Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zijn nectarine altijd of meestal zoet?


Nieuw

Aanbevolen berichten

De smaak van nectarines zal per ras verschillen.

Een nectarine is gewoon een perzik, maar dan met een gladde schil.

 

Omdat "wij" (= consumenten) vooral heel zoete en aromatische willen, zal daar wel op worden ingespeeld door kwekers en telers. Die kom je dus het meeste tegen.

Hoewel het probleem ook is dat ze vaak onrijp geplukt worden en dan niet altijd hun beste smaak bereiken.

 

Er bestaan vast ook rassen perzik/nectarine die minder zoet zijn dan de meest verkochte of zelfs met wat zuur in de smaak. Kan me goed voorstellen dat er ook liefhebbers zijn voor niet zo mierenzoete rassen.

 

Er wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen perzikken/nectarines met wit en meer geel/oranje vruchtvlees. Wit wordt als lekkerder beschouwd, maar rassen met geel vruchtvlees zijn wat steviger en meestal wat langer verkoopbaar (schap-bewaarbaarheid) en daarom komen die het meeste voor in de winkels e.d.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De witte zijn veel zachter dan de gele.

Waren ze van eigen boom?

Er zit tussen de rassen wel wat smaak verschil. Nec en per die in de schaduw van bv blad afrijpen ontwikkelen zelden een zoete smaak. Ook vruchten die te weinig voeding van de moederboom krijgen blijven achter in de smaak. Ook te veel vruchten aan de boom is niet bevorderlijk voor een goede smaak.

En ja, hoe interpreteer je een bepaalde smaak?

Meer dan 180 rassen abrikozen, perziken en amandelen te koop .

De kleinste met de grootste keuze.

http://www.windindewilgen.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was van supermarkt. Dus in het shaduw krijg je ook minder smaak? Wat is volgens jou veel vruchten? Als het als een appel knapperig is dus het liefst zo hard mogelijk want van zachtje fruit hou ik niet van. Neem voorbeeld van peren en appels. Meestal is zoet zuur lekker dan zoet of zuur omdat beide te veel wordt dan maakt van beide beetje beter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze van de appie komen is het meestal spaans. En dan komt daar de water behoefte bij als moeilijk punt. Perz en nec die tijdens de afrijping te weinig water krijgen, tja dat is ook slecht voor de smaak.

En wat is teveel vrucht aan de boom.?? Een van de moeilijkste vragen, is ook van het ras afhankelijk. En van de rijotijd. Vroegrijpende moeten meer gedund worden dan later rijpende.

Een grof iets is 30 a 35cm uit elkaar. Ook de plaats waar de boom staat is van belang.

Meer dan 180 rassen abrikozen, perziken en amandelen te koop .

De kleinste met de grootste keuze.

http://www.windindewilgen.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...