal ik wel ondervinden. Ik vond trouwens dat er niet veel soeps aan wortels aan zat. Heel veel 'nettige' wortels en niet van die dikkere stevige wortels. Dus ik heb maar gewoon heel lomp een heel stuk uit het midden weggehaald zodat ik de rest van de wortels rondom naar buiten kon spreiden. Geen idee of dat een beetje de bedoeling is maar dat leek me met deze wortels de beste oplossing. We zullen zien!
 12. Naar het voor beeld van @rorror heb ik me ook eens gewaagd aan het knippen van een paprikaplant (geen peper,toch leuk) in bonsai. Voor een eerste keer vond ik dat geweldig spannend en razend interessant om allereerst te kijken wat voor materiaal er eigenlijk uit die pot zou komen en ook of ik de boel een beetje aan het groeien kan krijgen zo. Veel geleerd, vooral niet te hard duwen/trekken aan takken want het breekt af als je met je ogen knippert en het materiaal om mee te vormen is denk ik te slap (of de plant te taai..?) Want nu moesten er zelfs spanbanden aan te pas komen om de boel in vorm te trekken. Wel echt heel leuk en ook blij met het eindresultaat. Ik ben benieuwd of hij weer gaat uitlopen. Zo begon ik: En na wat knippen en wassen zag de plant er zo uit: Toen bijzonder scheef in een schaal gezet en wat takken naar beneden gevormd. Ik heb hem in potgrond staan omdat hij daar ook uit kwam, maar geen idee of dat eigenlijk een goed plan is... Was leuk om te doen!
 13. Moe gewerkt, maar het hegje staat kaarsrecht en fier rechtop in de wind! 110 beukjes de grond in gebeukt 💪 Nou hopen dat ze een beetje willen aanslaan! @Sjoerd68 die tools heb ik! Nu alleen nog wat aluminium, tijd en inspiratie ergens vandaan halen...
 14. Leuk project @Sjoerd68! Ik wil ook erg graag een oppottafel in de kas en ik heb het nooit overwogen om dat zelf te maken. Nu ineens wel! Ik ben benieuwd naar jouw eindresultaat!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...