Jump to content

windindewilgen

Members
 • Content Count

  751
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  LELYSTAD

Converted

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier begint de krul zich goed te openbaren, veel meer dan vorig jaar, vooral in de super gevoelige rassen. Ik heb 1 x minder behandeld dan vorig jaar en dat is te zien. Het kwam heeel slecht uit, het regenseizoen barste los toen de bomen weinig bescherming meer hadden. Heb op het punt gestaan nog een vierde keer te behandelen, maar heb dat bewust niet gedaan. Na 4 jaar experimenteren wordt een ding duidelijk: de laatste behandeling moet eind februari plaats vinden. En met de zachte winters van de laatste jaren betekend dat helaas 4 x behandelen. Het beste werkt californischepap, daarna waterglaszwavel. Waterglaszwavel gaf dit jaar het slechtste resultaat. Sodazwavel had ik 6 x gedaan en dat viel op. Vorig jaar 4 x gedaan en toen het slechtste resultaat. Nu op de tweede plaats.
 2. Hier wordt het spannend. De enorme regenval was leuk voor de krul. Over 14 dagen wordt het aan mij totaal geopenbaard. Jij zit in een warmer deel van het land. Eerste indruk: beeld is zoals gewoonlijk sterk wisselend, maar ik vrees meer dan vorig jaar, vooral bij de super gevoelige rassen. Maar die zijn wel vaker de pineut. Super gevoelige rassen reageren veel heftiger op verkeerde inschattingen tijdens de behandeling.
 3. IK ook. De regenvastheid wordt nu wel extreem getest.😟 Ik denk ook maar even niet na over de monillia bij de abrikozen. Bloei en regen is veel monillia. De bloei hier begonnen, zowel perzik als abri gelijktijdig.
 4. De bewering dat het beste fruit aan de kust groeit en dat daarom zo veel fruit, peer, teelt in bv zeeland enz plaats vind deed mij al afhaken. De reden dat zeeland al heel lang het centrum van de nederlandse perenteelt is heel simpel: veel minder nachtvorst tijdens de perenbloei en de onderstam kwee, standaard in de perenteelt, is gevoelig voor strenge wintervorst. En ja, er is nog nooit een elfstedentocht in zeeland verreden.
 5. Ik kende het al. Iedereen mag alles beweren maar ik geloof niet zo in deze bewering. Als het zo eenvoudig is...
 6. Vreemd,Robijn heeft bij mij nog nooit krul gehad . Van ochtend nog een 3de behandeling tegen krul gedaan. Stond in twijfel, is het nodig? Volgend seizoen ga ik over naar 2 behandelingen. Hangt ook een beetje af van resultaat wat ik over 2 maanden kan beoordelen. Maar wat een vroege uitloop dit jaar. Als het zo doorgaat staan perzik en abrikoos begin maart in bloei. In de kas is de bloei van abri en perzi begonnen. Ik heb weinig hoop op vruchten, voor het eerst sinds ik de kas heb gebouwd. Maar... ik blijf geloven in wonderen.
 7. Okee weer een poging. Dennis, als ik jouw was zou ik aankomende week tweede keer behandelen. En dan half februari derde keer. Hangt ook af van de gevoeligheid ras. Redhaven bv kan met 2 x toe. Gevoelige rassen hebben echt min. 3x nodig. Dit jaar doe ik 3 x om de 3 weken. Vorig jaar 4 x om de 4 weken. Eerste keer 11 januari {waarschijnlijk wat te laat voor de vroege uitlopers}. Het juiste tijdstip luistert vrij nauw. Ook weer speelt een niet te onderschatten rol. Het allerbeste helpt kalkzwavel. Op de tweede plaats waterglaszwavel. Derde plaats sodazwavel. Dit spoelt snel af. Dit jaar doe ik sodazwavel minimaal 5 x. Vorig jaar bij 4 x behandelen gaf sodazw. een reductie van 50% terwijl ik vind dat het 85% moet zijn. Kalkzwavel is het beste regenvast.
 8. Heb last van storing, al mijn reacties verdwijnen in digitale onderwereld
 9. Als je in juli langs komt heb ik planten voor je. Mijn tuin barst van de moeras spirea.
 10. Zo te zien staat hij in een container. Dat is de plek waar een perzikboom NIET wil staan. De verzorging laat ook nog eens]meestal] wat steken vallen bij de meeste tuincentra, vooral in het groei seizoen. Dat er vruchten aan hangen verergerd de verzwakking van de boom alleen maar. Als ik de kwaliteit van de fruitbomen bij het gemiddelde tuincentra zie, denk ik: na de aankoop gelijk met het boompje naar de intensive care Jou aankoop ziet er niet slechter uit dan wat ik vaak tegen kom in tuincentra. Heb je al na gedacht over krulziekte bestrijding? Dus zo snel mogelijk vruchten eraf en uit de pot.!
 11. Staan ze buiten of in een kas. Als ze buiten staan kan koud weer erg funest zijn voor deze warmte minnende planten. Koud weer zorgt voor minder vitale planten die vatbaar zijn voor allerlei gespuis en schimmels. En wat versta je onder: ik verzorg ze erg goed? Je kan ook soms te goed verzorgen.
 12. Nee hoor ent zit keurig 20cm boven de grond. Onderstam wavit.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...