Jump to content

Nieuw

Members
 • Posts

  233
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nieuw

 1. Aha oké, dacht dat velen die het zelfde zijn met andere kleur aan de kop. Of het zelfde schade geven is een andere vraag.
 2. Had ik op YouTube gezien iemand had elke jaar last van en hem koste per jaar paar paar planten van 5 / 6 jaar oud UBC-1 onderstammen. Elke keer herplant hij nieuwe omdat niet te redden zijn, kevers boren door de wortels waardoor geen voeding meer naar boven gaan en droogt uit. Zijn alle soorten het zelfde? @rorror zo dacht ik ook.
 3. Wilde even update plaatsen. Het ziet nog goed uit:
 4. Inderdaad, het is een stekhout. Sorry, met een plant bedoelde ik meer verse scheuten/takken.
 5. Het groeit heel traag en de schade gaat sneller dan groeien. Er staat niks in de weg dat de bladeren tegen aanstoot maar als alle bladeren van af vallen en weer nieuwe aangroeien in plaats van uitdrogen dan maak ik mij geen zorgen om.
 6. Heeft iemand ervaring met boomzakken als deze? https://baumbad.nl/collecties/shop. Meeuwen houden van vuilniszakken zakken.
 7. Hazelaar of amandel? Kastanje?
 8. De vlekje wordt alleen maar groter en derde blad heeft het ook al gekregen. Moet ik dan nog steeds geen zorgen om maken?
 9. Je hebt ook goede aaltjes, dat heb ik een keer gebruikt, je lost het op door in de water te strooien en nadat niks eten valt gaan ze weer dood.
 10. Klopt dit? https://youtu.be/ZrogAKO3dhI
 11. Website reageert heel traag (tijden inloggen en topic openen) waardoor inloggen en topic openen niet lukt. Na paar keer proberen heb ik nu geen tijd om weer lange teksten te plaatsen. Het is nu te laat om foto van te maken en ik was ook laat vrij, zonder foto`s is moeilijk om te oordelen maar als nog wilde ik het begin maken. De plant is abrikozen, zit in de pot en gezond ziet die er uit dus geen beestjes of verkleuringen, verder groeit het rustig met nieuwe bladeren (verder zijn er geen oude bladeren). Sinds paar dagen geleden zag ik zwarte puntje aan de rand van de blad en vandaag kreeg tweede blad het zelfde probleem, nu ben ik bang dat de zwarte stuk steeds verder loopt naar binnen. Afgelopen dag was lekker zonnig dus had ik in de zon geplaatst, daarna zag ik zwarte puntje op de rand dus gelijk van de zon weggehaald en vandaag in het schaduw kreeg tweede blad het zelfde probleem. Heb het opgezocht maar kon niks vinden buiten verkleuringen, er zit ook geen beestjes of wat dan ook aan de onderkant of bovenkant. Zwarte rand aan de punt moet vast wel algemene probleem zijn denk ik. Adviezen zijn welkom!
 12. Misschien is er iemand die voor je kan doen?
 13. Normaal wordt Colt voor zure kersen gebruikt maar ik vroeg mij af stel je hebt een GiSelA met zoete kers erop, kan je dan nog tweede ras op de GiSelA plaatsen of moet dat echt Colt zijn?
 14. Het gaat 7 duren voor dat je kan oogsten en of je garantie hebt is een andere vraag.
 15. Van mij is helemaal niks overgebleven terwijl ik 2 planten er van heb. Haha
 16. Eerlijk gezegd ik ben maar paar tegen gekomen. Met 50% bedoelde ik grootte van de boom, 100% is maximum dus als zaailing. Had niet verwacht dat Schrama zo groot was, dan hoop ik dat Schrama van Nederlandse bodem komt.
 17. Sorry, ik had te snel gepost in plaats van uitgebreid probleem met vraag te plaatsen. Voor iemand wilde ik graag een laag blijvende abrikozen onderstam bestellen (cadeautje geven), na zoektocht kwam Wavit goed uit omdat het klein blijft (vergeleken met de rest) en veel kan oogsten + het doet goed in normale grond, tijdens zoektocht kwam ik bij een oude topic over gezamenlijk bestelling maar de gebruiker is ongeveer een jaar niet meer actief. Zelf was ik opzoek naar soorten en veel verschillende soorten heb je niet, de meeste worden te groot (meer dan 50%). Trouwens bedankt voor uitgebreide uitleg. Schramas reageert niet terug en Aatreeshop heb ik nog niet geprobeerd, zal een kijkje nemen. Link van Aatreeshop is niet meer bereikbaar en als ik abrikozen onderstam selecteer dan bieden ze niks aan: https://www.aatreeshop.nl/onderstammen/perzik-nectarine-en-abrikoos-ond/g-10000102 Als je betrouwbare bedrijven kent die vanaf 250 bestellingen aannemen dan wil ik die ook wel weten, mocht iemand een grote bestelling hebben dan heb ik alvast een lijst er van. Edit: het mooiste eigenschap was dat bloeien iets later gebeurde.
 18. Wavit onderstam kan je niet zo makkelijk vinden en één bedrijf verkoopt niet zomaar.
 19. Dank je wel. Zal ik jullie dan op de hoogte houden of is dat niet nodig?
 20. Ziet er goed uit. Volgens mij groeit hij met langzame tempo. Dan hoop ik voor je dat ook zo blijft.
 21. Plaatje is van 4 jaar geleden. Ik ben benieuwd hoe die nu uit ziet.
×
×
 • Create New...