Jump to content
  • entries
    9
  • comments
    14
  • views
    364

Metamorfose


freggel

23,328 views

 Share

Nou, het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste update geplaatst heb. Inmiddels heb ik de tuin aangepakt. De houten vlonders in de moestuin begonnen te rotten en ik was er niet meer tevreden over. Daarom heb ik ze weggehaald, net als de houten hekjes die om de tuin heen stonden. Deze stonden er voornamelijk voor de hond, maar die luistert inmiddels zo goed dat ze de moestuin niet in gaat. Bovendien ontnamen ze ons het zicht. Op de plaats van de hekjes staat nu heide zodat we ook in de herfst en winter wat kleur in de tuin hebben.

 

De moestuin is nu opgedeeld in 6 grote vakken zodat het gemakkelijker is om wisselteelt toe te passen. Ik had gehoopt dat ik de paadjes, van steen, af zou hebben voor de winter, maar omdat ik flink ziek geweest ben, ben ik maar tot de helft gekomen.

Van het afgelopen seizoen heb ik weer geleerd. Minder tomatensoorten (ben benieuwd of dat ervan gaat komen...), minder droogbonen, de peulen laten staan en erwten oogsten, meer koolsoorten proberen etc.

 

Ook zijn we een composthoop begonnen in een hoekje van de tuin en hebben we besloten om van de lente 3 kippen te nemen die af en toe ook in de moestuin gaan lopen. Later komen daar eventueel meer kippen bij en een paar geitjes. Wellicht een varkentje. Maar eerst maar eens beginnen met de kipjes!

Foto's volgen t.z.t.

 

Mocht iemand in Zuid-Limburg een adres weten waar we van het voorjaar jonge kippen kunnen krijgen, dan hoor ik het heel graag!

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Hoi Freggel, jammer te horen dat je ziek bent geweest.

Je hebt er nu zo te lezen weer zin in, gelukkig!

 

Je leert ieder jaar weer bij, ik ben verder ook benieuwd of dat met de tomaten je gaat lukken..dat probeer ik ook ieder jaar, maar ik heb er ieder jaar meer!!

Wat is dat precies wat je bedoeld met de peulen laten staan?

Link to comment

Ik heb er zeer zeker zin in! Ben druk met de planning voor het komende jaar. Ik wil ook meer kool zelf gaan optrekken en moet even een goede planning maken met wat ik wanneer moet voorzaaien. En waar ik het allemaal kwijt ga komen...

Er zijn zo veel verschillende soorten tomaten dat ik het heel moeilijk vind om keuzes te maken. Ik ben dus ook heel benieuwd of ik mezelf een limiet kan opleggen.

Ik heb gemerkt dat erwtjes nog veel lekkerder zijn dan de peultjes, dus het komende jaar wil ik voor de erwtjes gaan.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...