Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Nieuw!


Moesjevandrie

Aanbevolen berichten

Hallo!

Vandaag het contract getekend op twee perceeltjes gemeentegrond. Eerst een jaar proberen. Maar omdat ik er echt geen benul van heb, qua etiquette bedoel ik, dacht ik eerst maar eens te vragen of jullie tips voor me hebben?? Zijn er do's en don'ts?? We hebben twee aaneengesloten percelen aan de rand van het complex, dus we hebben 1 'buur'. Is het een goed idee om contact op te nemen met die persoon? Ik hoor graag wat voor tips jullie hebben!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom hier

 

Als ik aan 'etiquete' denk wat betreft het hebben van een moestuin en het hebben van moestuin-buur, is er wel 1 dingetje waar je aan mag denken kwa indeling van je grondje en teelt.

Je zoekt goed uit waar bij jullie de zon vandaan komt en zorgt er goed voor dat jouw vaste teelt ( fruitboompjes bv ) of ook het plaatsen van schuurtje of kasje, hagen enz. niet de schaduw werpen op de tuin van je buurman. Ook bv Aardperen. Vind je buurman wellicht niet zo leuk als dat nou nét daar komt, waar jouw buurman zijn kolen aan de noordkant gepland heeft.

 

Verder ? Gewoon aan de slag en verschijnt er iemand op de tuin naast je ? Stel ik me wel voor ja

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi,

 

Allereerst, van harte welkom op het gezelligste forum

Een nieuwe moestuin, super! Proficiat Ik ben het eens met Bit betreft de indeling van de moestuin. Niet alleen de opbrengst van jouw moestuin is belangrijk, maar ook speelt het onderlinge contact tussen de tuinders een grote rol denk. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van teelt en plantmethodes, eens schoffelen of harken bij de buur als hij of zij ziek is of met vakantie. Proeven van wat je nog niet in eigen tuin hebt staan of uitwisselen van fruit. Kortom, een volkstuintje biedt veel mogelijkheden

https://www.cheelaschiliseeds.be/

 

Mijn Facebook groep: “Pepers, Paprika's en Tomaten Kweken”

https://www.facebook.com/groups/1761232384178475

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, wat Bit zegt is toch wel het belangrijkste. Niet zo planten dat je zelf in de zon zit maar dat de schaduw bij de buurman valt.

Ook oppassen met onkruid, dat het niet in de richting van de buren groeit.

 

Op dit forum zou ik je willen aanraden altijd eerst de zoekfunctie te gebruiken voordat je een vraag stelt, want een goed advies van gisteren is nog steeds een goed advies vandaag; de behoefte van dat plantje wat je graag goed wilt verzorgen is niet veranderd in de tussentijd!

Verder is goed tuinieren van veel factoren afhankelijk: grond, licht, temperatuur, vochtigheid... waardoor het moeilijk is specifiek advies te geven als geen details worden gegeven.

 

Er zullen dingen misgaan in je eerste jaar, dat deed het bij mij zeker, ik ging er al snel toe over om het eerste jaar maar als een leerjaar te zien. Veel plezier met tuinieren!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom!

 

Ik denk dat het beste advies, de adviezen uit de praktijk zijn. Ik wil daar eigenlijk mee zeggen dat je buurman heel belangrijk is, maar natuurlijk ook de andere leden van de vereniging. Je zult merken, dat de ene er nog meer verstand van heeft dan de ander. De een doet het op de ene manier, de andere op een andere manier. Beide zijn vaak juist, alleen de manier van werken is anders.

 

Kortom, veel praten met verschillende mensen en veel vragen stellen. Iedereen vind het leuk om kennis over te dragen

Ook voor privé vragen beschikbaar! https://www.dutchgardenseeds.com en voor (biologische) zaden natuurlijk..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor jullie antwoorden!! We zijn er nog maar een paar keer geweest maar hebben nog niemand gezien

Het zal eerst een hoop onkruid wieden worden, volgens mij ligt het al een tijdje braak.

Goed idee om de zon even in kaart te brengen! We kunnen dan ook meteen even foto's maken en plaatsen!

Nogmaals bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom!

 

Als het al een tijdje braak ligt, is het wellicht geen slechte grond (meer). Gooi er een laagje karton op en een berg goeie compost bovenop, wellicht nog een laag mulch, en maak gaten voor je planten / zaden. Goeie kans dat dat prima werkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...