Jump to content

Nieuw

Members
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nieuw

 1. Dank je wel. Zal ik jullie dan op de hoogte houden of is dat niet nodig?
 2. Ziet er goed uit. Volgens mij groeit hij met langzame tempo. Dan hoop ik voor je dat ook zo blijft.
 3. Plaatje is van 4 jaar geleden. Ik ben benieuwd hoe die nu uit ziet.
 4. Dat klopt het is geënt maar ze weten niet waar op geënt is. Het is een kleine boom die niet groot wordt.
 5. Thuinflora.nl Vergeten te vermelden. Naast nectarine had ik ook kleine manderijn plantje bij besteld en daar zat zo'n witte beestje erop en dat maakt soort wollen las ik toen. Druiven plant was ook niet gezond. Het plantje waren te dun dus niet sterk. Dus gelijk had ik contact opgenomen maar helaas ging ze negeren en daarnaast vroeg ik om advies wat allemaal nodig is om de planten gezond te houden en wat zijn de routine naast snoeien. De planten zijn inmiddels dood. Bovenstaande bedrijf raad ik niet aan. Hun website ziet er Professional uit maar planten verzorgen en klanten helpen zijn ze niet professioneel mee.
 6. Diepe snoei is niet door mij gedaan. Ik had het zo gekregen door de webwinkel. Ik vond ze al vaag omdat ik om tips vroeg wat ik na ontvangst allemaal moest doen maar ze negeren hard. Verder heb ik een kaartje gehad, daar staat oktober is snoei seizoen. Jammer, dat de wond onderin staat anders zou ik de hele stuk stam weg halen. Dus ik moet verder niks doen dan afwachten? De kleine blad is geen uitloper het is op de twijg zelf, precies er onder was er ook 1 maar die is vanzelf van af gegaan. Onderin heb je geschreven dat twijg nu wel weg kan of moet ik tot december wachten?
 7. Twee foto's van de stam gemaakt. Het is een Nectarine boompje. Kan ik twijg eerder dan de takken snoeien?
 8. Nieuw

  Mini mango

  Als je gaat zaaien dan kan je ook gewone mango krijgen en of je na 7 jaar kan oogsten is tweede vraag.
 9. Dank je wel. Vooral je tip klinkt handig zal het onthouden. Als het niet veel wortelt dan kan ik ook als decoratie voor de andere planten gebruiken. Dacht aan de planten wat staan in de potten, dan zal het niet kaal uitzien met dit plant.
 10. Dank je wel. Dat bloemen daarna bloeien had ik niet verwacht. Is het mogelijk om te vermeerderen?
 11. Wie weet wat voor plant dit is?
 12. Ja, maar dan op het dit forum dat iedereen zijn eigen druiven en laat zien. :)
 13. Is er een topic voor alleen druiven met plaatjes erbij? Kon geen losse topic er over vinden.
 14. Wat ik wel weet is dat ze daar gevoelig voor zijn. Maar is dit ook wel zo? Nooit eerder last van gehad en heb het paar jaar + voor het eerst heb ik tijdens knoppen (voor het bloeien) bespoten door bio spul, kan dat ook daar aan liggen?
 15. Hierbij een nieuwe foto. Normaal staat het op de tegel/grond om duidelijker te krijgen heb ik hoger geplaatst. Het is Nectarine en inderdaad Perzik (familie). Wat ik zelf heb begrepen is dat onder de ent plek is.
 16. Ik wilde informatie opzoeken maar dan kwam ik dit tegen en na het lezen lijkt het als of hier over gaat. In juni had ik met vingers 3 stuks er van af gehaald in plaats van geknipt omdat nog geen tak was kon er makkelijk van af en nadat ik van mij vakantie terug kwam was de zijtak van onderstam al zo (en dit is ook nieuwe zijtak). Is dit waar hij last van had? Hoe kan ik het voorkomen? Ik moet in overdag droge en zonige weer snoeien. Nu heb ik 3 belangrijke vragen. 1. Vanaf waar moet ik snoeien? 2. Zal ik tot januari wachten? 3. Moet ik na snoeien wat op smeren of juist tegenovergestelde van afblijven nadat gesnoeid is?
 17. Ik las dat door knippen/snoeien weer nieuwe terug komt. Dan moet ik zeker zo doen eerst knippen/snoeien en wanneer nieuwe aan groeit dat ik van af moet trekken of aan wrijven? Er is veel topic en op andere websites komt je weer tegenovergestelde antwoorden tegen, zoals als de luizen sap vrij komt dan ontstaat weer een andere soort insect waardoor dat insect infectie geeft met andere woorden dan heb je last van schimmels. Je hebt jaren lang ervaring dan probeer ik wel aan te wrijven. Ik laat het wel weten als dat geholpen heeft
 18. Het gast moeilijk omdat ze zich makkelijk kunnen verplaatsen dus zo kan makkelijk terug komen. Moett ik bieslook in het zelfde pot doen of apart en daarnaast zetten?
 19. Het lijkt meer op dit alleen het is groener in plaats van transparant groen, vleugels zie ik niet omdat het te klein is en alles heeft het zelfde kleur als de scheuten. http://manualinia.papachile.cl/?page=manejo&ctn=79
 20. Maakt lengte van scheuten uit om van af te trekken. Nee, wat je liet zien is rood en wat op de boom is groen.
 21. Onder de onderstam zijn er 3 uitlopers waar ik dacht dat beter rond december kan verwijderen, zo te zien heb ik het mis want op de uitlopers zag ik paar uur geleden groene insect erop die kan vliegend zich kan verplaatsen. Heb geen flauw idee wat het en het is te klein om foto van te maken en blijft contineu verplaatsen als je dicht in de buurt komt. Kan het zijn dat de uitlopers van geente onderstam de boom zwak heeft gemaakt? Het is heel raar want de book ziet erg gezond uit. Het gaat om Nectarine mini boom (het wordt eerste jaar dat ik heb) Soort ras: Flavourtop (denk dat verkeerd heb geschreven:$) Waar ik alleen last van had is dat telkens mini spinnen erop zaten dus telkens heb ik verwijderd zonder te doden en de spinnenwebben had ik ook weg gehaald. Dat kan geen schade geven dacht ik want op elke boom kan je minstens 1 spin vinden?
 22. Hoe groot worden je Perzik? Vruchten van mij boom zijn uitgedroogd dus dit jaar wordt het niks om voot het eerst te zien. Ik heb dit mini boompje minder dan een jaar, uhm weet je misschien wat de grote van je pot is?
 23. Sorry. Het staat wel op zonnige plek helaas heb geen flauw idee hoeveel uren de zon erop schijnt, ik zal dat even bijhouden zodat ik ongeveer weet. Ondertussen heb ik fotos er van gemaakt dat zal ik in de avond uploaden en het is eerst verdieping met veel ruimte vergeleken tweede verdieping. Ben ik nog iets vergeten te vermelden?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...