Jump to content

Anna3

Members
 • Posts

  1,464
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anna3

 1. Anna3

  Januari

  Die vetbol!
 2. Hoogstam fruitbomen geplant, na 3 van de 5 waren we toch wel erg nat en weggewaaid. Inmiddels zijn er nog 3 nieuwe bomen gebracht die 'over' waren, nog 5 van 8 te gaan.
 3. We doen er nu al een jaar mee en het zakje is nog lang niet leeg!
 4. Gisteren de allerlekkerste pompoentaart, recept zie hier, van Ottolenghi. Kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Die wortelrelish is echt zo lekker, heb er gewoon de dubbele hieveelheid van gemaakt Wortel, pompoen en prei (want bevroren bieslook) uit eigen tuin. Vandaag, ja je raadt het niet, weer pompoen, met pasta, blauwe kaas en pecannoten.
 5. Dat is mooi geworden! De eenden zijn jullie vast heel dankbaar
 6. Gisteren een winterse coucous met wortel, pastinaak, sjalot en pompoen en specerijen die niet in de tuin groeien, maar wel lekker zijn. Vandaag pompoensoep en de allerlekkerste krokante friet van eigen Agria aardappels (bereid met de triple cookmethode van Heston Blumenthal, zie filmpje van meneer wateetons). @appelvrouw, die pompoenplant die ik van je kreeg was een Jumbo Pink Banana. Erg lekkere pompoen! Er zijn wat pompoenen aangetast dus we moeten flink dooreten
 7. Ik schudde aan een struik, omdat er 'wat' op zat. Het schemerde al en ik heb niet goed gekeken wat het was dat eraf viel. Bij nader inzien zou dat een bloem geweest kunnen zijn. En dan lopen de uiteinden van de takken ook uit.. Over de groei kan ik niks zinnigs zeggen, heb ze vorige herfst verplant en Aurora en Honey Bee staan nog steeds in een speciekuip. Die 2 soorten hebben als enige wat besjes gegeven. Vond wel dat bij alle planten het blad snel slecht werd en dat de planten al vroeg kaal waren.
 8. Veel kruiwagens compost in de kas uitgespreid. Naamstekertjes uit de moestuin opgespoord en opgeborgen voor ze onder de grond verdwijnen. Blaadjes uit de vijver gevist. Nu m'n vingers en voeten aan het ontdooien..
 9. Ik kwam afgelopen zomer deze verhoogde bak tegen. Ziet er ook wel handig uit.
 10. Welke onderstam is ook geschikt voor zandgrond? Ik las dat M9 wordt afgeraden.. Jammer want die Notarisappels staan allebei op M9
 11. Gisteren SG gemeten, 1056, niet super zoet. Het sap smaakt echt wel mierzoet. Daarna sweet cider gist erbij gedaan. Jaren over de datum en slechts 2,7 gram, want er was al eens iets uit gebruikt. Nu staat het heel hard te bluppen
 12. Dat kan prima hoor! Ik heb er al heel wat jam in ingemaakt.
 13. Anna3

  Verandering tuin.

  Strak hoor, en veel meer ruimte zo Wat fijn dat de buurman niet alleen goede ideeën had, maar ook de uitvoering deed! Dat moet wel een topseizoen worden volgend jaar!
 14. Dat opeens alle peren tegelijk rijp zijn en je er snel iets mee moet.. Ca 20 kg peren, ras onbekend, ongeschild en ontdaan van klokhuizen door de keukenmachine laten raspen. Dat leverde 16,25 kg perenprut op. Er zit geen pecto-enzym bij, want dat was over de datum, maar vooral keihard geworden..
 15. Mag ik wat kweeappels? Moet nodig ook eens een kweeappel of -peer planten, er werd hier al geklaagd dat de kweepeerinmaak vrijwel op is.
 16. Mooi hoor! Die asters zijn ook leuk vanuit de lucht @jootje Mocht Jos nog wat willen vliegen en fotograferen dan zijn jullie hier ook van harte welkom
 17. Anna3

  Eeuwig moes

  Ik ben ook benieuwd of hier al meer mensen zijn die de Hoekjeskool hebben. Deze nieuwe paarse eeuwige moes is gekweekt door Johan van de Hoek, hij noemt de plant Hoekjeskool of Rubras. Aan het eind van het filmpje zegt hij dat hij het jammer zou vinden als de plant na zijn dood verdwijnt, dus hij hoopt dat er een paar mensen zijn die de plant willen vermeerderen.
 18. Ik deed al een eerdere poging om een foto te plaatsen, maar toen crashte m'n computer. Nu - veel later - poging 2 om te melden dat ik uit de wedstrijd ben. Er waren een hele tijd terug 2 van de 5 zaden gekiemd, maar die hebben het niet overleefd. Het begon allemaal met een scheurtje in de hoofdstengel en daarna was het vrij snel gebeurd. Alle andere vruchtgewassen in de zaaitray hadden nergens last van. Maar toen ik zag nog wel een derde zaadje kiemen, dus er was nog hoop: Helaas groeide er niks en bleven de kiemblaadjes zo in de grond zitten, dus ook de laatste hoop is vervlogen. Ik zie dat jullie Sonja's almaar langer worden Ben benieuwd waar het gaat eindigen. Succes allemaal!
 19. Die andere voerbakken zijn populairder zo te zien? Of zat je er te dichtbij voor de foto?
 20. Anna3

  Gortdroog

  Die zwart-witfoto moet je inlijsten Wanneer is het voedselbosfeest? Mooie tomaten! Waarom heb je in de emmers eigenlijk nog een bakje voor het watergeven ingegraven? Is dat niet dubbelop? Alles zucht en kreunt onder deze hete droogte ja! Hier zijn al best veel gele bomen en struiken door het watertekort. De Veengoot die aangelegd is om ons ooit zo natte gebied bewoonbaar te maken is helemaal drooggevallen. Dan is het echt heel droog!
 21. Lekker! Gebruik je hier geleisuiker?
 22. Het is wel wat off-topic, maar je kunt alle potjes gebruiken voor inmaken. Jampotten, groentenpotten, het maakt niet uit zolang alles maar heel en netjes is zodat de potten inmaak 'vacuüm' trekken en zo langer houdbaar blijft. Dus geen deuken, roest etc. in de deksels. Ik vind zelf alleen dat in potjes waar zuur of iets anders hartigs in gezeten heeft de geur zo ingetrokken is dat ik er geen jam in wil maken. Wat deksels betreft is aan een klikdeksel makkelijk te zien (en horen natuurlijk) of de pot ook echt vacuüm is getrokken en blijft gedurende het bewaren.
 23. @Mellie Het wordt gewoon jam, smeerbaar en al Ik heb het fruit in stukjes gesneden en eerst wat kapot gekookt, dan geleisuiker, citroenrasp en sap erbij gedaan. Kort de staafmixer erin, wat stukjes in de jam vind ik wel lekker. Dan de vlierbloesemschermen met de bloemen naar beneden wat in de fruitprut geduwd. De steeltjes wat uit laten steken is wel handig om de vlierbloesems na 10 minuten weer uit de jam te trekken. Er zijn ook recepten waar de bloemetjes erin kunnen blijven, maar dat heb ik dus niet gedaan.
×
×
 • Create New...