Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Botulisme en bonen inwecken

Featured Replies

Geplaatst:

hallo, kun je de bonen eerst in een snelkookpan doen om de sporen van botulisme te doden ongeveer 20 min. en daarna inwekken ongeveer 1 uur, iemand ervaring hiermee graag via forum of via mail m.v.g. Gerhard

breur van Hendrik Jan

Geplaatst:

http://eenvoudigleven.blogspot.co.at/2011/05/conserveren.html

 

http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Traditioneel_wecken/traditioneel_wecken.html

 

Etc...door sommige instanties wordt het wecken van groenten gezien als 'gevaarlijk' en men zou het moeten laten...ik persoonlijk vind dat onzin....

 

Beter is, wordt hier (Oostenrijk) Duitsland en een hoop andere landen bij het wecken aangeraden om ingeweckte groenten met een CB potentieel 2 maal te verhitten. Of 2 maal wecken met een rust periode van 1 of 2 dagen ertussen of nogmaals 15 tot 20 minuten koken nadat men de pot geopend heeft...dit neutraliseert de toxinen (dat waar je ziek van wordt)

 

Gewoon goed inlezen en zelf je eigen, goed geinformeerde keuzes maken op dit terrein.

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Geplaatst:

) Hier worden bonen bijna alleen ingemaakt op zuur ) En CB houdt nu eenmaal niet van zuur )

Ach voor diegene die bang zijn voor CB alleen op zuur, dubbel koken of gewoon invriezen, problem solved....

 

Zoals ik al een keer zei, je loopt meer kans op een salmonella besmetting bij je fritesboer of een listeriose opgelopen door het eten van een slecht gewassen salade , rauwmelkskaasje etc...en ook daar kun je met een beetje pech aan dood gaan helaas..

 

Ik persoonlijk loop vele malen meer kans gewoon dood te gaan door een simpele verkoudheid dus ik kan mij om CB niet zo druk maken zolagn je gewoon alle regeltjes van het wecken/inmaken maar in acht neemt........het belangrijkste is dat mensen zich inlezen, weten waar ze mee bezig zijn, dat is het belangrijkste.......

 

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

  • 1 jaar later...
Geplaatst:
Dat recept van jou, Danuta, is toch ook mooi: bonen in zuur wecken. Dubbelop, en lekker.

Ik heb nog niet genoeg bonen, maar ga het zeker straks doen.

 

 

Ik heb het met peultjes gedaan, omdat ik die niet plat wou koken: blancheren en dan met kruiden en tomaat in azijn ingemaakt. Recentelijk de laatste pot geopend voor salade: retezuur natuurlijk, eerst afspoelen in vergiet onder water, en dan met sla mengen: succes wat mij betreft.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.