Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

 

Wij hebben dit jaar stambonen geweckt en vandaag de eerste fles open gemaakt en deze was zuur en ook de tweede fles geopend ook deze waren zuur.Wij hebben de grond alleen bemest met koemestkorrel en verder niets.

Wie heeft een idèè wat de oorzaak kan zijn tweejaar geleden hebben wij dit ook al gehad.De dichte flessen zie je niets aan blijven goed dicht en geen troebel water in de flessen.

 

stevia.

Geplaatst:

Er is al een topic over, ergens? Er wordt gesproken over 3 uur lang wecken op 100 gr., 2 dagen achter elkaar wecken. Had zelf ook het zure probleem. Ben nu toch weer aan het wecken en bedenk me, dat het product na blancheren ( ik kook 8 min. , voor de zekerheid ) wordt afgekoeld en er wordt afgekoeld gekookt water op gedaan. Dan heb je weer, net als bij 2 dagen achtereen wecken, het laten vermeerderen van micro organismen. Ik weck in potten met schroefdeksel, de pot wordt tot aan de nek gevuld ( laat het water er net overheen lopen ). Doordat deze helemaal gevuld is, blijft er geen ruimte over voor lucht. Heb goeie hoop hiermee geen zure producten meer te krijgen.

Geplaatst:

Dat van de mest, gaat dat over restanten van mest in de boon? of zijn het de sporen op de rauwe produkten? Wanneer dat laatste het geval is, kun je de besmetting met de handen overbrengen, wanneer je net als ik de potten bonen met de handen vult. Was mijn handen regelmatig maar ze worden niet geblancheerd, uitgekookt . In ieder geval heb ik mijn potten met bonen gevuld met een tang om dat uit te sluiten. Heb er nog geen pot van geopend omdat we het nu nog niet nodig hebben. Maar ben wel benieuwd naar het resultaat.

Geplaatst:

Zorgt het gebruik van mest voor een hoger eiwit gehalte in de boon?

 

Opmerkelijk ( ik las dat niet eerder in een weckboek ) : produkten die veel eiwit bevatten, worden 2 x geweckt. Doperwten, tuinbonen en capucijners worden genoemd ( sperziebonen worden hier niet genoemd) 1 1/4 uur doorkoken, 24 uur later nog eens ( daar deze groenten sporenvormende bacteriën kunnen bevatten ) 1 uur koken. ( klemmen tussentijds verwijderen en weer opnieuw aanbrengen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.