Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zuurkool!


Danuta

Aanbevolen berichten

Is er hier iemand die zuurkool inmaakt, in zuurkoolpot met waterslot of in gewone glazen potten..... of misschien wel ingekuild?

 

Voor en nadelen vaan de verschillende manieren?

Ik heb veel verschillende recepturen en bewerkingsmethoden bekeken maar ikzelf ben eigenlijk nooit een fan geweest van zuurkool, wel vaker vroeger met mijn moeder gemaakt, ook wel later maar altijd alleen maar gesneden met zout, peper en jeneverbessen....

 

Nu eet ik het wat vaker dus ik wil deze winter verschillende testen maken en eens wat uitproberen )

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn eerste keer, ging helemaal goed....

 

 

13320060.jpg

 

13320065.jpg

 

13320068.jpg

 

na afloop bord op de kool gelegd, dat bord verzwaard, alles een paar dagen met niet afgesloten deksel laten pruttelen, daarna luchtdicht afgesloten. Staat nou op balkon, en zo nu en dan eten we zuurkool.

 

Recept was heel basic. Als ik de zuurkool ga klaarmaken is het meestal met tomatenpuree, gehakt etc. De smaakmakers komen pas later. Pure zuurkool vind ik ook vreselijk om te eten. Maar op zijn Joegoslavisch vind ik het verwennerij om te eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...