Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gezocht: Enthout vrouwelijke kiwibes (Act. Arguta)


Recommended Posts

Sinds 5 jaar heb ik drie grote (4,5 meter hoge) zuivere Actinidia Arguta's in mijn tuin aan huis. Helaas heb ik deze zomer moeten constateren dat in plaats van een mannelijke EN een vrouwelijke Weiki/Bayern kiwibes, ik met TWEE goed bloeiende mannetjes hebt staan, terwijl Kens red (vrouw) NUL bloesem heeft. De mannetjes zorgen er wel voor dat de bessen van mijn Issai een slag groter worden. Een verschil in de bessen van Vitikiwi heb ik nog niet kunnen waarnemen.

 

Ik wil dus een van de mannetjes (of beide mannetjes elk voor een deel) gaan omenten naar vrouwelijk. Ik heb dus behoorlijk wat enthout nodig. Wie helpt mij daaraan tegen betaling?! Het zou perfect zijn wanneer dit materiaal van meerdere rassen is, maar ik ben al meer dan dik tevreden met een standaard ras zoals Weiki. Voor tips bij het omenten zelf doorzoek ik dit forum nog wel.

 

groet,

Goldfish/ Vincent

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vincent,

 

Sure, geen probleem. Heb hier 4 of 5 rassen vrouwtjes staan....weet alleen niet altijd meer wie wie is. Je moet me alleen even helpen wanneer ik het moet knippen....heb je een soort handleiding voor enten van kiwibes, want ik heb er geen enkele ervaring mee* Zal in ieder geval wachten met snoeien tot dan en op alles wat mooie eenjarige scheuten laten staan voor je.

 

*E igenlijk adviseer ik je met mijn beperkte kennis om alle vrouw-rassen te enten indien mogelijk op je 2 mannetjes. Van het stekken van kiwibessen weet ik na een aantal jaren proberen dat sommige prima lukken en andere geheel niet...zou me niet verwonderen dat met enten ook zoiets gebeurt...

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...