Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Speklappen sous vide


speets

Aanbevolen berichten

Afgelopen zomer stond er een verslag in de krant over sous vide koken, en dat je daar zulke uitzonderlijk lekkere speklappen mee maakt.

Dat heb ik eens uitgeprobeerd: 2 speklappen gekruid, vacuüm getrokken en 22 uur op 58 graden laten garen.

Het vlees (van de keurslager) was botermals en het spek ook, maar de jus was erg waterig.

Eigenlijk zou je het vlees dan nog even onder de grill moeten leggen en de jus afmaken.

Was een leuk experiment, maar ik vind het teveel gedoe

 

2017-12-31Speklappen48521514897637.JPG2018-01-01speklappen-sous-vide-196361514897640.JPG2018-01-01speklappen-sous-vide-285151514897642.JPG

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt helemaal wat je zegt. Vlees wordt erg mals, maar je moet het erna echt nog even in de grill/koekenpan bakken voor een krokantje.

 

Groente wordt bv ook erg lekker in de sousvide. Bv worteltjes met een klontje boter. Echt ontzettend lekker. Asperges ook trouwens.

 

Als je het gedoe vindt, is het niet de moeite waard moet je maar denken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, worteltjes waren ze ook zeer over te spreken. O natuurlijk, jij hebt dat artikel ook gelezen

Heb jij zo'n apparaat gekocht? Of een 'dompelaar'?

 

Ik had de weckketel nog staan, van de ham, dus daar heb ik het ingedaan.

Dat was ook een deel van het gedoe: die grote ketel op het aanrecht waar ik steeds omheen moest werken

En hem dan ook nog afwassen, want ik kon de anijs ruiken...

Vond ik sowieso niet zo'n goed idee, anijs in de speklappen, maar da's een kwestie van smaak.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...