Jorieke123 Geplaatst: 19 maart 2018 Geplaatst: 19 maart 2018 Ik heb nu al een paar keer 'Crazy dough' gemaakt, een recept wat ik hier vond: https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough/ Met dat deeg kan je van alles maken, wat vast niet heel uniek is maar wel leuk Ik maak het deeg zo rond lunchtijd, en dan verzin ik die middag nog wat ik er die avond van wil maken. En de helft van het deeg doe ik in een zak in de koelkast, en dan maak ik er de volgende dag ook nog wat lekkers van. Wat dan dus ook nog echt van alles kan zijn... Meestal maak ik er pretzels van:https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-pretzels/ En dan de volgende dag bijv. gevuld brood: https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-stuffed-bread/ https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-cinnamon-rolls/ (die met kaneel heb ik nog niet gemaakt)Ik moest de roomkaas nog maken, en het spek uitbakken en het knoflookloof knippen enz. dus dat was alles bij elkaar wel een flinke klus voor een dag waarop we sowieso al veel deden, die moet ik nog eens rustig opnieuw maken als ik alle ingrediënten gewoon al klaar heb staan ) En dit weekend heb ik het nutella brood en het kaasbrood gemaakt:https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-cheesy-bread/ https://www.biggerbolderbaking.com/crazy-dough-nutella-braided-loaf/ En daarvoor al eens de naanbroodjes, maar haar manier van bakken (met zo'n kom er overheen enz.) was niet echt handig dus ik moet dat nog een keer proberen op de manier waarop ik ze altijd bak. Deze week nam ik 250 gram volkorenmeel en 250 gram normaal wit meel. De keren daarvoor helemaal wit. Ik weet dus nog niet hoe de naanbroodjes bijv. uit gaan pakken met volkorenmeel. Maar het kaasbrood, nutella brood, en de pretzels lukten goed Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 19 maart 2018 Geplaatst: 19 maart 2018 Blijf ons op de hoogte houden van het volkorenmeel ajb. Ik ga even op stap maar volgende week zeker aan de slag met dit deeg, en dan toch volkeren of spelt, of een mix. Ik zal wel zien. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Anna3 Geplaatst: 19 maart 2018 Geplaatst: 19 maart 2018 (aangepast) Bij volkoren iets meer water/ander vocht in het deeg gebruiken. Ik ben wel benieuwd wat er na 4 dagen in de koelkast gebeurt, het deeg rijst ook bij lage temperatuur gewoon door alleen wat langzamer. Ik zou verwachten dat het deeg dan niet meer rijst (overrezen deeg stort in en geeft als resultaat bakstenen). Ca. 1% gist (ca 10g gist op 1000g bloem) is nog best veel voor zo'n lange tijd in de koelkast. 25 maart 2018 aangepast door Gast Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 maart 2018 Auteur Geplaatst: 24 maart 2018 De naanbroodjes met half volkoren meel en half 'normaal' meel zijn er goed gelukt Nog steeds lekker zacht en fluffig, om te scheuren en in dipsels te smeren Maar toch meer body en nogal voedzaam Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.