Tanja65 Geplaatst: 3 april Share Geplaatst: 3 april Ik had vorige week een lawine peren gekregen, zoveel dat ik ze onmogelijk allemaal kon verwerken. Een deel heb ik tot 11 potten perenmoes verwerkt. Op hoop van zegen heb ik de overige peren wel alvast in stukjes gesneden, en onder water gezet, en elke dag opgekookt (paasdagen, geen gelegenheid tot verder verwerken). Nu ik ze verder wil verwerken heb ik toch de indruk dat ze al aan het fermenteren zijn. Het ruikt niet onaangenaam, maar niet meer neutraal. Wat kan ik er nu nog wel of niet mee? Gist en suiker bijgooien en verder laten fermenteren tot perenalcohol? Hoe werkt dat, nog nooit gedaan. Of toch gewoon moes van maken omdat ik dat toch inkook en dan alle bacterien dood? Is dat nog waar? Of gewoon op de composthoop? Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente * Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Tanja65 Geplaatst: 3 april Auteur Share Geplaatst: 3 april Na een smaakproef besloten eea toch maar weg te gooien. Fijn voor de composthoop. Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente * Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.