Jump to content

windindewilgen

Members
 • Posts

  777
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  LELYSTAD

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Perzik rood wordt grotendeels bruin na verhitten. Vandaar dat perzik uit blik komt van rassen die geen rood bevatten
 2. Als de brave man krulziekte bedoeld is nu behandelen grote onzin, zie weknow. En ja de discussie over BP. Zelf gebruik ik principieel GEEN koperhoudende producten, maar iedereen mag een eigen afweging maken, mits goed nagedacht.
 3. Ziet er goed uit. De groene zijn bestoven, de roodachtige niet en deze zullen gewoon afvallen. Hier in lelystad is door het koude weer vrijwel geen kers bestoven. En de paar die er aan hingen zijn door de duiven op gegeten.
 4. zwarte kersenluis. Voor veel kersenbomen een probleempje. In de zomer gaat de plaag vanzelf over. Sommige rassen zijn gevoeliger dan andere rassen.
 5. Poloskei muskotaly. Hij begint nu uit te lopen, als alles goed gaat zou ik volgend jaar de eerste trossen kunnen oogsten. Het is een tak aflegger van de struik die buiten staat. Verder vind ik royal het heel goed doen bij mij. Maar dit ras is denk ik niet schimmel resistent.
 6. Bij mij in de kas is george erg goed.Blauwe druif. Volkomen schimmel resistent bij mij. Ik ga dit jaar ook een hongaars schimmel resistent ras aanplanten met een muskaat smaak. Rijpt buiten veel te laat.
 7. Is het een van de nieuwere resistente rassen? Ikzelf had dat probleem ook met een roze resistent druiveras, ik meen nelly. Wat ik ook deed, tros dunnen, groei afremmen, uitlopers met tros om de 40cm, niets hielp. Ze bleven max doperwt grootte. Tenslotte nelly gerooid. Was gewoon eigenschap die in de kas tot uitdrukking kwam. In ieder geval gelijk na de vruchtzetting tros dunnen. Je laat de mooist gezette tros hangen. Extra voeding heeft denk ik niet veel zin. Stimuleer je waarschijnlijk de groei mee. En dat wil je juist niet, de kracht moet naar de trossen toe.
 8. Je hebt ook nog de klassieke waaier maar dat is behoorlijk arbeids intensief. En je kan geen heggenschaar gebruiken😀.
 9. Op mijn website staat bij de blog snoei ook een beschrijving van palmet. Ook met uitleg over valkuilen bij het maken van een perzik palmet. Perzik kan goed als palmet maar je moet wel een beetje opletten. Abrikoos is helemaal probleemloos door de overdadige aanwezigheid van slapende knoppen, perzik veel minder. Voordeel van palmet is de overzichtelijke groei en simpele snoei. Ik gebruik vaak de elec heggenschaar, bovendien kun je er ruimte mee winnen of er een afscheiding mee maken. Zie website, proeftuin en daarna blogs.
 10. Bloesem in dit stadium kan nog vrij veel hebben. Hoe verder de bloem open is hoe gevoeliger. Er is ook wel een klein beetje ras verschil maar dat is enkel belangrijk bij geopende bloemen. Er zijn rassen die vrij veel vorst kunnen verdragen en er zijn rassen die heel gevoelig zijn voor vorst op de geopende bloemen. Ik denk trouwens dat een hoes erover bij -6 weinig effect heeft. Helpt enkel voor het uitdrogende effect van vorstwind. Ik doe het zelf ook wel eens maar dat werkt voor mij vooral psychisch. 😀
 11. Zelf heb ik op 19 februari derde keer behandeld. Zou vandaag vierde keer doen, maar ik gok erop dat de droogte van de laatste weken ervoor heeft gezorgd dat de bescherming nog intact is. Doe dit jaar een andere verhouding waterglaszwavel. 160gr waterglas en 8 gr zwavel en 900cc water. Ipv van 110 gram en 7 gr zwavel.
 12. In die tijd had ik ook nog komkommers en tomaten enz in de kas. Dus om de luchtvochtigheid te verhogen sproeide ik 2 x per dag. In kas kan het 48 C worden. Perzik en abrikoos combi in kas met tom en kom is wel heel moeilijk. Perzi en abri is al wat moeilijk komt er nog meer bij. Maar dat is ook het kas probleem. we combineren allerlei planten met verschillende eisen in een ruimte. De perzik die er het meest last van had stond voor een tochtgat. Toeval?? Ras invloed? Ongetwijfeld.
 13. Inderdaad schildluis en flink wat. Zoals eerder aangehaald eraf wrijven. Maar dat het er zoveel zijn duid op een milieu probleem. Ikzelf heb ook zo'n plaag gehad in abrikozen. en veel minder op perzik. Oorzaak: mijn veelvuldig sproeien. En abrikozen kunnen slecht tegen vochtige atmosfeer. Sinds ik gestopt ben met veel sproeien is de plaag nagenoeg verdwenen. En een boom kun je makkelijk behandelen. Is trouwens typische plaag voor kas.
 14. Hier maandag en dinsdag nog niets aan de hand, en donderdag hadden zeker al 50 rassen duidelijk uitloop verschijnselen. Hoe snel kan het gaan na 2 dagen 10C. Heb me dus weer een beetje laten verrassen. Het moet ook nog droog zijn voor behandeling. Gisteren en vandaag snel behandeld tegen krul. Hopelijk geen mosterd na de maaltijd. Over 3 maanden weet ik het. Probeer een wat aangepaste versie van waterglas/zwavel uit, Kijken of deze aanpassing regenvaster is. Want regen valt er meer dan genoeg. De hele tuin is een groot zwembad/modderbad. En veel droog weer schijnt er nog niet aan tekomen.
×
×
 • Create New...