Jump to content

Anna3

Members
 • Posts

  1,444
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anna3

 1. Anna3

  Eeuwig moes

  Ik ben ook benieuwd of hier al meer mensen zijn die de Hoekjeskool hebben. Deze nieuwe paarse eeuwige moes is gekweekt door Johan van de Hoek, hij noemt de plant Hoekjeskool of Rubras. Aan het eind van het filmpje zegt hij dat hij het jammer zou vinden als de plant na zijn dood verdwijnt, dus hij hoopt dat er een paar mensen zijn die de plant willen vermeerderen.
 2. Ik deed al een eerdere poging om een foto te plaatsen, maar toen crashte m'n computer. Nu - veel later - poging 2 om te melden dat ik uit de wedstrijd ben. Er waren een hele tijd terug 2 van de 5 zaden gekiemd, maar die hebben het niet overleefd. Het begon allemaal met een scheurtje in de hoofdstengel en daarna was het vrij snel gebeurd. Alle andere vruchtgewassen in de zaaitray hadden nergens last van. Maar toen ik zag nog wel een derde zaadje kiemen, dus er was nog hoop: Helaas groeide er niks en bleven de kiemblaadjes zo in de grond zitten, dus ook de laatste hoop is vervlogen. Ik zie dat jullie Sonja's almaar langer worden Ben benieuwd waar het gaat eindigen. Succes allemaal!
 3. Die andere voerbakken zijn populairder zo te zien? Of zat je er te dichtbij voor de foto?
 4. Anna3

  Gortdroog

  Die zwart-witfoto moet je inlijsten Wanneer is het voedselbosfeest? Mooie tomaten! Waarom heb je in de emmers eigenlijk nog een bakje voor het watergeven ingegraven? Is dat niet dubbelop? Alles zucht en kreunt onder deze hete droogte ja! Hier zijn al best veel gele bomen en struiken door het watertekort. De Veengoot die aangelegd is om ons ooit zo natte gebied bewoonbaar te maken is helemaal drooggevallen. Dan is het echt heel droog!
 5. Lekker! Gebruik je hier geleisuiker?
 6. Het is wel wat off-topic, maar je kunt alle potjes gebruiken voor inmaken. Jampotten, groentenpotten, het maakt niet uit zolang alles maar heel en netjes is zodat de potten inmaak 'vacuüm' trekken en zo langer houdbaar blijft. Dus geen deuken, roest etc. in de deksels. Ik vind zelf alleen dat in potjes waar zuur of iets anders hartigs in gezeten heeft de geur zo ingetrokken is dat ik er geen jam in wil maken. Wat deksels betreft is aan een klikdeksel makkelijk te zien (en horen natuurlijk) of de pot ook echt vacuüm is getrokken en blijft gedurende het bewaren.
 7. @Mellie Het wordt gewoon jam, smeerbaar en al Ik heb het fruit in stukjes gesneden en eerst wat kapot gekookt, dan geleisuiker, citroenrasp en sap erbij gedaan. Kort de staafmixer erin, wat stukjes in de jam vind ik wel lekker. Dan de vlierbloesemschermen met de bloemen naar beneden wat in de fruitprut geduwd. De steeltjes wat uit laten steken is wel handig om de vlierbloesems na 10 minuten weer uit de jam te trekken. Er zijn ook recepten waar de bloemetjes erin kunnen blijven, maar dat heb ik dus niet gedaan.
 8. Na een qua inmaak heel mager 2021 begint de jam hier op te raken. Gisteren 14 potten aardbeienrabarbervlierbloesemjam gemaakt. Met een beetje zielige en (daarom goedkope) aardbeien uit de Franse supermarkt, rabarber van vorig jaar uit de vriezer en vlierbloesems vers uit eigen tuin. Heerlijke jam geworden en niet te zoet door de 3:1 geleisuiker.
 9. Ik zal wel bolletjes maken ipv een groot brood, dan hoeft niet iedereen met z'n vingers aan een heel brood te zitten.
 10. Heb je nog een stukje wit kattenkruid voor mij?
 11. Heb je nog wat knolselderij over?
 12. Ik heb wel interesse in een stuk of 5 emmers met deksel, een paar Witte van Ecohoeve en yakon van beide soorten 1 plantje? Zaad van raapsteel Namenia heb ik voor je en ook wat plantjes van meiknol Vroege platte Roodkop. Als je liever zaad hebt kan ook, alleen het is ruim 'over de datum' maar hier kiemt alles nog prima. Heb je ook interesse in Marokaanse munt?
 13. Mag ik bonte landkers en blauwe smeerwortel? Je zaden van de allergrootste cdb zijn goed gekiemd, die krijg je sowieso weer terug
 14. Grote kinderen lusten best chips hoor, vooral Franse chips Ik zal wel wat brood bakken. Volgens mij moet ik dat nog kunnen.
 15. Ik doe graag mee als dat nog kan?
 16. Wat een vervelend gedoe, sterkte Angela!
 17. Levientjes of appelvlaaitjes uit boek 2!
 18. Mooi, dan passen de kleine vershouddeksels die ik heb op de meeste potten. Zag dat er ook houten en siliconen deksels zijn van Unitwist. Moet wel nog wat ringen verzamelen, maar die zijn ook wel goedkoop bij glazen-en-potten.nl. Misschien wel goedkoper dan in Duitsland @fre3ke @appelvrouw Jorieke heeft 2 doosjes 290ml. Een voor jou, een voor mij?
 19. @Jorieke123 Ik wil alle maten wel eigenlijk. Tenzij er iets in de praktijk niet zo'n handig maat is? Hebben die 160, 220 en 290ml allemaal zo'n 60-deksel? Of zit er ook 80 bij?
 20. Ik heb wel interesse in weckpotten!
 21. Ik heb van de blauda en 2 blauwe kazen van 29 dec en 5 jan vandaag allemaal de korst afgeschraapt. Die blauwe voelen al best zacht. Het schraapsel is echt heel smeuïg van structuur, de kaas op de meeste plekken ook wel. Heb die van 5 jan maar in de koelkast gedaan, die was het zachtste. Of ben ik nu te optimistisch? Als het brie was geweest dan had ik verwacht dat ie misschien al wel zou leeglopen, zo zacht.
 22. Deze blauwe kaas is van dezelfde batch als die witte van Jorieke hierboven Ik heb 'm trouwens niet geprikt, omdat ie al zo 'los' was. Hij heeft wat langer op 16/17 graden gelegen en nu ligt ie ter compensatie al een tijdje in de gang waar het misschien een paar graden warmer is dan buiten. Geen idee of dat werkt. Wanneer zijn ze eetbaar Jorieke?
 23. Hier nu ook aan het waxen. Ik was het al een hele tijd aan het uitstellen, maar de kleine kaasjes kregen nu barstjes in hun uitdrogende korst dus er is geen ontkomen meer aan. Nu plakken m'n vingers weer lekker door het uit elkaar trekken van nieuwe wax die er nog extra bijgesmolten moet worden. Er zit hier altijd te weinig in de kom, zeker om zo'n grotere kaas als die van Jorieke in een keer voor de helft in de wax te kunnen dopen.
×
×
 • Create New...