Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Broodbeleg van bietjes

Featured Replies

Geplaatst:

Net gezocht op internet..alleen een variant met mierikswortel gevonden.

Ik zoek een lekker en -in ieder geval enkele dagen- houdbaar broodbeleg van bietjes, rauw of gekookt...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 3 weken later...
Geplaatst:

een bietensaladetje op een vers wit bolletje met wat echte boter?

 

biet in mini-stukjes, nieuwe aardappeltjes (ken nét..) koken, zuur appeltje in mini-stukjes, 1/2 vers uitje snipperen, kleine stukjes rattenstaartjes + "15 seconden mayo" om alles bij elkaar te plakken

Geplaatst:
  • Auteur

Ga het proberen..ik heb helaas geen rattestaartjes

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Dat is zelfgemaakte mayonaise met de staafmixer gemaakt. Ik heb het deze week voor het eerst gemaakt..hij werd niet erg stijf maar dik genoeg. Er zijn zat recepten in het web..misschien hier op t forum ook wel.

Dat muisje is allang door de vos "soldaat gemaakt"

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Oh ik snap 'm al...ik wilde dat toen ook maken maar m'n moeder vindt dat ik dan nog even moet wachten op eigen kipjes. Met het oog op samonella in supermarkt eieren...

 

Maar die bietensalade kan vast ook heel lekker zijn met een kwak supermarkt-mayo

Geplaatst:

Bietenjam:

1 kg rode, ongekookte bieten

1 dl witte wijnazijn

1 kg Van Gilse Geleisuiker

mespuntje gemalen piment

Bereiding:

De bieten schillen, heel fijn raspen en goed vermengen met de azijn, geleisuiker en piment. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

 

Bron: website van Gilse

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Bietenchutney, lekker op een broodje kaas of koud vlees!

recept:

500 gram rode bieten

2 frisse appels in (niet te kleine)blokjes gesneden

1 ui in fijne plakjes gesneden

knoflook teentje (fijgesneden)

schepje sambal

1 kaneelstokje

1/2 thl kruidnagelpoeder

1 dessertlepel zout

21/2 dl azijn

60 gram suiker

30 gram rozijnen

 

Kook de rode bieten gaar

Laat uitlekken, pel de bieten en snijd ze in kleine stukjes.

Doe in een pan de blokjes appel, de fijngesneden uien,

de gehakte knoflook, de sambal, azijn, kruidnagelpoeder, het kaneelstokje en zout naar smaak en vermeng alles goed met elkaar.

Breng het aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes smoren.

Voeg er vervolgens de bietenstukjes, de rozijnen en de suiker aan toe, schep alles goed om en laat nog eens 20 minuten zachtjes smoren.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

dit bietenjam lijkt me ook echt wel lekker

waar lijkt de smaak op? beetje zoetzurig?

de chutney.....is mij teveel werk en combi sambal/kaneel/kruidnagel/rozijnen met kaas laat ik over aan de liefhebber dus.....

ik ben wel 'n beetje van wat de boerin niet kent........

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:

Zoetzuur, je kunt er ook wat sinaasappelsap doordoen is ook lekker.

 

Chutney is wel even wat werk maar zo lekker!

Ik maak het van elk jaar van oa: appels, pruimen, tomaten, bieten, mango,

of peren, het is lang houdbaar en ook lekker bij sla, gebakken aardappelen

en allerlei vlees.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:
  • Auteur

Dank je wel Meekje. Hier ook geen chutneyliefhebber..ik maak het ieder jaar van verschillende vruchten, voor Lie en anderen..maar voor mij is het ook té zuur en té zoet en té.....de enige chutney die ik zelf lekker vind is de ratatouille chutney en de chutney van geroosterde tomaten.

Deze van de bietjes zal ik eens maken voor -inderdaad Greetje- de liefhebbers...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Zo leuk, al die verschillen in smaak!

Ik ben iemand die nogal snel iets uitprobeert, soms valt het me ook bitter tegen en dan maak ik het noooit weer...

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Ben ook geen chutney-fan, maar door de combi van ingrediënten word ik tóch nieuwsgierig.

Wil ook de jam een keer uitproberen. Heb rode én oranje bietjes dit jaar, dus dat kan een heel leuk potje jam worden.

Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.