Jump to content

Nieuw

Members
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nieuw

 1. Misschien is er iemand die voor je kan doen?
 2. Normaal wordt Colt voor zure kersen gebruikt maar ik vroeg mij af stel je hebt een GiSelA met zoete kers erop, kan je dan nog tweede ras op de GiSelA plaatsen of moet dat echt Colt zijn?
 3. Het gaat 7 duren voor dat je kan oogsten en of je garantie hebt is een andere vraag.
 4. Van mij is helemaal niks overgebleven terwijl ik 2 planten er van heb. Haha
 5. Eerlijk gezegd ik ben maar paar tegen gekomen. Met 50% bedoelde ik grootte van de boom, 100% is maximum dus als zaailing. Had niet verwacht dat Schrama zo groot was, dan hoop ik dat Schrama van Nederlandse bodem komt.
 6. Sorry, ik had te snel gepost in plaats van uitgebreid probleem met vraag te plaatsen. Voor iemand wilde ik graag een laag blijvende abrikozen onderstam bestellen (cadeautje geven), na zoektocht kwam Wavit goed uit omdat het klein blijft (vergeleken met de rest) en veel kan oogsten + het doet goed in normale grond, tijdens zoektocht kwam ik bij een oude topic over gezamenlijk bestelling maar de gebruiker is ongeveer een jaar niet meer actief. Zelf was ik opzoek naar soorten en veel verschillende soorten heb je niet, de meeste worden te groot (meer dan 50%). Trouwens bedankt voor uitgebreide uitleg. Schramas reageert niet terug en Aatreeshop heb ik nog niet geprobeerd, zal een kijkje nemen. Link van Aatreeshop is niet meer bereikbaar en als ik abrikozen onderstam selecteer dan bieden ze niks aan: https://www.aatreeshop.nl/onderstammen/perzik-nectarine-en-abrikoos-ond/g-10000102 Als je betrouwbare bedrijven kent die vanaf 250 bestellingen aannemen dan wil ik die ook wel weten, mocht iemand een grote bestelling hebben dan heb ik alvast een lijst er van. Edit: het mooiste eigenschap was dat bloeien iets later gebeurde.
 7. Wavit onderstam kan je niet zo makkelijk vinden en één bedrijf verkoopt niet zomaar.
 8. Dank je wel. Zal ik jullie dan op de hoogte houden of is dat niet nodig?
 9. Ziet er goed uit. Volgens mij groeit hij met langzame tempo. Dan hoop ik voor je dat ook zo blijft.
 10. Plaatje is van 4 jaar geleden. Ik ben benieuwd hoe die nu uit ziet.
 11. Dat klopt het is geënt maar ze weten niet waar op geënt is. Het is een kleine boom die niet groot wordt.
 12. Thuinflora.nl Vergeten te vermelden. Naast nectarine had ik ook kleine manderijn plantje bij besteld en daar zat zo'n witte beestje erop en dat maakt soort wollen las ik toen. Druiven plant was ook niet gezond. Het plantje waren te dun dus niet sterk. Dus gelijk had ik contact opgenomen maar helaas ging ze negeren en daarnaast vroeg ik om advies wat allemaal nodig is om de planten gezond te houden en wat zijn de routine naast snoeien. De planten zijn inmiddels dood. Bovenstaande bedrijf raad ik niet aan. Hun website ziet er Professional uit maar planten verzorgen en klanten helpen zijn ze niet professioneel mee.
 13. Diepe snoei is niet door mij gedaan. Ik had het zo gekregen door de webwinkel. Ik vond ze al vaag omdat ik om tips vroeg wat ik na ontvangst allemaal moest doen maar ze negeren hard. Verder heb ik een kaartje gehad, daar staat oktober is snoei seizoen. Jammer, dat de wond onderin staat anders zou ik de hele stuk stam weg halen. Dus ik moet verder niks doen dan afwachten? De kleine blad is geen uitloper het is op de twijg zelf, precies er onder was er ook 1 maar die is vanzelf van af gegaan. Onderin heb je geschreven dat twijg nu wel weg kan of moet ik tot december wachten?
 14. Twee foto's van de stam gemaakt. Het is een Nectarine boompje. Kan ik twijg eerder dan de takken snoeien?
 15. Als je gaat zaaien dan kan je ook gewone mango krijgen en of je na 7 jaar kan oogsten is tweede vraag.
 16. Dank je wel. Vooral je tip klinkt handig zal het onthouden. Als het niet veel wortelt dan kan ik ook als decoratie voor de andere planten gebruiken. Dacht aan de planten wat staan in de potten, dan zal het niet kaal uitzien met dit plant.
 17. Dank je wel. Dat bloemen daarna bloeien had ik niet verwacht. Is het mogelijk om te vermeerderen?
 18. Wie weet wat voor plant dit is?
 19. Ja, maar dan op het dit forum dat iedereen zijn eigen druiven en laat zien. :)
 20. Is er een topic voor alleen druiven met plaatjes erbij? Kon geen losse topic er over vinden.
 21. Wat ik wel weet is dat ze daar gevoelig voor zijn. Maar is dit ook wel zo? Nooit eerder last van gehad en heb het paar jaar + voor het eerst heb ik tijdens knoppen (voor het bloeien) bespoten door bio spul, kan dat ook daar aan liggen?
 22. Hierbij een nieuwe foto. Normaal staat het op de tegel/grond om duidelijker te krijgen heb ik hoger geplaatst. Het is Nectarine en inderdaad Perzik (familie). Wat ik zelf heb begrepen is dat onder de ent plek is.
 23. Ik wilde informatie opzoeken maar dan kwam ik dit tegen en na het lezen lijkt het als of hier over gaat. In juni had ik met vingers 3 stuks er van af gehaald in plaats van geknipt omdat nog geen tak was kon er makkelijk van af en nadat ik van mij vakantie terug kwam was de zijtak van onderstam al zo (en dit is ook nieuwe zijtak). Is dit waar hij last van had? Hoe kan ik het voorkomen? Ik moet in overdag droge en zonige weer snoeien. Nu heb ik 3 belangrijke vragen. 1. Vanaf waar moet ik snoeien? 2. Zal ik tot januari wachten? 3. Moet ik na snoeien wat op smeren of juist tegenovergestelde van afblijven nadat gesnoeid is?
 24. Ik las dat door knippen/snoeien weer nieuwe terug komt. Dan moet ik zeker zo doen eerst knippen/snoeien en wanneer nieuwe aan groeit dat ik van af moet trekken of aan wrijven? Er is veel topic en op andere websites komt je weer tegenovergestelde antwoorden tegen, zoals als de luizen sap vrij komt dan ontstaat weer een andere soort insect waardoor dat insect infectie geeft met andere woorden dan heb je last van schimmels. Je hebt jaren lang ervaring dan probeer ik wel aan te wrijven. Ik laat het wel weten als dat geholpen heeft
 25. Het gast moeilijk omdat ze zich makkelijk kunnen verplaatsen dus zo kan makkelijk terug komen. Moett ik bieslook in het zelfde pot doen of apart en daarnaast zetten?
×
×
 • Create New...