25-6-2019
32 graden is het hier nu maar op de tuin was het vanmorgen nog wel te doen.
Eerst even alles open zetten en inspecteren. Ik heb nog een paar potjes staan wachten op ruimte en die moeten gegoten.
De asperges beginnen nu boven de grond te groeien en bijna alles geniet van de warmte.
De peulen en tuinbonen gaan hard met dit weer en ik heb even bij de tuinbonen gekeken of er iets in zit.
Die zijn er al ruim aan toe om geoogst te worden. Ik haal telkens een portie en zit lekker in de wind en schaduw te doppen.
Na drie pond vindt ik het best.
Ik kom ook veel van mijn vrienden tegen:
Ze hebben er voor gezorgd dat alle luizen opgegeten zijn. Maar de mieren die de luizen beschermen en melken hebben het nu ook druk met hun nageslacht, ik vermoed dat die eerdaags gaan vliegen.
De tuinbonen die nu klaar zijn zijn de eerst gelegde, de volgende lichting is ook bijna klaar. Enkele weken tussen planten zorgt voor maar een paar dagen tussen het oogsten.
Het is wel leuk om het verschil in grote tussen de soorten te zien:
Ik oogst ook nog wat klusters sjalotten en een paar kleine courgettes en wat doperwtjes voor het avond eten.
Als lunch vandaag ei met veel sjalotjes op brood.
Lekker restjes opmaken.
Met wat opgebakken nieuwe aardappeltjes met chili en garnalen.
Een lichte zomer maaltijd met veel groente.
En een rabarbertoetje:
2 reacties
Aanbevolen reacties