Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Ervaringen frambozenras Zeva?


ruben83

Recommended Posts

Beste mensen wie heeft wat ervaring met frambozen? Ik heb sinds dit jaar een ander ras en nu lees ik dat herfst frambozen een andere soort zijn. Het is de Zeva die ik dit jaar geplant heb. Iemand met ervaring met dit ras? Of die goed het verschil tussen herfst en zomer frambozen goed kent? Heb al gelezen dat ze dragen op eenjarige takken, maar dat na snoeien van de dragende knoppen, de onderste knopen als tweejarige ook bloeien? Klopt dit?

Alvast bedankt

Link to comment
Share on other sites

Een herfstframboos kan ook ( door niet te snoeien ) gezien worden als doordrager. Hij zal óók in juni vrucht geven op de eenjarige takken van het vorige seizoen ( door daar ook vruchtscheuten op te geven ) en dan in de herfst nogmaals op de dat jaar gevormde nieuwe scheuten.

Dan geeft ie wel minder vrucht per keer, maar wel gespreid ( 2x )

 

Zefa ken ik ja. Hoewel alle frambozen niet ver uiteen liggen kwa smaak, is deze niet echt byzonder lekkerder dan anderen , eerder iets minder. Maar goed, dat is ook wel heel persoonlijk en van vele factoren afhankelijk ( vooral ook zon )

Link to comment
Share on other sites

Ja ik ik heb besteld op tuinflora en dat was de enige soort. Ben niet echt een kenner qua rassen. Had op fruitbomen.net willen bestellen maar de verzendvoorwaarden waren zeer nadelig voor mij. Voor een grotere bestelling is dit nog oké maar voor één plantje van enkele euro's ging dit echt niet 20 euro verzendingskosten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...